Falco columbariusmerlin

Af Graham Garett Grove

Geografisk rækkevidde

Merlins findes overalt på den nordlige halvkugle. Der er ni anerkendte underarter på verdensplan, med tre i Nordamerika:F. c. columbarius,F. c. suckleyi, ogF. c. richardsoni.

Falco columbarius columbariussomre i det østlige Canada, sydpå til Michigan og mod vest til den østlige grænse af Great Plains. Denne underart overvintrer i Golfstaterne, det østlige Mexico, det nordlige Venezuela, Ecuador og Vestindien.



Sommersortimentet afFalco columbarius richardsoniomfatter det indre af det vestlige Nordamerika. Denne underart overvintrer i det sydlige Californien, det nordlige Mexico og det sydlige Texas.



Falco columbarius suckleyifindes i de nordvestlige kystområder fra det nordlige Californien til Sitka, Alaska.

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk

Habitat

Merlins foretrækker åbent land og foretrækker græsarealer, kyster, klitter, moser, stepper og ørkener. Merlins lever sjældent i skovklædte områder i store dele af deres udbredelse, men yngler ofte i nåleskove på den nordlige halvkugle.



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • taiga
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • chaparral
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Vådområder
  • marsk

Fysisk beskrivelse

Hanmerlins har skiferblå, lilla eller mørke umbrabrune overdele, stribet med sort fra kronen til skuldre og ryg. Halen er spærret af mørke umberbrune eller sortlige bånd og spidser i hvidt. Undersiden er cremefarvet til en rig brun med tunge langsgående striber af mørk umbrabrun eller sort farve, bortset fra halsen, som er umærket hvid. Siderne af hovedet er brune med fine mørkere striber. Panden og linjen over øjet er hvid. Næbbet er blåligt horn; cere og fødder er kromogule; kløerne er sorte; og iris er dyb brun.

Hunner og unger ligner hanner i deres aftegning, men adskiller sig fra hanner i farve. Overdelen er mørkebrun. Halsen er stribet med lysere brun, og halen er båndet i gule stænger med en hvid spids.

Falco columbarius bendirei(Bendires merlins): Lysere i de øvre dele endFalco columbarius columbarius. Halen er sort med tre hvide streger.



Falco columbarius columbarius(Amerikanske merlins): (se beskrivelse afFalco columbarius). Hos hanner bliver cere og fødder rødlige med alderen.

Falco columbarius richardsoni(Richardsons merlins): Lysere overordnet farve og halen er markeret med fem mørke og seks hvide bånd.

Falco columbarius suckleyi(Sorte duehøge): Mørkere i den samlede farve endFalco columbarius columbarius. Halsen på hanner er stribet med sorte aftegninger, mens de nederste kropsdele er brunsorte med kastanje- og hvide aftegninger. De nederste dele af unge hanner og hunner er stærkt markeret med mørk farve, og pletterne er enten svage eller fraværende på vingerne.



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Gennemsnitlig masse
    195 g
    6,87 oz
    AnAge
  • Rækkevidde
    25 til 33 cm
    9,84 til 12,99 tommer
  • Range vingefang
    60 til 68 cm
    23,62 til 26,77 tommer

Reproduktion

Hannerne ankommer til yngleområdet før hunnerne, og vender normalt tilbage til det samme generelle område år efter år. Redende par bruger ikke nødvendigvis det samme faktiske sted hvert år. I åbent land og på græsarealer er reder generelt skraber placeret i tæt vegetation. I områder med klitter kan klitgræsser bruges til at skabe en rede. Selv i skovklædte områder kan reder være skrammer, men tomme kragereder foretrækkes. I redeperioden,Falco columbariusblive meget aggressive over for andre rovfugle og krager i området. Denne aggressive adfærd over for andre rovfugle er gavnlig for andre skovsang og jordfugle i redeområdet; sidenFalco columbariusjager kun i åbent land og efterlader derved skovfuglene relativt fri for rovdyr i parringssæsonen. Normalt indeholder reden fire til seks æg, der måler 1,5 x 1,22 tommer. Æggene lægges med to dages mellemrum. Farven på de runde ovale æg er variationer af lys brunhvid, næsten skjult af et regelmæssigt mønster af rige kastanjebrune, lilla og chokoladepletter.

Æggene lægges i begyndelsen af ​​april til begyndelsen af ​​maj i de sydlige områder og i slutningen af ​​maj til juni i nord. Hunnen er hovedrugemaskinen, selvom hannen tager del i pligterne. Inkubationsperioden varer 25-32 dage. I slutningen af ​​inkubationsperioden klækkes æggene i intervaller.



