Eleonoras falk

Af Dennis Lorenz

Geografisk rækkevidde

Eleonoras falke er fordelt i hele Middelhavsområdet, herunder De Kanariske Øer, Marokko, Algeriet, Tunesien, De Baleariske Øer, Sicilien, Sardinien, Kroatien, øer i Det Ægæiske Hav, Kreta, Cypern og Tyrkiet. Alle ynglesteder ligger mellem længdegrad 14°V til 33°E og breddegrad 43°N til 28°N. Cirka 10% af Eleonora-falkpopulationer yngler på Tilos-ø-kæden. Alle befolkninger overvintrer på Madagaskar og Mascarene-øerne.(Cade og Clark, 1979; Ferguson-Lees og Christie, 2001; Mentzelopoulos, 2006; Thiollay og Meyburg, 1981; Walter, 1979)

  • Biogeografiske regioner
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • etiopisk
    • hjemmehørende
  • Middelhavet
    • hjemmehørende

Habitat

Eleonoras falke yngler almindeligvis på jorden på små, klippefyldte, uforstyrrede øer med lidt vegetation. På større øer, såsom Sicilien og Sardinien, og på fastlandet i Afrika og Tyrkiet søger de utilgængelige kystklipper for at yngle. De jager over åbent hav såvel som over vådområder, græsarealer og nogle gange skovområder. Redepladser findes fra havoverfladen til en højde på 2.000 meter.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Walter, 1979)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • Rækkevidde højde
    0 til 2000 m
    0,00 til 6561,68 ft

Fysisk beskrivelse

Eleonoras falke er mellemstore falke, af samme længde som vandrefalke (F. peregrinus), men meget lettere i vægt og bygning. Som alle andre falke viser Eleonoras falke omvendt seksuel størrelse dimorfi, med hunner i gennemsnit lidt større end hanner. Hannerne varierer i længde fra 37 til 43 cm, hunner fra 38,5 til 45,5 cm, og i vægt varierer hannerne fra 350 til 390 g, hunnerne fra 340 til 460 g. Det korteste vingefangsmål for en Eleonoras falk var 84 cm, mens store hunner kan have et vingefang på op til 103 cm. Eleonoras falke har lange, smalle vinger, der overstiger spidsen af ​​den lange hale, når de er foldet. Der er to farvemorfer, en lys og en mørk morph. Mørke morph-fugle er alle brune og kan se sorte ud på afstand. Hannens cere er gul i farven, mens hunnens er blågrå. Lyse morph-fugle er også mørkebrune foroven og gule til rødbrune forneden med mørke striber. Den lyse morph viser også den typiske mørke overskægsstribe.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Rohwer og Paulson, 1987; Walter, 1979; Wink, et al., 1982a)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • polymorf
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • Rækkevidde masse
    340 til 460 g
    11,98 til 16,21 oz
  • Rækkevidde
    370 til 455 mm
    14,57 til 17,91 tommer
  • Range vingefang
    840 til 1030 mm
    33,07 til 40,55 tommer

Reproduktion

Eleonoras falke er monogame koloniale opdrættere. Luftopvisninger af hanfalke begynder, så snart fuglene ankommer til redepladser.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Rosen og et al., 1999; Swatscheck et al., 1993; Walter, 1979; Wink, et al., 1982b)

  • Parringssystem
  • monogam

Ynglepladser er optaget fra slutningen af ​​april, selvom ynglen først starter sidst i juli. Ungerne klækkes i slutningen af ​​august til begyndelsen af ​​september i begyndelsen af ​​trækperioden for de fleste små, palæarktiske fugle. Reden er placeret på jorden eller på en klippe, ofte i et lille hulrum eller under en lille busk, i læ for vind. Koblingsstørrelsen varierer fra 1 til 4 æg, sjældent 5. Inkubationen varer mellem 28 og 30 dage, og ungerne flyver efter yderligere 35 til 40 dage. Den gennemsnitlige produktivitet varierer mellem forskellige kolonier og kan variere fra 1,26 unger om året til 2,6 unger om året. Unge hanner forbliver normalt i nærheden af ​​deres forældres hjemområde, mens hunnerne spreder sig længere.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Walter, 1979)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Eleonoras falke yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Ynglen sker i slutningen af ​​juli.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 5
  • Tid til klækning
    28 til 30 dage
  • Range fledging alder
    35 til 40 dage

Som i de fleste andrefalkarter, bidrager både hanner og hunner til at udruge, beskytte og nære deres afkom.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Walter, 1979)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Der er ingen tilgængelige oplysninger om levetid iFalco eleonorae.

har hunde brug for kulhydrater

Opførsel

Eleonoras falke er selskabelige. De yngler i kolonier på op til 300 par og kan jage vandrende spurvefugle og hvirvelløse dyr enkeltvis eller i små grupper. Medlemmer af kolonien jager aggressivt andre fugle, såsom duer og måger. Når de ikke besætter ynglekolonier, er disse falke sandsynligvis ensomme. Migrationen starter sent for Eleonoras falke, de forlader normalt ynglepladserne i slutningen af ​​oktober til begyndelsen af ​​november og trækker til Madagaskar og Mascarene-øerne. Lidt er kendt om deres migrationsrute, selvom det er sandsynligt, at de følger den østafrikanske kystlinje.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Walter, 1979)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • tusmørke
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensomme
  • koloniale
  • Områdets størrelse
    1 til 200 m^2

