Eudyptes schlegeliroyal pingvin

Af Kirsty de Wit

Geografisk rækkevidde

Kongelige pingviner (Eudyptes Schlegeli) er hjemmehørende på Macquarie Island, der ligger i det sydvestlige Stillehav mellem New Zealand og Antarktis. Øen kan findes mellem 60 og 40 grader sydlig længde og 140 og 180 grader østlig bredde. Selvom Macquarie er hovedøen, hvor kongelige pingviner koloniserer og yngler, er de også blevet rapporteret i Australien, New Zealand og Antarktis. Der har også været observationer af kongepingviner i den neotropiske region; hovedsageligt på Falklandsøerne, men også forskellige andre, herunder South Georgia, Heard, Prince Edward og Marion Islands. Disse observationer mangler endnu at blive bekræftet på grund af kongepingvinernes lighed med makaronipingviner (Eudyptes chrysolophus), der er hjemmehørende i den pågældende region. Som følge heraf diskuterer eksperter, om kongepingviner er vandrende, da det er ukendt, hvor kongepingviner opholder sig i den ikke-ynglesæson (midten af ​​april til midten af ​​september).(BirdLife International, 2015; Borboroglu og Boersma, 2013; Denhard, et al., 2012; Higgins og Marchant, 1990)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • antarktis
    • hjemmehørende
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Kongelige pingviner vil rede på Macquarie Island (34 km x 5 km) op til 1,6 kilometer fra kysten. Øens geografi har mange klippeformationer med sparsom buskvegetation, der giver redepladser af ubevokset, jævnt, stenet eller sandet jord omgivet af klipper. Kongepingviner, der rede på bakker eller skrånende klipper (op til 200 meters højde) bruger klipper til at bygge deres reder, og dem, der gør rede på stranden, bruger sand. Reder bygges nær vandløb, der både er en ferskvandskilde og en rute til og fra havet. Kongelige pingviner laver det meste af deres fouragering efter mad i det omkringliggende hav. De dykker typisk 6 til 32 meter, men kan om nødvendigt dykke op til 226 meter efter mad.(BirdLife International, 2015; Carmichael, 2007; Hindell, 1988; Hull og Wilson, 1996a; Hull, 2000)



  • Habitatregioner
  • terrestrisk
  • saltvand eller hav
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Akvatiske biomer
  • pelagisk
  • kystnære
  • Rækkevidde højde
    0 til 200 m
    0,00 til 656,17 ft
  • Rækkevidde dybde
    6 til 226 m
    19,69 til 741,47 ft
  • Gennemsnitlig dybde
    32 m
    104,99 fod

Fysisk beskrivelse

Kongelige pingviner har sorte rygsider og sorte kroner, med undtagelse af en hvid plet på deres rumpe. Den ventrale side er hvid. I den ikke-ynglesæson bliver de kongelige pingviners rygfjer mat bronze. Når de kommer i land for at yngle, smelter de, og de nye fjer er mørkeblå eller sorte. De kongelige pingviners ansigts kinder og hals er typisk hvide og går over i det hvide på deres ventrale sider. Sjældent kan kongepingviner have en mere grålig farve på kind- og halsregionen.



Kongelige pingviners fødder er lyserøde med noget sort på sålerne og hælen. Deres fødder har også kløer, der er mørkebrune. Kongepingviner har et vingefang, der spænder fra 176 mm til 203 mm. Svømmer af kongepingviner varierer i længde med hanner på gennemsnitlig 189,6 millimeter og hunner på gennemsnitlig 185,1 millimeter. Deres svømmefødder er fladtrykte for at forbedre manøvredygtigheden under vandet. Kongelige pingviner har store rødbrune næb og et orange-gult øjenbryn, der er sammenhængende på tværs af panden med fremspringende kamfjer. På grund af disse udsmykninger forveksles de ofte med makaronipingviner (Eudyptes chrysolophus), men makaronipingviner har sorte ansigter. Kamfjerene ligner også stenhopperpingvinernes (Eudyptes chrysocome), der bor på Macquarie Island, men stenhopperpingviners kamfjer blusser ud i enderne i stedet for at forblive tæt på hovedet.

hvorfor er hunde så søde

Kongepingviner varierer fra 65-75 centimeter i højden. Hannerne er lidt større, i gennemsnit 73 cm høje og vejer 6 kg. Hunnerne er i gennemsnit 69 cm og vejer 5 kg.



