Eudyptes robustussnares pingvin

Af Nick Bellows

Geografisk rækkevidde

Eudyptes robustuser begrænset til Snares Island, syd for New Zealand, og det tilstødende hav. Snares Island er et havreservat, der begrænser adgangen til mennesker (Muller-Schwarze 1984).(Muller-Schwarze, 1984)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Eudyptes robustusbor i den tempererede subantarktiske subzone. Dette habitat giver nok vegetation til redebygning og rastning. Snares Island er stærkt skovklædt, men kysterne er stenede med mosser, der fylder hullerne. Den vigtigste stentype er muskovitgranit. Jorden er dækket til en dybde på to meter med tørv. Dette er området, hvorE. robustusbygger sine reder (Russ 2000).



  • Akvatiske biomer
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Som med de andre fem arter afEudyptes,E. robustushar karakteristiske gule faner eller toppe på hovedet (Muller-Schwarze 1984).Eudyptes robustuser mellem 50 og 60 cm høj. De ligner fysisk Fjordlandspingvinen (Eudyptes pachyrhynchus). De har en tyk tung næb med hvid eller lyserød hud omkring næbbet. De har alle sorte fjer på kinderne i modsætning til de hvide fjertotter på kinden af ​​Fjordlandspingvinen.Eudyptes robustushar brede kamme, der vokser fra næbbet til baghovedet (Penguins Around the World 2000). Hanner og hunner er fysisk meget ens, dog er hannen normalt lidt højere og vejer lidt mere.



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • ornamentik
  • Rækkevidde masse
    3000 til 4000 g
    105,73 til 140,97 oz
  • Rækkevidde
    50 til 60 cm
    19,69 til 23,62 tommer

Reproduktion

Der er omkring 135 ynglekolonier forE. robustuspå Snares Island, med cirka to reder per kvadratmeter. Disse kolonier producerer i gennemsnit 44 unger om året. Opdræt begynder omkring seks års alderen. Reproduktionscyklussen begynder i de første tre uger af september.

lyserød bulldog

Rederne skabes ved at grave lavvandede huller i jorden. Disse huller er foret med kviste og små grene.Eudyptes robustusbygger reden under træer og buske for at skærme sig mod solen. Hvis vegetationen ødelægges af storme, flyttes ynglepladserne (Penguins Around the World 2000).



Det første æg lægges er normalt lille, så 4-5 dage senere lægges et større æg. Begge forældre skiftes til at ruge æggene de første 10 dage. På dette tidspunkt går hannen til havet for at fodre hunnen, som ruger æggene i tolv dage i træk. Når hannen vender tilbage, går hunnen til havet for at spise, og hannen ruger på æggene i de næste elleve dage. De første tre uger efter, at ungerne er klækket, fungerer hannen som en vagt, der beskytter dem mod rovdyr. Normalt overlever kun én af hver to kyllinger vagtstadiet. Denne høje dødelighed skyldes vejret, primært regnbyger. Predation og parasitter er ikke væsentlige kilder til dødelighed. Cirka 75 dage efter klækken går kyllingen til søs med forældrene og fortsætter derefter på egen hånd (Muller-Schwarze 1984).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs

Opførsel

Pingviner viser tre typer adfærd: generel, aggressiv og seksuel. Generel adfærd omfatter huddling, hvor fuglene samles for at minimere varmetab, og præning, hvor fuglen samler olie fra en pudsende kirtel på rumpen og påfører den på fjerene. Dette gøres for at vedligeholde fjerene og forhindre vandindtrængning.

Aggressiv adfærd omfatter punkt og gab, hvor pingvinen peger på en ubuden gæst og åbner sin næb, knurrende, for at advare ubudne gæster om, at de er på vej ind i den pågældende pingvins territorium. En anden aggressiv adfærd er opladning, hvor fuglen anklager den ubudne gæst med udstrakte vinger og åbent næb. Dette kan gøres lydløst eller med en knurren.



Seksuel adfærd omfatter den ekstatiske fremvisning, hvor fuglen står oprejst med sine vinger udstrakt. Fuglen pumper derefter gentagne gange på brystet. Dette gøres af enlige hanner for at tiltrække hunner. Bukning foretages i par, når hannen vender tilbage til reden. Hunnen vil bøje sig for hannen og så vil hannen bøje sig for hunnen. Den gensidige fremvisning og trompetspil er begge handlinger, der udføres, når hannen vender tilbage fra et længere fravær. Disse to adfærd er meget ens. I den gensidige visning vil den tilbagevendende han vende mod hunnen, bøje sig og derefter forlænge sit næb lodret i luften og råbe. Hunnen vil derefter gentage handlingen. Trompetspil er den samme handling som den gensidige fremvisning, bortset fra at det sker med parret stående side om side (Welch 1997).

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • natatorisk
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • koloniale

Kommunikation og opfattelse

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Kosten til Snares Island Penguin er ikke velkendt, men forskere mener, at den består af krill, blæksprutte og fisk (Barham og Barham 1996). Fisk udgør cirka 18 % af dens kost.

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • spiser ikke-insekt leddyr
    • bløddyr
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

FordiE. robustushar næsten ingen kontakt med mennesker, det har ingen positiv eller negativ indvirkning på mennesker.



Bevaringsstatus

På nuværende tidspunkt er der ingen bevaringsproblemerE. robustus. Alle 17 arter af pingviner er lovligt beskyttet mod jagt og ægindsamling. Der er ingen indførte landrovdyr på Snares Island, men forskere mener, at introduktionen af ​​den norske rotte (Rattus norvegicus) kan udgøre et alvorligt problem. På nuværende tidspunkt de eneste rovdyr af voksneE. robustuser Hookers søløve. Æg og unger er udsat for prædation af brune jjoer og kæmpestormfugle. Fordi befolkningen er begrænset til Snares Island, er der ingen fare ved menneskelig kontakt (Sea World 2001).

Andre kommentarer

Der er i øjeblikket 17 anerkendte pingvinarter. Forskere genkender også 32 arter af uddøde pingviner.



I øjeblikket anslås der at være mellem 25 og 35 tusinde parE. robustusbor på Snares Island. Den gennemsnitlige pingvin lever mellem 15 og 20 år (Welch 1997).

Bidragydere

Nick Bellows (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.