Fjeller vises på ungerne efter fjorten dage, og efter atten dage er dunen næsten fuldstændig dækket af fjer, undtagen i hovedregionen. Flyvning opnås 25-30 dage efter klækning.

galdestrøm hos hunde

Når de forlader reden, forbliver ungerne i nærheden i flere uger, indtil de er modne nok til at vandre sydpå. Inden for en uges tid efter at de forlader reden, er ungerne i stand til at flyve på afstand, og efter to uger begynder de at fange insekter. Efter seks uger er ungerne dygtige til at fange småfugle, og kort efter trækker de sydpå fra yngleområdet. Succesraten blandt ungerne er usædvanlig høj, ofte overlever tre fugle pr. rede for at fortsætte ynglen.

Falco columbarius: Yngler i hele Nordeuropa, Asien og Nordamerika.

Falco columbariusbendirei: Yngler i det nordvestlige Alaska til det nordlige Saskatchewan og ind i det nordlige Californien.

Falco columbariuscolumbarius: Yngler i det østlige Canada til den østlige grænse af Great Plains og sydpå ind i Nova Scotia og det nordlige Michigan.

Falco columbariusrichardsoni: Yngleområdet er placeret i Great Plains fra det sydlige Alberta og Saskatchewan til det nordlige Montana og North Dakota.

Falco columbariussuckleyi: Yngling forekommer kun i det vestlige British Columbia og måske på Vancouver Island.

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Merlins yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Merlins yngler fra april til juli, afhængigt af breddegraden.
  • Range æg pr. sæson
    4 til 6
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    5
    AnAge
  • Tid til klækning
    25 til 32 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    6 uger

Levetid/Længde

Opførsel

Falco columbariuser ikke en social fugl undtagen i parringstiden. I denne periode deler hannen og kvinden pligterne med at opdrage ungerne. Under inkubationen forbliver hunnen på reden, mens hannen jager. Sjældent besøger hannen reden, og efterlader ofte byttet i nærheden, så hunnen kan hente dem. Når ungerne er ældre, deler både han og hun jagtopgaver. Når først de unge forlader det for altid, vender manden og kvinden formodentlig tilbage til deres ensomme livsstil. Flugten (svarende til svalens flugt) er hurtig med stabile vingeslag, ofte skimme i et lavt zigzaggende mønster over jorden.Falco columbariussvæver sjældent. Opkaldet er en række skarpe 'ki-ki-ki-ki-kee.'

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Merlins jager hovedsageligt små fugle på jorden og lav vegetation, herunder lærker (Alaudidae), gråspurve (PasseridaeogEmberizidae), finker (Fringillidae) og ryper og ryper (Tetraoninae). Nogle små pattedyr, firben, slanger, insekter og - i Nordamerika - guldsmede, udgør også en del af kosten. De relative andele er omkring 80% fugle, 5% pattedyr og 15% insekter.

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • insekter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Merlins forgriber sig af og til på landbrugets skadedyr, som f.eksgræshopper og græshopper. Disse små falke er også meget brugt i falkejagt. Betragtes som en dames spillefugl,Falco columbariuser forholdsvis let at træne til småvildtsjagt og vendes normalt tilbage til naturen efter en sæson.

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Kosten afFalco columbariusbestår hovedsageligt af småfugle, herunder mange småfugle, som gavner jord- og skovbrug. I det nordlige yngleområde,Falco columbariusindivider angriber undertiden små tamfjerkræ; dog er disse angreb ret sjældne.

Bevaringsstatus

Falco columbariuser vidt udbredt, men ingen steder almindelig. Med voksende menneskelig udvikling bliver disse falke ynglehabitater og jagtområder hurtigt ødelagt. Denne art er opført som truet i staten Michigan.

for koldt til hunde

Andre kommentarer

I mange årFalco columbariusblev betragtet som to separate arter: europæiske merlins,Falco esalonog amerikanske merlins,Falco columbarius. J.L. Peters i 1931 indså detFalco esalonvar en underart afFalco columbarius. I øjeblikket,Falco columbariusbestår af syv europæiske underarter og fire amerikanske underarter:Falco columbarius bendirei,Falco columbarius columbarius,Falco columbarius richardsoni, ogFalco columbarius suckleyi.

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Graham Garett Grove (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.