Unge kongepingviner ligner meget voksne med nogle få undtagelser. Kamfjerene udvikler sig først fuldt ud i voksenalderen. Ungdyr har også mindre, mørkere næb, der er mere brunlige, der matcher deres rygfjer. De mangler den hvide rumpeplet af voksne. Den hvide plet og ændring af fjerfarve opstår med den første fældning såvel som den årlige vækst. Årlige kongepingviner har en måtte af gule fjer i stedet for en kam. Kammen vokser fuldt ud, og kongepingviner opnår voksen statur og farve efter den tredje årlige smeltning.(BirdLife International, 2015; Borboroglu og Boersma, 2013; Higgins og Marchant, 1990; Hull og Wilson, 1996a)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • ornamentik
  • Rækkevidde masse
    5 til 6 kg
    11,01 til 13,22 lb
  • Rækkevidde
    65 til 75 cm
    25,59 til 29,53 tommer
  • Range vingefang
    176 til 203 mm
    6,93 til 7,99 tommer

Reproduktion

I begyndelsen af ​​oktober vender hanlige kongepingviner tilbage til Macquarie Island til ynglesæsonen. Hannerne ankommer først og genetablerer deres redepladser. Hunnerne ankommer til øen omkring 10 dage senere for at finde deres mage. Disse 10 dage giver hunnerne ekstra tid til at opbygge deres fedtreserver for at have energi til parring. Kongepingviner er en monogam art, der vender tilbage til den samme mage år efter år i ynglesæsonen. Nogle gange vil en mage ikke vise sig, og den fremmedgjorte pingvin vil finde en ny mage, hvis det sker. At finde en ny mage sker ved, at hanner svinger med hovedet og råber i håb om, at en hun vil vælge dem.(Higgins og Marchant, 1990)

  • Parringssystem
  • monogam

Ynglesæsonen for kongepingviner er begyndelsen af ​​oktober til midten af ​​eller slutningen af ​​februar. Denne periode er optimal til reproduktion på grund af overflod af mad. Kongepingviner har den fysiske evne til at formere sig, når de når selvstændighed, men de fleste formerer sig først ved mindst 5 års alderen. Dette fænomen skyldes, at yngre pingviner oplever mangel på mage, manglende ynglesucces (befrugtning) og manglen på fysisk udholdenhed for at komme tilbage til øen. Alle kongelige pingviner vil yngle i en alder af 11 år.



Kongepingviner parrer sig og producerer 2 æg med 4-6 dages mellemrum. Det første æg er ofte mindre (gennemsnitlig vægt på 100,3 g) og er ofte ikke befrugtet, hvilket resulterer i tab af ægget. Det er blevet observeret, at kongepingviner endda kan kassere det første æg fra reden før inkubation, selvom årsagen er ukendt. Det andet æg er større end det første (gennemsnitsvægt på 159,3 g). Begge køn deltager i udrugningen af ​​ægget over et 32-37 dages interval (gennemsnit på 35 dage). Hvis det første æg blev befrugtet og taget hånd om, kan begge dele udklækkes, men normalt vil kun det andet æg modnes.

Efter udklækningen vil ungerne blive hos reden i 10-20 dage, mens hankongepingvinerne beskytter dem. Efter 3 uger (typisk 21 til 24 dage) vil ungerne blive mobile og danne grupper (kaldet vuggestuer) med andre unger. Omkring 42 dage senere (5-6 uger), når ungerne modenhed og vil tage af sted på egen hånd uden for sæsonen.(Higgins og Marchant, 1990; Hindell, et al., 2012; Waas og Caulfield, 2000)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Kongepingviner yngler en gang om året.
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen for kongepingviner strækker sig fra begyndelsen af ​​oktober og slutter mod midten til slutningen af ​​februar.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 2
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    en
  • Tid til klækning
    32 til 37 dage
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    35 dage
  • Range fledging alder
    21 til 24 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    22 dage
  • Tid til uafhængighed
    5 til 6 uger
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    5 uger
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 11 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    5 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 til 11 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    5 år

