Eumetopias jubatusSteller søløve

Af Danielle Keranen

Geografisk rækkevidde

Steller søløver er fordelt langs det nordlige Stillehav og foretrækker koldt frem for subarktisk vand, de findes hovedsageligt omkring kysterne ud til den ydre kontinentalsokkel. Primært findes de langs den nordlige Californiens kyst, Alaska og Ruslands og Japans kyster. Steller-søløver anses for truede vest for 144º W breddegrad og truet øst for 144º W breddegrad.(Bickham, et al., 1996; Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Steller-søløver findes i det kolde vand i Stillehavet på rookeries (ynglepladser) og nær udhalingssteder (ikke-ynglepladser). Inden for disse områder er der en radius på 37 kilometer (20 sømil), hvor Steller-søløver typisk findes. Disse områder er beskyttet af artsgenopretningsplanen. Steller søløver er i stand til at dykke så langt som 400 meter (1.312 fod) og kan blive under vand i op til to minutter.(Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012)



  • Habitatregioner
  • saltvand eller hav
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Rækkevidde dybde
    400 (høj) m
    1312,34 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Steller søløver er de største øresæler og den fjerdestørste pinniped i verden. Steller-søløver er seksuelt dimorfe, hvilket betyder, at hannerne er mærkbart større end hunnerne. Et andet karakteristisk kendetegn ved Steller-hanløver er deres tykke manke af groft hår. Hanner kan veje op til 1.120 kg (2.500 pund); hvorimod hunner vejer op til 350 kg (770 pund). Hvalpe spænder fra 16 til 22,5 kg (35 til 50 pund). Hannerne kan nå længder op til 3 til 3,4 meter (10 til 11 fod), mens hunnerne når 2,3 til 2,9 meter (7,5 til 9,5 fod). Farven på de voksne Steller-søløver varierer fra lys blond til rødbrun, med lidt mørkere farve på brystet og maven. Når Steller-søløver er våde, er den lyse farve på deres krop stadig synlig, hvilket gør disse søløver unikke for andre pinnipeds. I lighed med andre pinnipeds smelter Steller-søløver deres vinterpels årligt.(Bickham, et al., 1996; Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    350 til 1.120 kg
    770,93 til lb
  • Rækkevidde
    2,3 til 3,4 m
    7,55 til 11,15 fod

Reproduktion

Steller søløver har et polygynt parringssystem. Dominerende hanner er de eneste hanner, der må parre sig; yngre hanner sniger sig dog ind på rookeries og forsøger at parre sig med hunner uden at dominerende hanner lægger mærke til det. Hunnerne bliver kønsmodne i alderen tre til seks år og føder en enkelt hvalp mellem midten af ​​maj og juli. Hunnære Steller-søløver er klar til at parre sig 2 uger efter fødslen; dog vil det befrugtede æg ikke blive implanteret i livmoderen i flere måneder. Dominerende hanner vogter og parrer sig med op til 30 hunner i løbet af en parringssæson. Antallet af hunner, der opdrættes med succes, har været faldende gennem årene.(Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012; Sinclair og Zeppelin, 2002)

hvordan man holder min hund sund
  • Parringssystem
  • polygyn

Steller-søløver yngler, føder og amme unger på fjerntliggende øer kaldet 'rookeries'. Hunnerne føder en enkelt hvalp. Drægtighed varer et år, inklusive en tre måneders periode, hvor det befrugtede æg ikke er implanteret i hunnens livmoder. Hvalpe fravænnes på et år, men mødre kan fortsætte med at die unger i op til tre år. Ved fødslen vejer hvalpe mellem 16 og 23 kg (35 til 50 pund) og er omkring 1 meter (3,3 fod) lange. Både han- og hunkønssøløver fra Steller når seksuel modenhed i alderen tre til seks år. På grund af konkurrencen mellem hannerne er det usandsynligt, at de fleste yngler med succes, før de er otte eller ti år gamle. Rookeries er besat i sommermånederne af dominerende hanner, hunner og hvalpe født i løbet af det år. Opdræt finder sted på nyplanterne i sommermånederne. Åringer og ældre unger bliver ikke så længe på nyplanterne, fordi de ikke er i stand til at yngle. Røghusene går i opløsning i løbet af august, på dette tidspunkt flytter hunner og unger til en anden ø, dette kaldes en 'haul-out'. Steller søløver er generelt meget sociale dyr og fortsætter med at leve med hinanden efter ynglesæsonen. I ikke-yngleperioder går Steller-søløver til strande og lægger ud sammen.(Gelatt og Lowry, 2012; Horning og Mellish, 2012; NOAA Fisheries, 2012; Sinclair og Zeppelin, 2002)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
    • ydre
  • viviparøs
  • forsinket implantation
  • Avlsinterval
    Steller søløver yngler en gang om året, efter deres hvalp er født.
  • Parringssæson
    Steller-søløver yngler i sommermånederne.
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    12 måneder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    274 dage
    AnAge
  • Interval fravænningsalder
    12 til 36 måneder
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    12 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 til 6 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    3 til 10 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    8-10 år

