Eumomota superciliosaturkisbrynet motmot

Af Constance Johnson

Geografisk rækkevidde

Turkisbrynede motmots (Eumomota superciliosa) er almindeligt fordelt i hele Mellemamerika fra det sydlige Mexico i nord, til det nordvestlige Costa Rica i syd. Langs Caribien er de mest udbredt på Yucatan-halvøen og de bjergkantede dale i det nordvestlige Guatemala og Honduras. Nær Stillehavet besøger de Nicoya-bugten i Costa Rica.(Skutch, 1947)

sportsgrene skamløs
  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Turkisbrynede motmots indtager de åbne halvtørre lavlandsområder i skov, kratskov og græsningsarealer i deres udbredelsesområde. I den tørre halvørkendel af Motagua-dalen i Guatemala er de overordentlig rigelige, da de er en af ​​de mest talrige fuglearter i regionen. Turkisbrynede motmotter er også til stede i de tropiske områder, men mindre rigeligt, hvor de bor i den sekundære vækst og mindre tætte skove sammen med ryddede områder. De er ikke almindelige i den tætte regnskov. Afhængigt af deres lokalitet foretrækker de at rede i væggene i terrasser, sprækker og huler af porøse klipper og langs sandbankerne nær floder, hvor de graver lange huler. Deres huler varierer fra 100 til 160 cm i længden, men den længste viste sig at være 244 cm lang.(Murphy, 2008; Skutch, 1947)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • krat skov

Fysisk beskrivelse

Turkisbrynede motmots er monomorfe fugle, der har en gennemsnitlig masse på 66,5 g og er cirka 34 cm lange. Hannerne er lidt større end hunnerne. De består af en blanding af grønne og røde jordfarver med turkise accenter. Startende med dets karakteristiske brede turkise bånd over hvert øje, har de en bagnæb og strækker sig fra bunden af ​​en sort linje, der omgiver øjet og går videre til øret. Under dette sorte bånd fra næb til øjet er en meget tynd strimmel turkis. Bag øjet ligger en trekantet plet af kastanje. På halsen er en kort sort hagesmæk, frynset med turkis. Kroppen er en blanding af olivengrøn, med kastanje på ryggen og maven. Deres vinger består af olivengrønne dækfjer, turkise remiger og et sort bånd langs spidserne. De har et vingefang på 122 mm. De to centrale halefjer udgør meget af motmotts samlede længde. Formen på de to centrale fjer er unik ved, at den midterste del af modhager mangler, hvilket efterlader en lille skiveform for enden. Fjerene vokser i starten intakte, men de midterste modhager er svagt fastgjort til skaftet. Disse modhager falder let af under regelmæssig prægning eller daglig aktivitet. Både mandlige og kvindelige motmots har disse karakteristiske halefjer, men hannernes haler er længere. Turkisbrynede motmots er identificeret fra andre arter af motmot i området ved den længere længde af skovlløse skaft på deres hale. Det tager de unge omkring femogtyve dage at nå farve som de voksne.(Murphy, 2006; Murphy, 2007; Murphy, 2008; Skutch, 1947)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Gennemsnitlig masse
    66,5 g
    2,34 oz
  • Gennemsnitlig længde
    34 cm
    13,39 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    122 mm
    4,80 tommer

Reproduktion

Selvom turkisbrynede motmotmotter er monomorfe, hjælper hannernes halelængde med seksuel selektion. Hanner med længere haler har større parring og reproduktiv succes. Voksne viser hinanden troskab i ynglesæsonen og kan udelukkende parre sig i nogle år ad gangen, hvor de vil rede i samme område og muligvis samme hule.(Martin, et al., 1989; Murphy, 2007; Skutch, 1947)

  • Parringssystem
  • monogam

Turkisbrynede motmots' parringssæson begynder i marts. I slutningen af ​​marts bliver der lavet huler, og æg kan blive lagt fra april til maj. Parrende par vil grave deres huler tæt sammen, undtagen når pladsen er rigelig, så foretrækker de at være længere væk fra andre.



Både hannen og hunnen er med til at udgrave deres hule. Afhængigt af stedet begynder de at grave vandret i den udsatte kant, og med fødderne udgraver de deres hule. Indgangen er registreret til at være 9 cm i bredden og 7,5 til 10 cm i højden, og i løbet af flere dage kan hulen vokse til at blive 100 til 160 cm i længden og vil være let buet til den ene side. På indersiden udvider hulen sig til et kammer. Den længste en hule er blevet registreret på er 244 cm. Inkubationstiden er omkring 17 dage.