Ved ankomsten til Macquarie Island begynder hannerne at genskabe deres reder ved hjælp af ressourcer som sten, sand og græs fra redepladser. Begge pingviner deler ægudrugning, hvor den ene vil fouragere mad, mens den anden sidder på ægget. Begge forældre vil være til stede ved udklækningen af ​​deres 1-2 præcociale kyllinger. Når de er udklækket, vil hanlige kongepingviner blive hos reden for at vogte udklækningerne, indtil de bliver spæde. I løbet af denne tid fouragerer hunnerne efter mad og forlader gennemsnitligt to gange hver tredje dag. Når ungerne er mobile og danner vuggestuer, fouragerer begge forældre til familien.(Borboroglu og Boersma, 2013; Higgins og Marchant, 1990; Hindell, et al., 2012; Hull og Wilson, 1996b; St. Clair og Waas, 1995; Waas og Caulfield, 2000)



  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Levetiden for kongelige pingviner er omstridt blandt videnskabsmænd, og dataene stemmer ikke overens mellem fundene. Den gennemsnitlige forventede levetid for de fleste pingviner i naturen er 15-20 år. Mange kongepingviner lever ikke ud over de første par leveår, da yngre pingviner mangler den fysiske udholdenhed til at tolerere miljøforhold og trusler. Ofte dør kongepingviner af plastikindtagelse, parasitsygdom eller prædation. Kongepingviner findes ikke i fangenskab, så levetiden i fangenskab er ukendt.(BirdLife International, 2015; Borboroglu og Boersma, 2013; Higgins og Marchant, 1990)

Opførsel

Kongelige pingviner er daglige. Kongepingviner lever socialt inden for en koloni, men er meget territoriale i forhold til deres individuelle redeområder (ca. 2 m^2). Arten er en meget bevægelig gruppe og menes at være vandrende, men ingen undersøgelser har yderligere undersøgt vandrende mønstre. Kongelige pingviner er også fødende og bevæger sig hurtigt og effektivt i vandet.



Når hannerne har etableret et redested, vil de svinge hovedet hurtigt fra side til side. Dette formidler til andre, at territoriet er deres, og de vil forsvare det mod enhver opfattet trussel. Kongelige pingviner, der identificerer trusler eller rovdyr uden for angrebsrækkevidde (ca. 2 meter), vil læne deres hoveder mod truslen og udsende en lyd relateret til et sus eller et gråd. Når et rovdyr er tættere på, vil pingvinerne bevæge deres hoved og svømmefødder for at skræmme, før de angriber. Den eneste situation, hvor kongepingviner ikke vil gengælde angreb, er når hunnerne ruger på ægget. Hunner, der bliver angrebet i løbet af denne tid, vil læne sig ned og krybe og modstå hakken mod deres rygside for at beskytte ægget. Kongelige pingviner angriber også andre tæt på som en form for underholdning. De vil angribe med åbne næb, som vil blive til et tovtrækkeri, når næbbene går i indgreb.

Kongelige pingviner vil undgå konfrontationer ved at gå hurtigt med kroppen oprejst, hovedet bøjet og svømmefødderne holdt frem. Denne kropsholdning opfattes ikke som en direkte trussel og afholder de kongelige pingviner fra direkte angreb, selvom de vil blive udsat for hakke fra andre kongepingviner, de kommer forbi.

Hanner vil forsøge at tiltrække hunner ved at svinge hovedet op og ned, mens de råber i håb om, at en hun vil vælge dem som deres mage. Når de genforenes med en etableret makker i starten af ​​sæsonen, vil kongepingviner dreje hovedet og læne sig ind i hinanden for at røre ved og vise accept. Når kongepingviner med succes har produceret deres æg, er der flere måder, de kan bydes velkommen, når de vender tilbage til reden. Disse inkluderer at bøje sig ned i reden, ryste kroppen og udstøde et skrig, indtil de mødes og gnider halse/hoveder med deres kammerater. De kan også begynde at løbe hurtigere én gang inden for 2 meter fra reden, indtil de får kontakt, rører ved og derefter vokaliserer en lyd, der ligner en trompet sammen.(Borboroglu og Boersma, 2013; Higgins og Marchant, 1990)

  • Nøgleadfærd
  • natatorisk
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Social
  • koloniale
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    2 m^2

Hjemmebane

Kongelige pingviner forsvarer deres redeområde på cirka 2m^2 omkring deres rede. Kongelige pingviner vil rejse en rækkevidde fra 68 km til 600 km for at fouragere.(Borboroglu og Boersma, 2013; Denhard, et al., 2012)

