Eudyptes sclaterierect-kamme pingvin

Af Jenny Burchman

Geografisk rækkevidde

Eudyptes sclateriyngle på Antipodes og Bounty Islands med mindre antal observeret at yngle på Auckland og Campbell Islands. Selvom det ikke yngler,E. sclateribeboer de subantarktiske oceaner, selvom den nøjagtige placering under ikke-ynglende måneder er ukendt (Houston 1998).

  • Biogeografiske regioner
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende
  • det arktiske Ocean
    • hjemmehørende

Habitat

I vintermånederne til søs,E. sclateriforblive i det kølige hav i subantarktis. Deres nøjagtige placering er aldrig blevet fastlagt. De yngler normalt på de stenede Antipodes, Bounty, Campbell og Auckland Islands i kolonier, der også omfatterE. chrysocome. Øerne er stenede med klipper, der sørger for velbeskyttede reder. Der er meget lidt vegetation, og det omfatter normalt korte græsser og buske. Disse øer ligger i de subantarktiske farvande syd for New Zealand (Williams 1995; Barham og Barham 1996).



  • Terrestriske biomer
  • chaparral
  • Akvatiske biomer
  • bentisk
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Eudyptes sclaterier cirka 65 cm høje og vejer ved den maksimale vægt, som sker før smeltning, cirka 6,5 ​​kg. Hannerne er generelt større. Hos voksne er farven på hovedet, den øvre hals og kinder meget mørk sort. Der er en bred gul stribe, der starter nær ansigtet, som stiger over øjet for at danne den oprejste kam. Kroppen og de øverste dele er sammen med halen blåsorte, mens underdelene er hvide. Rygsiden af ​​flipperen er blåsort med hvid kant, mens den ventrale side er hvid med en sort plet i spidsen af ​​flipperen. Næbbet er langt og slankt med brun-orange farve. Kyllingerne har gråbrune overdele og hvide underdele. Unge dyr har en lille farveforskel fra de voksne, men det vigtigste kendetegn er den kortere kam (Williams 1995; Barham og Barham 1996).



hund øje gunk sort
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    6000 g
    211,45 oz

Reproduktion

Eudyptes sclateripar yngler i store kolonier normalt med stenhopperpingviner (Eudyptes chrysocome). Hannerne vender normalt tilbage til nærheden af ​​den tidligere redeplads to uger før hunnerne vender tilbage. Forægget er præget af masser af aktivitet og kamp. Redestedet er normalt på flad klippegrund, der ikke er højere end 70 meter over havets overflade. Hunnen, som normalt danner redekoppen, roterer på brystet og sparker og skubber snavs væk fra skålen med fødderne. Hannen ringer så normalt redekoppen med sten og mudder og beklæder den med lidt græs, hvis det er tilgængeligt. Æglægningen sker i begyndelsen af ​​oktober og varer tre til fem dage, i hvilken tid hunnen faster. Koblingen indeholder normalt to æg med det andet æg mærkbart større end det første. Æggene er normalt lyseblå eller grønne og bliver senere lysebrune. Efter det andet æg er lagt, begynder inkubationen og varer i cirka femogtredive dage. Normalt går det første æg, som er mindre, tabt (mindst otteoghalvfems procent af tiden), og det andet, større æg er det eneste, der klækkes. Hanner og hunner skiftes til at ruge æg. To til tre dage efter, at æggene er klækket, forsvinder hunnen og forlader hannen for at vogte reden. Bevogtningsstadiet varer tre til fire uger, i hvilken periode hannen faster, og hunnen vender dagligt tilbage for at fodre kyllingen med opkastet mad. Den spæde periode, når ungerne forlader øen, begynder normalt i februar, hvor kyllingen bliver voksen (Richdale 1951; Stonehouse 1975; Muller-Schwarze 1984; Williams 1995).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs

Opførsel

Eudyptes sclaterier meget sociale fugle med mange visninger og vokaliseringer. Parringsparrene genkender normalt hinanden ved syn og vokaliseringer. Opkald er lavmælte sætninger givet med en jævn hastighed. De er normalt hårde og sammensat af pulserende sætninger. Opkald foregår kun i dagtimerne. Kyllingerne billiger også, og disse kald er normalt kortere og mindre komplekse end voksne, ligesom de er højere. Displays er meget omfattende, herunder en ekstatisk display med en åben seddel, som normalt bruges i frieri. Aggressive visninger involverer brugen af ​​våbenskjoldet, mens andre skærme omfatter lodrette hovedsving, gensidige visninger og trompetspil, bøjet skulderstilling, sitren, bukning og gensidig prægning. Disse displays bruges normalt til seksuel adfærd. Kampopvisninger og -lyde inkluderer et sænket hoved med knurren eller gøen, og direkte kampe med vridning af låste sedler eller bid af fjenden i nakken, mens du slår med svømmeføtter. Kampopvisningerne ses normalt under makkerparring eller ved forsvar af redepladser, hvilket kan være meget konkurrencedygtigt (Richdale 1951; Stonehouse 1975; Williams 1995).



  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Man ved kun lidt om madvanerne hosE. sclaterimen det menes, at de vigtigste fødekilder er fisk og krebsdyr (Stonehouse 1975; Davis et.al. 1990).

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Eudyptes sclaterier af ringe økonomisk betydning. De fanges ikke til mad eller bruges på anden måde af mennesker (Stonehouse 1975).

hjem retsmidler mod hund urin

Bevaringsstatus

Forskere har observeret et befolkningsfald på mindst halvtreds procent i de sidste femogfyrre år. Denne art har et begrænset yngleområde, hvilket fører til bevaringsproblemer. DerudoverE. sclaterioptræder ikke på CITES-listen, hvilket indikerer, at pingvinen ikke jages eller bruges til handel af mennesker.



Andre kommentarer

En anden interessant del af livscyklussen afE. sclaterismelter. Dette er en ret omfattende social proces. Begyndende i februar efter ungernes spæde unger, går de voksne ud på havet for fire ugers pre-molt fodring. Parrene er adskilte under denne pre-molt-fodring og vender tilbage til redestedet meget overvægtige for en følelsesmæssig genforening, der involverer mange seksuelle udfoldelser. Pingvinerne faster under smeltningen, som varer cirka otteogtyve dage. I løbet af denne tid smelter parrene sammen ved deres reder. Efter afslutning af smeltningen, normalt omkring midten af ​​april,E. sclaterivende tilbage til havet for vinteren (Stonehouse 1975; Davis et. al. 1990; Williams 1995).

Bidragydere

Jenny Burchman (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.