Eulemur fulvusbrun lemur

Af Nita Bharti

Geografisk rækkevidde

Eulemur fulvusfindes på Madagaskar og Comorøerne. Denne art omfatter fem underarter. De erEulemur fulvus fulvus(almindelige brune lemurer),Eulemur fulvus albifrons(hvidfrontede lemurer),Eulemur fulvus collaris(halsbåndslemurer),Eulemur fulvus rufus(rødfrontede lemurer), ogEulemur fulvus sanfordi(Sanfords lemurer). De har alle deres egne specifikke områder inden for det større område, der deles af hele arten.

lemurer med rød front (E. f. rufus) findes naturligt i det vestlige og østlige Madagaskar. Der er også en lille indført befolkning i det sydlige Madagaskar ved Berenty Private Reserve. Almindelige brune lemurer (E. f. gullig) findes i de nordvestlige dele af Madagaskar. Hvidfrontede lemurer (E. f. albifrons) findes i det meste af den resterende nordøstlige regnskov på Madagaskar. Halsbåndslemurer (E. f. collaris) findes i det sydøstlige Madagaskar, og Sanfords lemurer (E. f. sanfordi) har en meget begrænset rækkevidde i det nordlige Madagaskar.



På nogle punkter eksisterer disse underarter sympatisk.



  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Levestedet forE. fulvusvarierer lidt for hver af de inkluderede underarter. Red-fronted lemurer findes i kronet af løvskove i det vestlige og østlige Madagaskar. Almindelige brune lemurer og kravelemurer lever i spredte skovfragmenter på de høje plateauer i det vestlige Madagaskar. Hvidfrontlemurer findes i regnskovsfragmenter. Sanfords lemurer bor i et meget begrænset område med sekundær skov.

Som tidligere nævnt overlapper levestederne for disse underarter, da nogle af grupperne eksisterer sympatisk.



  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov

Fysisk beskrivelse

Brune lemurer, som alle ægte lemurer, har kikkertsyn og lange lodne haler. De har en duftkirtel placeret ved deres håndled, som bruges i lugtekommunikation. Denne art er seksuelt dikromatisk - dens hanner og hunner har forskellige pelsmønstre.

Alle medlemmer af denne art falder inden for det brede størrelsesområde på 2 til 4 kg. Det er omtrent på størrelse med en huskat. Hver underart har sine egne unikke markeringer på sin pels.

Brune lemurer med rødfront har en gennemsnitsvægt på omkring 2,7 kg og deres gennemsnitlige kropslængde er 40 cm. Halen er omkring 55 cm lang. Hannerne er grå til gråbrune og har en rødlig krone. Hunnerne er rødbrune. Alle brune lemurer med rødfront har blege pletter over øjnene.



Almindelige brune lemurer, vejer omkring 2,6 kg. Deres kropslængde er 50 cm, ligesom deres halelængde. Både hanner og hunner er brune til mørkegrå med lyst skæg og mørke ansigter.

Hvidfrontlemurer har en kropsvægt på 2,3 kg, en kropslængde på 40 cm og en halelængde på mere end 50 cm. Generelt er denne underart mørkebrun med en lysere underside. Hannerne har et hvidt eller cremefarvet hoved, ører og skæg.

Halsbåndslemurer vejer omkring 2,6 kg, med en kropslængde på 50 cm og en halelængde på 50 cm. Hannerne er brungrå med en mørk stribe ned ad ryggen, en mørk hale og halespids og en lysere underside. Hunnerne har en rødlig til brun pels og et gråt ansigt. Begge køn har et tydeligt skæg, der er rødbrunt hos hunnerne og creme til rødbrunt hos hannerne.



Sanfords lemurer vejer omkring 2,3 kg og har en kropslængde på 40 cm med en halelængde på 50+ cm. De kan skelnes fra de andre underarter på deres pels. Begge køn er mørkebrune med en lysere underside. Næser, tryner og området mellem øjnene er sorte, og et mørkt 'T', der forbinder øjne og næse, dominerer hovedet. Hannerne har hvid-rødlige øretopper og tykt skæg, der giver dem en illusion af en 'ravet manke' omkring deres ansigter.