Hjemmebane

Yngleterritorierne for Eleonoras falke varierer inden for hver koloni. Nogle områder er så små som 1 m², mens andre er op til 200 m². Denne plads forsvares af det lokale par mod alle ubudne gæster, inklusive andre falke. Luftrummet op til 10 m i højden over dette område er også beskyttet af beboerparret. Redeklinten forsvares af alle medlemmer af kolonien, og jagtfalke kan flyve op til 5 km fra kolonien for at jage spurvefugle. Enkelte fugle er blevet observeret at rejse op til 30 km fra yngleklinten for at jage.(Cade og Clark, 1979; Walter, 1979)

Kommunikation og perception

Eleonoras falke er meget vokale og ser ud til at have en bredere vifte af vokaliseringer end andre falke. Vokal kommunikation er især almindelig i sæsonen før parring. Nogle almindelige opkald omfatter genkendelse, territoriale opkald, visning, parring, hilsen, efterspørgsel efter bytte, ankomst, alarm og nødopkald. Klukker kan også høres af rugende falke, når makkeren ankommer. De unge giver en række opkald for at indikere ubehag, sult, alarm eller spænding.(Walter, 1979)

Eleonoras falke har, ligesom andre falke, et særligt skarpt syn, som bruges til at fange bytte.



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Eleonoras falke lever primært af flyvende insekter. I ynglesæsonen ændrer disse falke dog deres jagtadfærd og koncentrerer sig udelukkende om trækkende spurvefugle. Over 100 arter er blevet registreret som bytte for Eleonoras falke. For at jage flyver falke ud til havet ved at bruge lodrette vinde til at svæve, og kan jage tæt på havoverfladen eller op til en højde på 1.000 m. Flere falke jager ofte sammen med flere hundrede meters afstand, hvilket skaber en barriere, som gør det sværere for trækfugle at forblive uopdaget. Eleonoras falke er også kendt for at jage til langt efter solnedgang. Disse falke bukker normalt ned på deres bytte, men nogle gange forfølger de det over længere afstande. Insekter bliver også fanget og spist under flugten. I ynglesæsonen bliver overskydende bytte ofte cachelagt og hentet senere. Hanfalke udfører det meste af fuglejagten i ynglesæsonen, og efterlader hunnerne til at ruge æg og redeunger.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Hedenström og Rosen, 2001; Hedenström, et al., 1999; Massa, 1978; Walter, 1979; Wink, et al., 1980)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • insekter
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

Eleonoras falke har få naturlige rovdyr som voksne. sorte rotter (Rattus rattus) bor på mange øer, der huser falkekolonier og kan fodre på ubevogtede falkeæg eller -nestunge. vandrefalke (Falco peregrinus), Lanner falke (Falco biarmicus), og eurasiske ørneugler (Bubo bubo) har været kendt for at jage voksne falke. Cory's shearwaters (Calonectris diomedea) yngler ofte inden for falkekolonier og tager af og til unge falke.(Walter, 1979)



Økosystem roller

Eleonoras falke spiller hovedsageligt en vigtig rolle i migrationen af ​​millioner af småfuglespurvefuglefra deres palæarktiske ynglepladser til afrikanske overvintringsområder. Falke jager migrerende spurvefugle og foretrækker små, unge fugle. Det anslås, at alle Eleonoras falkekolonier tilsammen fanger omkring to millioner trækfugle i en enkelt ynglesæson. Dette repræsenterer dog kun 0,02 til 0,04 % af det samlede antal trækfugle.Falco eleonoraeer også vigtig i reguleringen af ​​byttearter i hele deres udbredelsesområde.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Walter, 1979)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Eleonoras falke er ligesom andre rovfugle vigtige bioindikatorer for sunde miljøer. De er yderligere med til at reducere skadedyrsarter, som f.eksgræshopperoggnaveresom forårsager skade på menneskelige afgrøder.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Walter, 1979)

  • Positive påvirkninger
  • forskning og uddannelse
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen negative påvirkninger af Eleonaras falke på mennesker.

Bevaringsstatus

På grund af den begrænsede udbredelse og koloniale ynglevaner hos Eleonoras falke er de meget sårbare. De vigtigste trusler er en stigning i turismen, især brugen af ​​motorbåde i nærheden af ​​kolonier, hvilket ofte resulterer i nødstedte forældrefugle og reproduktionssvigt. I Det Ægæiske Hav bliver kolonier ofte plyndret af fiskere, der tager ungerne og æg til mad. Forfølgelse af voksne fugle er også blevet registreret. Den samlede bestand anslås i øjeblikket til 4.500 ynglepar. Så længe ynglekolonierne er beskyttet mod krybskytteri fra mennesker og mod tung turisme, vil Eleonoras falkebestande sandsynligvis forblive stabile. Et fald i migrerende spurvefugle på grund af tab af levesteder på det europæiske fastland er blevet observeret i løbet af det sidste århundrede, og falkebestandene er faldet tilsvarende, men ser ud til at være stabile i øjeblikket.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Martinez, et al., 2002; Palacios, 2004; Piasevoli og Scetaric, 2001; Walter, 1979)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Dennis Lorenz (forfatter), Michigan State University, Pamela Rasmussen (redaktør, instruktør), Michigan State University.