Eudyptula minorlille pingvin

Af Ashley Chung

Geografisk rækkevidde

Eudyptula minorfindes i hele Australiens sydlige kyst og så langt nordpå som South Solitary Island ud for New South Wales' kyst. De er også hjemmehørende i New Zealands kyster.(Hoskins, et al., 2008)

Eudyptula minorhar seks anerkendte underarter.E. m. novaehollandiaer geografisk placeret i Australien. De andre fem underarter,E. m. iredaei,E. m. variabel,E. m. albosignata,E. m. mindre,E. m. chathamensis, er fordelt rundt om i New Zealand.(Davis og Renner, 2003)



  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Når man er på land,Eudyptula minorbeboer kystnære levesteder med gode redeforhold. Små pingviner rede i huler gravet i bart sand eller under vegetation. Hvis jorden er for blød til at holde en hule, yngler disse pingviner også i huler og klippespalter. Habitater omfatter klippekyst, savanne, kratskov eller skove. Små pingviner er havfugle og tilbringer størstedelen af ​​deres liv med at svømme under vandet.(Ropert-Coudert, et al., 2009)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • saltvand eller hav
  • Terrestriske biomer
  • chaparral
  • krat skov
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Andre habitatfunktioner
  • huler

Fysisk beskrivelse

Som den mindste pingvin i verden står denne flyveløse fugl i en gennemsnitlig højde på 30 cm og har en vægt på 1,1 til 1,2 kg. Den har en sort næb med en gennemsnitlig længde på 35 mm og øjne spænder fra sølv til blå, grå og nøddebrune. Dens hage og hals er hvide sammen med undersiden af ​​dens svømmefødder og torso. Toppen af ​​hovedet, halsen og rygsiden af ​​dets svømmefødder og torso er indigo-blå. Farven på pingvinens fjer kan blive matere med alderen, og farven på deres underside kan variere fra hvid til grå til brun. Seksuel dimorfisme er ikke udtalt hos denne art. Hannerne er større og har længere og dybere næb end hunnerne. Hannerne har en gennemsnitlig næblængde på 35,7 mm og en gennemsnitlig næbdybde på 15,4 mm. Hunnerne har en gennemsnitlig næblængde på 34,5 mm og en gennemsnitlig dybde på 14,1 mm. Flipperlængden er ens hos begge køn med et gennemsnit på 117,5 mm.

Ungdyr har en rygfjerdragt, der er lysere lyseblå end den indigo-blå af de voksne. Ungerne har også tyndere og kortere næb.(Davis og Renner, 2003; Overeem, et al., 2008; Williams, 1995)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    1,1 til 1,2 kg
    2,42 til 2,64 lb
  • Gennemsnitlig længde
    30 cm
    11,81 tommer

Reproduktion

Frieri begynder med små han-pingviner, der udfører frieri og giver parringsopkald. En han vil holde sin krop i en oprejst stilling med svømmefødder over ryggen, nakken strakt og hovedet oprejst mod himlen. Hannen udsender derefter en bragende lyd. Disse visninger kan udføres alene eller i en gruppe af uparrede hanner. Af og til vil hannen optræde foran en rede, han har bygget. Efter at en hun har valgt en han, optræder de sammen. Den ene står oprejst og spreder sine svømmefødder med bøjet hoved, hvilket signalerer, at den anden fugl skal følge efter, og de går i små cirkler rundt om reden, mens de går. Efter denne fremvisning af mænd og kvinder finder parring sted.

Små pingviner danner monogame par, og tilbageholdelse af parrede par fra år til år er høj hos denne art. Par vil sandsynligvis først splittes efter et mislykket redeforsøg eller død.(Davis og Renner, 2003; Williams, 1995)

  • Parringssystem
  • monogam

Små pingviner yngler fra juni til oktober i løse kolonier. De kan bygge rede i jordgrave, klippeklipper eller huler, hvor de lægger 1 til 2 æg. Æggene er glatte og hvide af udseende. De har en gennemsnitsvægt på 53 g og en gennemsnitlig diameter på 42,0 mm. Inkubationen finder sted i 31 til 40 dage, og de nyudklækkede kyllinger vejer i gennemsnit 36 ​​til 47 g. Ungerne er semi-altriciale, så de fødes med dunede fjer, kræver rugning, er ude af stand til at forlade reden og er ude af stand til at brødføde sig selv. Efter at ungerne er klækket, kaldes de næste 18 til 38 dage som 'vagtperioden' for pingviner, hvor begge forældre ruger ungerne, idet de udveksler hver 3. til 4. dag. Efter den indledende vagtperiode slapper forældrene af i deres pligter og vogter kun unger om natten. Flytning sker, når kyllingen er 50 til 65 dage gammel, og på dette tidspunkt er den vokset til mellem 800 g til 1150 g. Unge når fuld uafhængighed i alderen 57 til 78 dage. De fleste unge pingviner når reproduktiv modenhed ved 3 år.(Davis og Renner, 2003; Williams, 1995)