De laver en seng under æggene ved at sætte de ufordøjelige fragmenter af deres tidligere måltider op på gulvet i deres huler. Turkisbrynede motmotmotter kan opdrætte to yngel i en enkelt sæson, normalt med 3 til 4 æg i hver og sjældent 5. Deres æg er hvide og varierer fra 7,5 til 8,5 g.(Martin og Martin, 1980; Scott og Martin, 1986; Skutch, 1947)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Turkisbrynede motmotter kan opdrætte op til 2 yngel pr. sæson.
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen er fra marts til maj.
  • Range æg pr. sæson
    5 (høj)
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    3 til 4
  • Gennemsnitlig flyvealder
    28 dage

Både han- og hunturkisbrynede motmotter bygger reden. De voksne tager del i udrugning og pasning af æg og unger. For at skifte kuvøse, råber en person lavmælt, mens han sidder ved hulens indgang og signalerer til deres kammerat, at de vil tage over. Inkubationsperioden er omkring tre uger. Fra den første skalpiber kan det tage 1 til 3 dage for motmotterne at bryde igennem deres skaller. Ved udklækning er fugle blinde med lyserød hud og fjerløse. Redeungerne bliver i hulen, indtil de lærer at flyve anstændigt, hvilket tager fra 25 dage til 1 måned. Når de mærker en forstyrrelse af deres hule, nærmer de voksne sig med forsigtighed og går aldrig direkte ind. De vil først scanne området fra en aborre, og efter at have sikret sig, at det er sikkert, vender de tilbage.(Eckelberry, 1959; Martin og Martin, 1980; Scott og Martin, 1986; Skutch, 1947)



  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

I øjeblikket kendes ingen oplysninger om levetiden for turkisbrynede motmotter.

Opførsel

Turkisbrynede motmots er sociale fugle, der udviser koloniale redebygninger. De er aktive om dagen og er ikke-vandrende. Turkisbrynede motmotter tilbringer meget af deres tid siddende ubevægeligt og lydløst blandt trægrene. Denne tid i træerne bruges på at opmåle området for mad. Lejlighedsvis drejer deres hoved fra den ene side til den anden med mellemrum, og deres hale svinger langsomt frem og tilbage. De flyver normalt korte afstande, men i en hurtig eller bølget bevægelse. Parrede voksne vil sidde langs siden af ​​hinanden.

I nærværelse af rovdyr vil både hannen og hunnen bevæge halen fra side til side flere gange i træk, hvorefter de pauser et øjeblik og begynder igen. Det vil de gøre hele den tid, rovdyret er til stede. Halen rejser sig sædvanligvis over hovedet før hver 'logning', og i opadgående og nedadgående bevægelse laver halen et bogstav 'Z'-mønster. En klukkende lyd er ofte lavet i rovdyr-inducerede log-displays. Der er beviser for, at disse skærme tjener til at skræmme og afskrække rovdyr.(Murphy, 2006; Skutch, 1947)



hvem skal man ringe til, hvis en hund er udenfor
  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social

Hjemmebane

Områdestørrelse for turkisbrynede motmots er i øjeblikket ukendt.

Kommunikation og perception

Turkisbrynede motmots er generelt stille, med undtagelse af parringssæsonen. I løbet af denne tid giver de voksne regelmæssigt en udmattet stemme ved at bruge en høj, dyb og barsk stemmecawaalk, eller encawak cawak, i rækkefølge. I forfærdelse kan de afgive lave halsagtige lyde. De voksne er også blevet hørt afgive enfire firelyd, mens den anden voksne fodrer ungerne. Unger giver en svag, hæs kigrende lyd som reaktion på deres forældre, og når de bliver forstyrret. Efterhånden som de bliver ældre, bliver det til en mere halsagtig lyd, der efterligner deres forældres.



Redeungerne vil lave enbilligtlyd, når de tigger om mad, som holder til de er 12 til 15 dage gamle. Et andet tiggeri ersnorke, dette erstatterbilligt, det bruges også under aggressive interaktioner med redekammerater, og de bruger det, indtil de er flygtet. Da fuglene er mindst 22 dage gamle, begyndte de at kaldeK'wa-rr, som er højere end de andre opkald og ikke bruges, mens du tigger. Dette menes at være en umoden version af det spæde opkaldk'wahoo.