Kommunikation og perception

Kongelige pingviner kommunikerer vokalt. Opkald er en integreret del af at finde og kommunikere med andre i kolonien, herunder kammerater og kyllinger. Hovedkaldet kan beskrives som en dyb lyd, der ligner et æsel (afrikansk hest). Når kongepingviner fysisk angriber hinanden, vil de udstøde et lille, kort hyl eller gø. Hanlige kongepingviner er hurtige til at kæmpe og beskytte deres rede, og de laver ofte en lyd, der ligner en hvislen eller skrig mod trusler. Der er flere andre kald, som kongelige pingviner kan producere, alle bestående af brays med forskellige frekvenser og pulser. Pingvinunger er begrænsede i deres vokaliseringer, hvilket kun giver et enkelt kvidren for at tigge, mens de er i deres reder. Når ungerne forlader rederne, begynder de at lære voksenkaldene at kende.

I ynglesæsonen kommunikerer kongepingviner ofte med berøring og vokalisering med kammerater og unger ved at udstøde et skrig, indtil de mødes og gnider halse/hoveder med deres kammerater, når de vender tilbage til reden. De kan også begynde at løbe hurtigere inden for 2 meter fra reden, mens de laver bragende lyde i harmoni med deres makker. Når de får kontakt, rører de og basunerer derefter sammen.

Kongelige pingviner vil ofte holde pause i deres aktiviteter for at bruge deres sanser for syn, lugte og hørelse for at vurdere deres omgivelser og opdage rovdyr. Kongelige pingviner har fremragende syn, især når de svømmer og fouragerer efter bytte. Hornhinderne på kongepingvinens øjne er flade. Dette giver dem mulighed for bedre at fokusere lyset, mens de er under vand, og have en større dybdeopfattelse. Kongepingviner kan se violet, blåt og grønt, men ikke rødt. Kongepingviner bruger kemisk kommunikation til at lugte bytte under vand, mens de fouragerer.(Borboroglu og Boersma, 2013; Higgins og Marchant, 1990; Holmes, 2007; Hull, 1999; Wolkomir og Wolkomir, 1991)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • omkvæd
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Kun information om kost i kongepingviners ynglesæson er tilgængelig, da det er den eneste gang, hvor de er kendt og kan studeres. Kongelige pingviner spiser en kødædende kost af havdyr. Hovedbestanddelen af ​​kongelige pingviners kost er euphausiide krebsdyr, der består af arter som antarktisk krillEuphausia valentine. Disse krebsdyr udgør omkring 51 % af det daglige indtag, mens de resterende 49 % består af fisk og blæksprutter. Voksne foretager ofte kortere og hyppigere ture til fouragering efter ungerne er født for at sikre, at ungerne bliver fodret tilstrækkeligt. Kyllinger fodres med opstødt mad fra de voksne pingviner, indtil de modnes til det spæde udviklingsstadium (omkring 65 dage). Unger fodres af forældrene, indtil de er flyttet fra spæde til en moden pingvin (ca. 5-6 uger), hvor de er selvstændige.(Borboroglu og Boersma, 2013; Higgins og Marchant, 1990; Hindell, et al., 2012; Hull, 1999)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • spiser ikke-insekt leddyr
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr

Predation

På Macquarie Island er de eneste landboende rovdyr, der er en risiko, sorte rotter (Rattus rattus). De sorte rotter vil ofte komme ind på redepladser og spise unger og æg. Andre rovdyr, der angriber pingviner, er de subantarktiske skuaer (Cathracta lonnbergi) og sydlige elefantsæler (Mirounga leonine). De introducerede Stewart Island wekas (Galliralus australis), europæiske kaniner (Oryctolagus cuniculus), og vildkatte (Kat) var engang store rovdyr for kongelige pingviner. De tre arter er siden blevet fjernet og/eller udryddet som rovdyr til kongepingviner. Tidligere blev mange kongelige pingviner jaget og dræbt til olieproduktion af mennesker (Homo sapiens). I dag udnyttes kongepingviner ikke længere til sådanne formål.