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Rækkevidde masse
    2 til 4 kg
    4,41 til 8,81 lb
  • Rækkevidde
    40 til 50 cm
    15,75 til 19,69 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    4.239 W.
    AnAge

Reproduktion

Parringssystemet for disse lemurer er ikke blevet rapporteret. Dog andre arter i slægtenEulemurer enten monogame eller polygyne. Det er sandsynligtE. fulvuser ens. I modsætning til andre medlemmer af slægten er hunner normalt ikke dominerende for hanner, så det vides ikke i hvilken grad hunnerne udøver aktivt magevalg.(Nowak, 1999)



Brune lemurer når seksuel modenhed mellem 1 og 2 år. Deres parringsvaner er meget sæsonbestemte, og parringen finder nogle gange sted sidst i maj (kun Sanfords lemurer), men normalt i hele juni og juli (alle underarter). Drægtighedsperioden for disse dyr er cirka 120 dage. Spædbørn bliver født om efteråret, mellem september og november. Der fødes kun et spædbarn om året til hver mor.

hvad er en rød raket
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Disse lemurer yngler en gang om året.
  • Parringssæson
    Parring sker nogle gange i slutningen af ​​maj (kun Sanfords lemurer), men normalt i hele juni og juli (alle underarter)
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1.1
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    120 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    118 dage
    AnAge
  • Interval fravænningsalder
    4 til 6 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 2 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 til 2 år

I de første tre uger af deres liv hænger unge lemurer på moderens maver. De ændrer deres greb kun for at amme. Efter tre uger er gået skifter de og rider på moderens ryg. Så begynder de at tage deres første skridt. Efter dette begynder de at prøve fast føde og nipper til, hvad de andre medlemmer af gruppen tilfældigvis spiser. Dette er deres første tegn på uafhængighed. Amning fortsætter, men dens betydning i spædbarnets kost aftager. Den unge lemur fravænnes efter cirka 4 til 6 måneder - normalt i januar.

Hannernes rolle i forældrenes omsorg hos denne art er ikke blevet beskrevet.

  • Forældreinvestering
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • længere periode med ungdomsuddannelse

Levetid/Længde

Et individ af denne art levede over 36 år i fangenskab. Det er sandsynligt, som med andre lemurer i slægten, at den maksimale levetid i naturen varierer mellem 20 og 25 år.

  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    36 (høje) år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    25 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    35,5 år
    AnAge

Opførsel

Denne art danner multihan-multifemale grupper. Afhængigt af underarter og population kan størrelsen af ​​disse grupper variere, eventuelt inkludere op til 40 individer. I modsætning til de fleste andre lemurer viser brune lemurer ikke tegn på markant kvindelig dominans.

Hos rødfrontede brune lemurer har de vestlige og østlige populationer af samme underart forskellig social adfærd og gruppestørrelser. De vestlige populationer har grupper på 4 til 17 individer med en gennemsnitlig gruppestørrelse på 9. I øst varierer gruppestørrelserne fra 6 til 18 og gennemsnittet er 8 individer. Begge populationer har hjemme- og dagintervaller.

I vest er hjemmeområdet fra 1,75 til 2,5 acres (0,75 til 1 ha), og dagintervallet er 125 til 150 m. Befolkningstætheden er højere i vest end i øst og kan være helt op til 10 individer/ha. I øst kan hjemmeområdet være op til 100 ha, og dagrækken er 451 til 1471 m. Befolkningstætheden er forholdsvis meget lavere med 0,25 individer/ha.

Almindelige brune lemurer, hvidfrontslemurer og kravelemurer lever i sociale grupper på cirka 3 til 12. Gruppestørrelser på op til 29 individer er blevet observeret for almindelige brune lemurer og kravelemurer. Deres hjemområde er omkring 17 til 50 acres (7 til 20 ha).

Sanfords lemurer lever i grupper på op til 15 dyr, selvom gennemsnittet ser ud til at være 3 til 9 individer. Hjemmeområdet for denne underart kan være op til 35,5 acres (14,4 ha), med betydelig overlapning med andre grupper.

Arten er trælevende og bevæger sig firdobbelt i hele skovkronen. Disse lemurer er også i stand til at springe, og når de gør det, hjælper deres lange haler dem med at opretholde deres balance.

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • daglige
  • tusmørke
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Social
  • dominanshierarkier

Hjemmebane

Hjemmerækkens størrelse varierer efter underart og placering.

hundematteret hårdetangler

Kommunikation og opfattelse

Grooming er en måde atE. fulvusat etablere og vedligeholde sociale bånd. Deres unikke plejemetode er et resultat af deres 6 nedre liggende tænder, der danner en tandkam. Dette instrument bruges til at pleje deres egen og de andre medlemmers pels.

Kommunikation opnås ved både olfaktoriske og vokale midler. Lugtkommunikation er ekstremt vigtig og muliggøres af duftkirtlerne placeret ved håndleddets hals. Denne type kommunikation bruges til at overføre fysisk tilstand, placering og individuel genkendelse.

De lyde, brune lemurer bruger til vokal kommunikation, er blevet beskrevet og delvist dechifreret. En nasal lyd, der bruges til at opretholde gruppesammenhæng, er blevet beskrevet som 'ohn'. En 'cree' eller høj tonelyd bruges som et territorialt kald, og 'Crou' er alarmkaldet for denne lemur.

Ud over disse kommunikationsformer er kropsstillinger og ansigtsudtryk sandsynligvis vigtige visuelle signaler.