Kvindelige Steller-søløver sørger for deres unger i så længe som tre år. De amme deres unger i op til et år, men nogle vil lade deres unge amme længere. Steller-hanløver yder ikke meget forældrepleje til deres unger; dog vil hannerne vogte alle hunnerne, som de har imprægneret. Efter at hun Steller-søløver har født, fouragerer de rundt i bjergene og på land, for det meste om natten, og kan være væk så længe som en dag. Efter at have fundet en fødekilde, vender de tilbage og amme deres hvalp.(Gelatt og Lowry, 2012; Horning og Mellish, 2012; NOAA Fisheries, 2012)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • beskytter
      • han-

Levetid/Længde

Steller-hanløver kan blive op til 20 år; hvorimod hunner kan blive op til 30 år. Deres levetid i fangenskab er ikke blevet rapporteret. Den vigtigste dødsårsag for Steller-søløver er alderdom. De bliver nogle gange dræbt af fiskere, fordi de forstyrrer fiskenet og fiskeklækkerier.(Gelatt og Lowry, 2012)

  • Typisk levetid
    Status: vild
    20 til 30 år

Opførsel

Steller-søløver er generelt sociale i deres befolkninger og kan findes i store grupper i rookeries eller på strande. Steller søløver findes normalt i grupper fra en til tolv, men er blevet set med så mange som hundrede individer på en strand.(Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012)



  • Nøgleadfærd
  • natatorisk
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Hjemmebane

Steller-søløver findes typisk langs Californien og længere mod nord på Nordamerikas vestkyst. Ligeledes kan de også findes i Alaska, Japan, Alaska-bugten og Beringstrædet. Unge Steller-søløver rejser normalt længere end voksne, fordi de ikke er i stand til at parre sig, vil de gå længere efter mad.(Bickham, et al., 1996; Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012; Sinclair og Zeppelin, 2002)

sportsgrene skamløs

Kommunikation og perception

Steller søløver kommunikerer med andre individer gennem lavfrekvente vokaliseringer, der lyder som et brøl, i modsætning til deres slægtning,Californisk søløve, hvis vokaliseringer lyder mere som en gøen.(Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Steller-søløver fouragerer efter føde langs kystlinjen og nær pelagiske farvande og betragtes som opportunistiske jægere. Deres vigtigste fødekilder omfatterwalleye pollock,Atka makrel,Stillehavslaks, ogStillehavstorsk. Om vinteren,walleye pollockogStillehavstorsker deres vigtigste fødekilde.Atka makreler deres mest almindelige fødekilde hele året rundt. Steller søløver vil også spiseblæksprutte,blæksprutte,toskallede, oggastropoder. Steller søløver har også været kendt for at dræbe andre dyr, som f.eksspættet sælerogringsæler, sammen med yngrenordlige pelssæler.(Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012; Sinclair og Zeppelin, 2002)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • bløddyr
    • spiser andre marine hvirvelløse dyr
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • bløddyr
  • cnidarians
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

Laksehajer,spækhuggere, ogStillehavssovehajerer nogle af deres kendte rovdyr. Genopretningen af ​​Steller-søløver er stærkere relateret til rovdyroverflod end ressourceoverflod.Store hvide hajerhar været kendt for at dræbe og fortære Steller-søløver, hvis deres territorier tilfældigvis krydser.Menneskerkan også forgribe sig på Steller-søløver.(Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012; Sinclair og Zeppelin, 2002)

Økosystem roller

Denne art jager en række forskelligefisk,toskallede,gastropoder, ogblæksprutter.(Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012)



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Historisk set blev Steller søløver jaget for deres kød, pels og olie; dette spillede en rolle i faldet i deres befolkning. Tilfældige befolkningsødelæggelser er også sket på grund af fiskenet, skibsstrejker, forurenende stoffer og sygdomme.(Bickham, et al., 1996; Gelatt og Lowry, 2012; NOAA Fisheries, 2012)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Steller-søløver menes at udtømme fiskebestande og spise fisk ud af rugerier, så de bliver ofte dræbt eller jaget.(Gelatt og Lowry, 2012)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

I det meste af sit udbredelsesområde (vest for 144º W breddegrad) anses Steller-søløver som truede, mens de i andre dele (øst for 144º W breddegrad) anses for at være truede. Populationerne af Steller-søløver er faldende, hovedsagelig på grund af fiskernes nedslagning. Historisk set er Steller-søløver også blevet høstet for deres pels, spæk og kød.(Gelatt og Lowry, 2012)

Bidragydere

Danielle Keranen (forfatter), Michigan Technological University, Amy Schrank (redaktør), Michigan Technological University, Leila Siciliano Martina (redaktør), Animal Agents Staff.