Falco mexicanusprairie falk

Af Matthew Goulet

Geografisk rækkevidde

Falco mexicanusfindes i hele det vestlige USA samt dele af Mexico og Canada. Det findes almindeligvis i ørken- og prærieregionerne i British Columbia, Alberta og Saskatchewan i Canada. I USA,Falco mexicanusfindes fra North og South Dakota sydpå til Texas, Arizona og New Mexico. Observationer i Manitoba, Minnesota, Illinois, Iowa og Indiana er også blevet registreret.(Steenhof, 1998; Terres, 1980)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

I forårs- og efterårsvandringer foretrækker præriefalke åbne græsarealer, selvom de også findes i skovklædte habitater i Canada under migrationer. Om vinteren foretrækker præriefalke åbne ørken- og græsarealer. Præriefalke yngler i åbne, tørre græsarealer med klipper og skrænter til rede. Redepladser deles ofte med almindelige ravne (Corvus corax), kongeørne (Aquila chrysaetos), og rødhalehøge (Buteo jamaicensis).(Steenhof, 1998)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • chaparral
  • bjerge
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    3350 (høj) m
    10990.81 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Præriefalke er store, lysebrune falke med firkantede hoveder og store, mørke øjne. Karakteristiske ansigtstræk omfatter sorte malar-striber, et mørkt øremærke og en markant hvid plet mellem øjnene og øremærket. Cirka et år efter fødslen, ved fuld modning, er næbbehornet mørkeblåligt og gult i bunden. Gule fødder og en hvid hals kendetegner også voksne. Når de sidder, er vingerne kortere end halespidsen. Præriefalke kan identificeres under flugten på deres mørke aksillærer og en 'bagkant af undervingedæksler'. Disse skiller sig ud mod fuglens lyse undervingsoverflade. Præriefalke kan skelnes fra falke med lignende udseende ved mørke, trekantede pletter på undersiden af ​​deres blege vinger. Hunnerne har en tendens til at være større i størrelse og har større basalstofskifte end mænd. Præriefalke kan være svære at få øje på i deres naturlige habitat, da fjerdragtens farve blander sig naturligt med farverne på de klipper, de rede på. Præriefalke forveksles nogle gange med Swainsons høge (Buteo swainsoni), merlins (Falco columbarius), og vandrefalke (Falco peregrinus).(Sibley, 2003; Steenhof, 1998; Terres, 1980)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • Rækkevidde masse
    420 til 1100 g
    14,80 til 38,77 oz
  • Rækkevidde
    37 til 47 cm
    14.57 til 18.50 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    41 cm
    16,14 tommer
  • Range vingefang
    90 til 113 cm
    35,43 til 44,49 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    102 cm
    40,16 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    390,2 (hanner) 504,8 (hun) cm3,02/g/time

Reproduktion

Præriefalke er monogame i ynglesæsonen. Par etableres ved ankomst til ynglepladserne. Parringssystemet ligner vandrefalkens (Falco peregrinus) og gryfalcons (Falco rusticolus). Frieri-adfærd omfatter afsats-skærme, hovedlave buer, gensidig svævning og forskellige vokaliseringer. Hanner bruger mad og vokaliseringer til at tiltrække hunner til afsatser. Kopulation mellem præriefalke varer omkring 10 sekunder. Kopulationen begynder mere end 51 dage før koblingen er færdig. Hanner under frieri plejer hunner ved at bringe mad til redepladsen.(Steenhof, 1998)

  • Parringssystem
  • monogam

Præriefalke konstruerer ikke reder, snarere skaber de en skrabe på en afsats. De yngler fra februar til juli, med en top fra april til maj. De lægger fra 2 til 6 æg med 2 dages mellemrum. Inkubation varer omkring 29 til 31 dage. Unger flyves 29 til 47 dage gamle og bliver selvstændige lidt mere end 2 måneder efter udklækningen. Præriefalke bliver kønsmodne inden for 2 år efter udklækningen.(Steenhof, 1998; Steenhof, 1998)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Præriefalke yngler én gang årligt.
  • Parringssæson
    Sidst i februar til juli, med høj aktivitet mellem april og maj.
  • Range æg pr. sæson
    2 til 6
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    5
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    4
    AnAge
  • Tid til klækning
    29 til 31 dage
  • Range fledging alder
    29 til 47 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    65 dage
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 2 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 til 2 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    2 år

Hunnerne udfører størstedelen af ​​inkubationen og rugningen. Hanner begynder at dele inkubationsopgaver under æglægningsprocessen, men den tid, en han ruger, varierer meget. Unge luger med åbne ørehuller og let åbne øjne. Forældrenes tilstedeværelse i reden falder 1 til 2 dage efter udklækningen, inden for 28 dage efter udklækningen ruger forældrene ikke længere ungerne. I løbet af de første tre uger efter udklækningen fodrer begge forældre ungerne. Normalt bringer hannen mad til hunnen, som giver den videre til ungerne. Efter 4 uger taber forældre mad på kanten af ​​reden, og unger begynder at brødføde sig selv.(Steenhof, 1998)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