Avlscyklussen afEudyptula minorvarierer afhængigt af redeplacering og mange andre miljøfaktorer. Ernæring, alder, yngledato kan påvirke tidspunktet for ynglecyklussen og redesuccesen. Mangel på ernæring har vist sig at forsinke avlsprocessen. Sandsynligheden for ynglesucces stiger også med alderen. Denne tendens tilskrives det faktum, at ældre pingviner har mere erfaring, hvilket øger chancen for spæde overlevelse. Små pingviner kan lægge flere koblinger, hvis den første kobling var en fiasko, eller hvis de voksne opfostrede deres første unger tidligt i ynglesæsonen.(Heber, et al., 2008; Knight og Rogers, 2004; Nisbet og Dann, 2009)

eddie den forfærdelige
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Små pingviner yngler en gang om året, men de har evnen til at lægge en ekstra kobling.
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen er normalt fra juni til december, men kan variere geografisk.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 2
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    to
  • Tid til klækning
    31 til 40 dage
  • Range fledging alder
    50 til 65 dage
  • Tid til uafhængighed
    57 til 78 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    3 år

Begge køn tager ansvar i avlsprocessen. Både han- og hunpingviner kan bygge deres rede sammen, men hannen kan have en større rolle i fysisk opbygning af hulen. Hunnen indtager ofte en større rolle i inkubationsstadiet, men hannen hjælper stadig ved at bytte pligter med hunnen hver 3. til 4. dag. Efter ungerne er født, fortsætter begge forældre med at ruge ungerne under 'vagtperioden'. Igen bytter forældrene vagtopgaver hver 3. til 4. dag, så den ene ruger ungerne, mens den anden fouragerer. Efter flere uger nedsætter forældre vagttiden til kun om natten. Ungerne flyver efter 50 til 65 dage, hvorefter de forlader reden og ikke vender tilbage i flere dage. Unge bliver uafhængige af deres forældre i en alder af 57 til 78 dage.(Williams, 1995)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Små pingviner lever i gennemsnit 6 år. Men en lille pingvin med bånd er blevet genfanget i en alder af 25 år og 8 måneder gammel. Data om fuglens levetid i fangenskab kunne ikke findes.('Lille pingvin, Eudyptula minor', 2009; Nisbet og Dann, 2009)



  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    25,6 (høj) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    6 år

Opførsel

Eudyptula minorhar over et dusin forskellige aggressive adfærdsvisninger. Disse displays kan i sidste ende opdeles i 4 forskellige kategorier inklusive stationære advarselsdisplays, hurtig fremrykning mod ubuden gæst, kortvarig fysisk kontakt og fysiske angreb. Alle fire adfærd inkluderer en anden type fysisk fremvisning og vokalisering.

De stationære advarselsvisninger opstår, når truslen er 1 til 3 m væk fra pingvinen. Pingvinen spreder sine svømmefødder, holder sin krop oprejst og giver den ubudne gæst et direkte blik ledsaget af en høj vokalisering. Når pingvinen hurtigt rykker frem mod den ubudne gæst, går den hurtigt eller kaster sig ud mod den ubudne gæst med et bray-lignende kald. Kort fysisk kontakt kan strække sig fra at røre ved sedler til at slå den ubudne gæst med en flipper. Hvis pingvinen er i sin hule, kaster den sig ud for at hakke den ubudne gæst med sin næb. Hvis den ubudne gæst ikke trækker sig tilbage, tyr pingvinerne til fysiske angreb, der inkluderer at bide og slå med svømmefødder.(Williams, 1995)



Små pingviner betragtes som de mest nataktive pingviner, men tilbringer generelt hele dagen med at fouragere på havet og vender tilbage til land for at hvile i skumringen. I ynglesæsonen svømmer pingviner kun i gennemsnit 8 til 9 km fra kysten i omkring 12 til 18 timer ad gangen. Disse korte ture skyldes sandsynligvis, at kyllinger har en begrænset evne til at termoregulere og skal fodres konstant. I den ikke-ynglesæson kan pingviner tage på langdistanceture på op til 710 km, men i de fleste tilfælde bliver de fortsat inden for 20 km fra kysten. Små pingviner skal bruge en større mængde energi på at dykke ned i vandet end større pingviner, og selvom de kan dykke op til 67 m i dybden, forbliver de for det meste inden for 5 m fra overfladen. Når pingvinerne vender tilbage til kysten fra havet, paraderer de tilbage til deres reder i grupper. I gode yngleår danner disse pingviner disse grupper på en ikke-tilfældig måde, idet de opsøger de samme individer, som de paradede med om morgenen for at paradere tilbage med i skumringen.(Daniel, et al., 2007; Williams, 1995)

  • Nøgleadfærd
  • fossorial
  • natatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • koloniale

Hjemmebane

Gravreder er normalt over 2 m fra hinanden i små pingvinkolonier. Men når pingvinerne yngler i huler, er rederne ofte tættere end 2 m fra hinanden.(Williams, 1995)

Kommunikation og perception

Eudyptula minorer en nataktiv art og er meget vokal om natten, mens han raster. Lyden af ​​deres opkald kan variere fra en lav rumlen til en trompetlignende støj. Deres sang kan bruges til flere funktioner, herunder at tiltrække venner. Hver lille pingvin har en karakteristisk individuel sang, der bruges af forældre og søskende til at skelne hinanden fra fremmede. Opkald kan også bruges med en aggressiv hensigt mod en ubuden gæst omkring en pingvins rede.

hvalp øjenmakeup

Små pingviner udfører unikke frieriudstillinger. Hannerne tager en særlig holdning med hovedet opad og vingerne tilbage, mens de stryger mod hunnerne. Hvis hunnen accepterer, vil hun slutte sig til hannen i en frieri-dans, hvor de marcherer i cirkler sammen og laver bragende opkald.

