Eudyptes pachyrhynchusFiordlandspingvin

Af Tricia Braswell

Geografisk rækkevidde

FjordlandspingvinerEudyptes pachyrhynchusfindes fra den sydvestlige kyst af New Zealands sydø til de nærliggende øer Stewart og Solander.

(Stonehouse 1975; Simpson 1976)



  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende

Habitat

Fiordlandspingviner har et pelagisk akvatisk habitat (åbent hav). De vil tilbringe op til 75 % af deres liv i havet i løbet af vinteren, som et resultat af dette, binder smykker sig ofte til pingvinens hale. De øvrige 25% af livet i Fiordlands tilbringes på afsondrede landområder i ynglesæsonen.



(Lynch 1997; Sparks and Soper 1987)

  • Terrestriske biomer
  • Skov

Fysisk beskrivelse

Fiordland Penguin, også kendt som tyknæbbet pingvin, har en gennemsnitlig længde på 55 cm (21 in). Hovedet og kroppen på denne pingvin er sort, med undtagelse af dens hvide front og de hvide aftegninger på kinderne. Fiordland Penguins har en kam af strålende gule fjer, som er synlige ved bunden af ​​næbbet og strækker sig over øjet. Fiordlandspingviner er monomorfe, det vil sige, at hannen og hunnen ligner hinanden. Fiordland Penguin kyllinger har gråbrun ryg med hvid front.



(Barham 2000; Stonehouse 1975; Lynch 1997)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    2000 til 5000 g
    70,48 til 176,21 oz

Reproduktion

Fiordlandspingvinen placerer typisk sit ynglested inde i landet fra kysten (afstandene varierer), med nogle redesteder i områder op til 100 m over havets overflade. Reder i løse kolonier, finder Fiordlands deres reder adskilt og ude af syne fra hinanden. I modsætning til de fleste crested pingviner, gør Fiordland Penguin ikke rede i det fri. Fjordlandsreder kan placeres i huler, under træstammer, ved foden af ​​træer og under buske (især væk fra sandfluer).

Fiordland hanner vender tilbage til redepladserne i juli, to uger før hunnerne. Kort efter hunnerne ankommer parrer de sig. Kort efter vil hunnen Fiordland lægge to lysegrønne æg, som ruger i 4-6 uger. Det er usædvanligt, at begge æg klækkes, men når de gør det, er forældrene ikke i stand til at samle mad nok til begge unger. Resultatet er den mindre søskendes død. I de første 2-3 uger af ungernes liv vil hannen blive og vogte reden, mens hunnen henter og opstøder føde til sine unger. Om et par uger vil begge forældre søge efter føde, mens de efterlader ungerne enten alene eller i løse vuggestuer (avlsgrupper). Omkring 75 dage gamle vil fjordlandsungerne fælde og gå på havet.



(Simpson 1976; Barham 2000)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs

Opførsel

Fiordland Penguin opholder sig i havet om vinteren. Ved at bo der alene i mange måneder demonstrerer Fiordland sin ensomme livsstil. I juli rejser Fjordlandet til land og bor der i yngletiden. I dagtimerne gemmer denne generte og frygtsomme pingvin på sin redeplads og bevarer sin afsondrethed fra udefrakommende. Om natten er Fiordland Penguin aktiv (nataktiv).

kan hunde spise gulerødder

(Barham 2000; Sparks og Soper 1987)



  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Fiordlandspingviner lever i kystnære farvande, især i ynglesæsonen. Fiordlands har en kost bestående af krebsdyr, små fisk og blæksprutter. (Barham 2000; Sparks og Soper 1987)

Bevaringsstatus

I midten af ​​1980'erne blev det anslået, at der var 5.000 til 10.000 ynglende par af Fiordlandspingviner. I øjeblikket er der anslået 1.000 til 2.500 ynglende par. Befolkningen er oprørt af indførte rovdyr som fritter, skuaer og wekaer. Naturlige rovdyr indbefatter pelssæler, pelsdyr og større rovfisk. (Barham 2000; Stonehouse 1975)



Andre kommentarer

Fjordlandspingvinen forveksles nogle gange med Snares-pingvinen. Selvom de er næsten identiske, har pingvinerne to forskellige forskelle. Fjordlandspingvinen har hvide aftegninger på kinderne, og Snares-pingvinen har ikke. De to pingviner har også forskellige ynglecyklusser. Selvom de begge indtager New Zealand-området, er de reproduktivt isolerede og blander sig ikke. (Peterson 1979; Stonehouse 1975)

Bidragydere

Tricia Braswell (forfatter), Fresno City College.