For at undgå rovdyr vil kongelige pingviner give advarselsopkald for at advare andre om truslen. Kongelige pingviner har farve, der hjælper med tilpasning mod rovdyr i vandet. De kongelige pingviner har hvide ventrale sider, der blander sig med vandoverfladen, og sorte rygsider, der blander sig med havdybderne. Dette hjælper dem med at blive umulige at skelne fra omgivelserne omkring dem, når de er i vandet.(BirdLife International, 2015; Borboroglu og Boersma, 2013; Hull og Wilson, 1996a; Jones, 1988; Trathan, et al., 2015)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Kongepingviner er en koloniart med talrige parasitter. Blandt de mest almindelige parasitter hos kongepingviner er flere arter af lus (Austrogoniodes cristati,Austrogoniodes demersus,Austrogoniodes hamiltoni,Austrogoniodes macquariensis,Austrogoniodes strutheus), lopper (Pagipsylla galliralli), og flueben (Ixodes). Kyllinger er oftest aldersklassen befængt med flåter. Kyllinger bemærkes ofte for at have dem omkring deres øjne og mund og mellem tæerne. Både lopper og flåter findes ofte ikke kun på pingviner, men også i reder. Der er også flere arter i Phylum Nematoda (slægterMaveogNewfoundland), der findes i tarmene på kongepingviner. Uidentificerede cestoder er også blevet opdaget hos kongelige pingviner. Virkningerne af disse parasitter er ukendte.(Brandao, et al., 2014; Jones, 1988; Major, et al., 2009)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Kongelige pingviner giver ikke længere positiv økonomisk betydning for mennesker. I begyndelsen af ​​1900-tallet blev i gennemsnit 150.000 kongelige pingviner jaget hvert år til olieproduktion. Jagt på kongepingviner blev forbudt omkring 1919-1920. Det samlede antal kongelige pingviner, der blev dræbt på grund af jagt, er ukendt, men bestanden voksede efter afskaffelsen af ​​praksis og forbliver stabil på 1,7 millioner i dag.(BirdLife International, 2015; Higgins og Marchant, 1990)

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Kongelige pingviner er værter for flåterIxodes uraiesom kan overføre borreliose. Kongelige pingviner er sandsynligvis reservoirer forBorrelia burgdorferi(bakterien, der forårsager Lyme), da andre pingviner, der er vært for samme flåtparasit, er blevet bevist reservoirer. Kongelige pingviner er det første tilfælde af et levedygtigt reservoir afBorrelia burgdorferipå den sydlige halvkugle.(Jones, 1988; Major, et al., 2009; Olsén, et al., 1993)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sygdom

Bevaringsstatus

Kongelige pingviner er i øjeblikket klassificeret som 'Near Threatened' på IUCNs røde liste. Kongelige pingviner har ingen særlig status på den amerikanske føderale liste, CITES, staten Michigans liste og US Migratory Bird Act.

Før de blev aktivt jagtet for olie, var bestanden af ​​kongelige pingviner større end 3 millioner, men i dag forbliver bestanden af ​​kongepingviner stabil på omkring 1,7 millioner. Der er mange bevaringsbestræbelser for at hjælpe med at øge den nuværende bestand af kongelige pingviner. Mange af disse bestræbelser har involveret udryddelse af rovdyr såsom vildtlevende katte (Kat), sorte rotter (Rattus rattus), og europæiske kaniner (Oryctolagus cuniculus) på Macquarie Island. Styring af menneskelig interaktion har også spillet en rolle. Trusler mod kongelige pingviner forårsaget af mennesker omfatter habitatforringelse, forurening og sygdom.

Der er flere programmer, der er blevet foreslået for at fortsætte bevaringsindsatsen. Nogle af disse omfatter undersøgelse af virkningerne på kongelige pingviner, når de indtager affald, og overvågning af dem på tidspunkter, hvor maden er opbrugt fra menneskelig fiskeriindsats. Der er også forskning, der ser på den potentielle indvirkning, som klimaændringer vil have på arten. Der er planer om at implementere en biosikkerhedsplan for aktivt at bekæmpe truslen om klimaændringer.(BirdLife International, 2015; Borboroglu og Boersma, 2013; Carmichael, 2007; Higgins og Marchant, 1990; Holmes, 2007; Trathan, et al., 2015)

Bidragydere

Kirsty de Wit (forfatter), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Alex Atwood (redaktør), Radford University, Marisa Dameron (redaktør), Radford University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.