Som alle fugle opfatter små pingviner deres omgivelser gennem visuelle, auditive, taktile og kemiske stimuli.('Lille pingvin, Eudyptula minor', 2009; Jouventin og Aubin, 2000; Miyazaki og Waas, 2002; Nakagawa, et al., 2001)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Eudyptula minorer hovedsageligt fiskeædende og anvender en forfølgende dykningsteknik til at fange bytte i lavt vand. Størstedelen af ​​dens kost består afClupeiformesfisk, såsom ansjoser og sardiner. Variationen af ​​konsumeret fisk afhænger af pingvinens lokalitet. Denne art jager også små blæksprutter, blæksprutter og krebsdyr. Det er blevet observeret, at antallet af tilgængelige byttedyr i de senere år er faldende. Dette resulterer i længere fourageringsture for pingvinen, større energiforbrug og kan i sidste ende reducere bestandsstørrelserne.(Hoskins, et al., 2008; Overeem, et al., 2008; Williams, 1995)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr

Predation

Nøglerovdyr af små pingviner er introducerede arter. Disse omfatterhunde,væsler,rotter,ræveogkatte.StillehavsmågerogKongens skinkser naturlige rovdyr, der spiser små pingviners æg og unger. I et forsøg på at mindske prædation bevæger små pingviner sig i grupper til og fra havet. Denne anti-predator-teknik opstår et par timer før daggry og et par timer efter skumringen, når det er mørkt. Da pingviner er mindre mobile på land, er det sandsynligvis en anden metode, der bruges til at undgå prædation, at foretage massebevægelser på land i ly af mørket. På trods af disse teknikker bliver voksne små pingviner ofte ofre for hajer, sæler ogspækhuggerhvaler.(Daniel, et al., 2007; Overeem, et al., 2008; Williams, 1995)

Økosystem roller

Eudyptula minorspiller flere roller i sit økosystem som rovdyr og vært for parasitter. Den jager små fisk, blæksprutter, blæksprutter eller lejlighedsvis krebsdyr og påvirker sandsynligvis disse bestande. Små pingvinæg og -unger er fødekilder til lokale populationer af hunde, rotter, katte og andre introducerede rovdyr. Voksne små pingviner bliver ofre for hajer, sæler og spækhuggere og er en værdifuld fødekilde for disse rovdyr.(Hoskins, et al., 2008; Williams, 1995)

I de senere år har en ny art af fjermide,Ingrassia eudyptula, er blevet opdaget, som menes at parasitereEudyptula minor. Disse mider spiser prægningsolie på pingvinens fjer.(Mironov og Proctor, 2008)

Kommensale/snyltede arter
  • Fjermider (Ingrassia eudyptula)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Pingvinparaden afEudyptula minorer en populær turistattraktion. Det er blevet registreret, at 500.000 turister årligt kommer for at se kolonien af ​​pingviner paradere til og fra vandet ved Phillip Island.('Lille pingvin, Eudyptula minor', 2009; Overeem, et al., 2008)

Denne specifikke art er også af stor interesse for videnskabsmænd på grund af deres små størrelser og de øgede mængder energi, der er nødvendige for at overleve, især i kolde temperaturer. Dette emne er vigtigt i studiet af termoregulering i endotermer, og pingvinens fysiske egenskaber gør det muligt for forskere at bruge denne pingvin i sammenligning med andre endotermer.(Fallow, et al., 2009; Thomas og Fordyce, 2007)

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte virkninger af små pingviner på mennesker.

Bevaringsstatus

I øjeblikketEudyptula minoranses ikke for at være truet af udryddelse. Det antages, at den globale befolkning af disse fugle i gennemsnit er omkring 1.000.000 individer. Deres befolkning er dog faldende på grund af indførte rovdyr, faldende bestande af byttedyr og olieudslip. Intensiteten af ​​industrifiskeriet resulterer i lave byttetætheder for pingviner og andre fiskeædere. Faktorer som menneskelig bosættelse, kysterosion og forurening har også påvirket disse fugles ynglehabitater.(Davis og Renner, 2003; Overeem, et al., 2008)

UnderartenE. m. albosignataanses nu for truet. Den findes kun på Banks-halvøen på South Island, New Zealand.(Davis og Renner, 2003)

Bidragydere

Ashley Chung (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, Rachelle Sterling (redaktør), Special Projects.