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Denne art er stort set løvtræende. Den spiser også blomster, frugt og bark. Kosten afE. fulvusvarierer lidt mellem underarter og populationer.

Red-fronted lemurer er hovedsageligt bladædende (bladædende). De spiser også bælg, stængler, blomster, frugt, bark og saft fra kilytræet (Tamarindus indica). De har dog meget tilpasningsdygtige kostvaner. Disse lemurer har evnen til at flytte deres normalt planteædende kost til hvirvelløse dyr og svampe, når plantemateriale er knap. Østlige befolkninger er specifikt kendt for at inkludere insekter, fugleæg og snavs i deres kost. De er kendt for at have højere kostdiversitet end de befolkninger, der findes i vesten og en enestående overvægt af frugt.

Almindelige brune lemurer, hvidfrontede lemurer og kravelemurer spiser hovedsageligt frugt, unge blade og blomster. Sanfords lemurer lever af primært frugt, lejlighedsvise plantedele og hvirvelløse dyr.

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
    • frugivore
  • Animalske fødevarer
  • æg
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • træ, bark eller stængler
  • frugt
  • blomster
  • saft eller andre plantevæsker
  • Andre fødevarer
  • svamp

Predation

Rovdyr af disse lemurer er ikke blevet rapporteret, selvom mulighederne omfatter fossaer, rovfugle og mennesker.

Økosystem roller

Som frugivore vil disse lemurer sandsynligvis hjælpe med at sprede frø. Som rovdyr på insekter og fuglereder kan de påvirke relevante bestande af dyr. I det omfang disse lemurer tjener som bytte for andre arter, kan de have en vis indvirkning på rovdyrpopulationer.

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Madagaskars beskyttede områder, som mange lemurer (såvel som mange andre former for flora og fauna) opholder sig i, er blevet noget af en attraktion for turister. Lokalsamfund på Madagaskar har stor gavn af dette. De modtager halvtreds procent af nationalparkens adgangsgebyrer. Lokale indbyggere har også gavn af at tjene som guider og ved at sælge kunsthåndværk til turisterne.

Medlemmer af denne art jages nogle gange for kød.

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Eulemur fulvushar ingen kendte negative virkninger på mennesker.

Bevaringsstatus

Brune lemurers bevaringsstatus skyldes delvist deres begrænsede geografiske område. Deres primære trussel er ødelæggelse af levesteder. Ødelæggelse af levesteder er hovedsageligt resultatet af den eksplosive vækstrate for den menneskelige befolkning på Madagaskar. Denne art er placeret i en noget lavere risikokategori (Sårbar) på grund af dens formentlig store vilde bestand og forekomst i en række beskyttede områder.

For rødfrontslemurer er de vestlige levesteder stort set i fare på grund af afbrænding og rydning af jord til græsgange. I øst er de største farer slash-and-burn landbrug og skovhugning til brænde og byggeri. Denne underart forekommer i nogle beskyttede områder af Madagaskar og kan findes i fangenskab i 22 zoologiske haver verden over, hvor omkring 100 individer holdes.

Skovødelæggelse er den primære trussel mod almindelige brune lemurers overlevelse. De jages også i meget af deres udbredelsesområde. Denne underart findes i beskyttede områder på Madagaskar, og kan være en af ​​de laveste risiko underarter af brun lemur. Almindelige brune lemurer har ynglet i fangenskab, og der er i øjeblikket omkring 140 dyr på 40 institutioner verden over.

De hvidfrontede lemurer er truet af ødelæggelsen af ​​Madagaskars østlige regnskov til slash-and-burn landbrug. Dette dyr jages også for føde i det meste af dets udbredelsesområde. I øjeblikket findes den i beskyttede områder på Madagaskar. Hvidfrontlemurer yngler i fangenskab, og der er over 200 dyr i fangenskab i mere end 40 zoologiske haver verden over.

Skovødelæggelse er også den primære trussel mod halsbåndslemurers overlevelse. De jages også for at få føde i store dele af deres udbredelsesområde. Ud over dette er de af og til fanget til dyrehandelen. Halsbåndslemurer forekommer naturligt kun i et af Madagaskars beskyttede områder, men er blevet indført i to andre. Cirka 40 halsbåndslemurer er i øjeblikket i fangenskab i 6 institutioner verden over.

Sanfords lemurer er også truet af skovødelæggelse. Denne underart ser dog ud til at være i stand til at overleve i let nedbrudte levesteder. Selvom Sanfords lemurer findes i beskyttede områder på Madagaskar, varierer beskyttelsesniveauet mellem reservaterne. Dette skyldes, at krybskytteri og børstebrande er almindelige begivenheder i mange af Madagaskars naturreservater. Der er kun to ynglegrupper af sanfords lemurer i fangenskab.

Bidragydere

Nancy Shefferly (redaktør), Animal Agents.

Nita Bharti (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.