Der er blevet optaget 5 særskilte vokaliseringer efter spædbarnet.Chirrer en kontaktseddel, og kan fungere som lokalisator for forældrene. Et højtK'wahoogives af kyllinger på 30 til 45 dage, når de er sultne. Det kan også fungere som et lokaliseringsopkald til forældre.Kawukawuker et højt opkald, der almindeligvis gives tidligt om morgenen og sent på aftenen og med mellemrum i løbet af dagen, som opstod ved 40 dages alderen. Når først de var startet, ville de andre fugle deltage i at kalde det, hvilket indikerer, at det kan være et alarmsignal.Tuter en almindelig mild alarmbesked, der angiver, når der er en forstyrrelse i nærheden af ​​reden. Det begynder omkring 38 dage og fortsætter ind i voksenalderen.Wuk,tog, ogtok-ta-wukblev givet som en stærk alarm.

Under aggressive interaktioner er det almindeligt, at turkisbrynede motmotter flader deres kronefjer ud og spreder og viser deres turkisblå pandefjer, under ekstreme omstændigheder kan brynfjerene nå hen over toppen af ​​deres hoved. Turkisbrynede motmots bruger også en logrende manøvre med halen i nærværelse af rovdyr, der sandsynligvis har til formål at skræmme og skræmme den ubudne gæst væk.

Visuel kommunikation er sandsynligvis et vigtigt aspekt af seksuel selektion for turkisbrynede motmots. Det er en hypotese, at halefjerlængden hos hanner svarer til kondition og påvirker hunnernes valg af mage.

Som alle fugle opfatter turkisbrynede motmots deres omgivelser gennem visuelle, auditive, taktile og kemiske stimuli.(Skutch, 1947; Smith, 1976)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Turkisbrynede motmotter har en bred kost, der spiser et udvalg af insekter, herunder larver, sommerfugle og biller sammen med orme, edderkopper og firben. Deres buede næb sammen med deres skarpe synssans giver dem mulighed for at styrte ned og snuppe deres bytte pludseligt, enten fra vegetationen eller ud af luften. Langs den yderste tredjedel af deres næb er begge mandibler udstyret med fint takkede kanter, hvilket giver dem et bedre greb om deres bytte. De bliver siddende ubevægelige på grene, indtil de ser et bytte, så slår de til. Uden at lande fanger de hurtigt deres bytte, og tager det derefter direkte tilbage til deres oprindelige siddeplads eller hule, hvor det bliver slået meningsløst, før det fortæres. Når de fodrer deres unge firben, vil de voksne ofte hakke hovedet af, for at den bløde indvold kan skubbes gennem halsen.(Skutch, 1947)

adoption af døve hunde
  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • krybdyr
  • insekter
  • terrestriske orme
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • frugt

Predation

Vildtlevende katte og hunde, hvid-næse coati (Nasua narica), grå ræve (Urocyon cinereoargenteu()Nasua narica), slanger og rovfugle er rovdyr af turkisbrynede motmotter.(Murphy, 2006; Scott og Martin, 1986)

Økosystem roller

Turkisbrynede motmots er sekundære og tertiære forbrugere, altædende og ret almindelige, derfor kan de hjælpe med at kontrollere insektarter. De hjælper med frøspredning af rosen woodson (Stemmadenia donnell-smithii), holywood (Guaiacum sanctum), og andre frugtbærende træer i deres kost. De giver næring til den hvide næse coati (Nasua narica), grå ræve (Urocyon cinereoargenteus), og en række forskellige rovfugle. Efter at motmotterne er færdige med at bruge deres huler, vil ruvingede svaler (Stelgidopteryx serripennis) kan bygge deres rede i dem.(Murphy, 2006; Remsen, et al., 1993; Scott og Martin, 1986; Skutch, 1947)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Mutualistiske arter
  • Rose woodson (Stemmadenia donnell-smithii)
  • Hollywood (Guaiacum sanctum)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

De unikke halefjer og farve af denne art har fascineret mange og er opsøgt af fuglefolk, naturforskere, fotografer, filmfotografer og andre besøgende, hvilket giver indtægter fra økoturisme. Turkisbrynede motmots er nationalfuglen i El Salvador og Nicaragua.

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Turkisbrynede motmots har ingen kendte negative virkninger på mennesker.

Bevaringsstatus

Ifølge IUCN er turkisbrynede motmots af mindst bekymring på grund af deres omfattende geografiske udbredelse og stabile bestandsstørrelse. De er ret almindelige og anses ikke for truede.(IUCN, 2010)

Bidragydere

Constance Johnson (forfatter), Northern Michigan University, Alec Lindsay (redaktør), Northern Michigan University, Rachelle Sterling (redaktør), Special Projects.