En beregning forudsagtFalco mexicanuslevetid til 15,6 år. Mere almindeligt er dog en levetid på 2,4 til 4,9 år i naturen. Skydning af mennesker er den største dødsårsag for præriefalke. Kollisioner med menneskeskabte genstande, såsom køretøjer, ledninger og hegn, er den anden hyppigste dødsårsag hos voksne falke. Nogle voksne har også været kendt for at drukne i lagertanke. Predation af store hornugler (Bubo virginianus) fører også til dødsfald. Hos æg og redeunger er ektoparasitter, prædation, menneskelig forstyrrelse og sult hovedårsagerne til dødelighed. Den gennemsnitlige dødelighed efter spædbarn er 31 %.(Steenhof, 1998)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    9,1 (høje) år
  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    10 (høje) timer
  • Typisk levetid
    Status: vild
    2,4 til 4,9 år

Opførsel

Præriefalke er hovedsageligt solitære og findes kun i par i yngletiden. Legelignende adfærd er også blevet observeret hos præriefalke. Fugle blev observeret, når de kastede tørret kogødning fra deres kløer og forsøgte at fange den igen i luften.(Steenhof, 1998)



græskar + hundemad + analkirtler

Præriefalkeflugt er kendetegnet ved lavvandede, stive vingeslag. De er i stand til at svæve 4 til 5 gange længere afstande ved at flade deres vinger og vifte med halen. Voksne præriefalke bruger 4 til 6 procent af deres dag på at rydde op. Støvbadning er den mest almindelige form for selvvedligeholdelse, men de bader i stillestående vand, hvor det er muligt. Præriefalke holder op med at flyve omkring en halv time før solnedgang, dog er der registreret natlig flyvning. De fleste flyvninger finder sted midt på dagen.(Steenhof, 1998)

Præriefalke anses for at være den mest aggressive af alle rovfugle. Redende voksne vil angribe andre præriefalke, der trænger ind på deres territorium, såvel som andre sympatriske rovfuglearter, inklusive kongeørne (Aquila chrysaetos), rødhalehøge (Buteo jamaicensis), Californiske kondorer (Gymnogyps californianus), store hornugler (Bubo virginianus), og terrestriske rovdyr. Ingen aggressive reaktioner er blevet noteret over for amerikanske tårnfalke (Falco sparverius), nordlig høge (Cirkus cyaneus), skarpskinnede høge (Accipiter striatus), og kalkungribbe (Cathartes aura).(Steenhof, 1998)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensomme
  • territoriale
  • Områdets størrelse
    59 til 315 km ^ 2

Hjemmebane

Størrelsen af ​​boligsortimentet varierer geografisk. Hanner har en tendens til at have større hjemmeområder end hunner. Størrelsen på hjemmeområdet har en tendens til at falde om vinteren og stige gennem ynglesæsonen.(Steenhof, 1998)



Kommunikation og opfattelse

Vokalisering er den mest almindelige form for kommunikation hos præriefalke, men vokaliseringer er ikke blevet grundigt undersøgt. Tre typer opkald er blevet dokumenteret: Cacking-opkald er territoriale og alarmvokaliseringer,eechupopkald bruges under frieri og afsatsvisninger, og chitter-kald bruges i aggressive situationer. Det knagende opkald er et højt, skingrendekik-kik-kik.(Steenhof, 1998)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

I ynglesæsonen er det mest almindelige bytte for disse falke jordegern (Spermophilus), inklusive Townsends jordegern (Spermophilus townsendii), Beldings jordegern (Spermophilus beldingi) og Richardsons jordegern (Spermophilus richarsonii). Disse falke spiser også små fugle, såsom hornlærker (Eremophila alestris), vestlige englærker (Sturnella neglecta), sørgende duer (Zenaida macroura), brunkappede rosenfinker (Leucosticte ausralis), og solsorte (Icteridae). Krybdyr og store insekter kan også tages.(Steenhof, 1998; Terres, 1980)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • krybdyr
  • insekter

Predation

Unger og æg er mest modtagelige for prædation. Pattedyrs rovdyr, især prærieulve og bobcats, forgriber sig på unger og æg. Store hornugler forgriber sig på både voksne og redeunger. Der er også fundet rester af præriefalke i kongeørnepiller. Præriefalke er aggressive i forsvaret af deres territorier og reder. De er adrætte under flugten og kan undgå prædation gennem smidighed og aggression. Præriefalke er blevet observeret forsvare sig mod store hornugler, hvilket i nogle tilfælde resulterer i uglens død.(Steenhof, 1998)

Økosystem roller

Præriefalke hjælper med at holdejordegernpopulationer i skak som deres vigtigste byttekilde. De er også rovdyr af andre fuglearter. Præriefalke er toprovdyr, men bliver nogle gange forgrebet af større rovfugle, såsom kongeørne og store hornugler. Præriefalkeæg og -unger bliver nogle gange taget af prærieulve og bobcats.(Steenhof, 1998)

  • Økosystempåvirkning
  • keystone arter
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Præriefalke har været og er fortsat vigtige fugle for uddannelse og videnskabelig forskning. Deres overflod gør det nemt at studere. De er også den næsthyppigst høstede fugl i USA til falkejagt, med nitten stater, der tillader reguleret fangst af præriefalke. Præriefalke hjælper også med at regulere bestande af jordegern og andre gnavere.(Steenhof, 1998)

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afFalco mexicanuspå mennesker.

Bevaringsstatus

Falco mexicanushar en bred vifte og stor global befolkning og anses for at være en lav bevaringsrisiko i øjeblikket. Præriefalkebestandene ser ikke ud til at være faldende.(Ekstrom og Butchart, 2006)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Matthew Goulet (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.