Falco naumannilesser tårnfalk

Af Kirsten McDonnell

Geografisk rækkevidde

Den lille tårnfalk yngler i det palæarktiske område i Europa og det nordlige Asien omkring mellem 30 og 50 grader nordlig bredde. Fordelingen omfatter højder på op til 500 m over havets overflade. Det er en vandrende art, der tilbringer sin vinter i Afrika syd for Sahara. Fra februar til april er denne fugl mest talrig i det nordlige Tanzania og det sydlige Kenya.

  • Biogeografiske regioner
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Mindre tårnfalke findes i buskede, skovklædte og åbne græsarealer og dyrkning. De yngler på bjergskråninger, kløfter, dybe kløfter og andet stenet terræn, som alle skal have åbne områder omkring sig, så fuglene kan jage. De findes flest i højlandslandbrugsregioner og på græsklædte sletter om vinteren.



hvorfor hunde spiser snavs
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • krat skov

Fysisk beskrivelse

Denne lille falk har en længde på 30-36 cm med lange spidse vinger. Den lange hale har et bredt sort endebånd. Denne falk har stærk seksuel dimorfi i sin fjerdragt. Hannerne har en kastanjebrun ryg og en blågrå krone, hals, rumpe og hale. Deres mave er cremet lyserød med små brune striber. Øjenringen er lys gul, mens fødderne er orange-gule. Undersiden af ​​vingerne er hvide med en sort spids. Hunnerne har en brun ryg og hoved med en bleg mave. Både ryggen og maven er stribet med brun. Vingerne er også lyse med mørke sprosser og sorte spidser. Unge mindre tårnfalke ligner hunnerne.



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri

Reproduktion

Forædling finder sted i månederne marts til juni. Kestrels bygger ikke reder. I stedet lægger de deres æg i en fordybning, de skraber i træerne på redestedet. De yngler i kolonier på op til 100 par. Hunnerne investerer mere tid i redeaktiviteter end hannerne. Kestrels har en normal koblingsstørrelse på 4 til 6, lagt over to dages interval, men intervallet i antallet af æg er 1 til 7. Inkubationen starter efter det tredje æg er lagt og varer 28 til 31 dage. Fordi inkubationen er forsinket til efter det tredje æg, klækkes de første tre æg som regel samme dag, mens resten følger i løbet af de næste par dage. Det betyder, at den sidst udklækkede fugl er mindre end resten. Forskellen i størrelse gør det muligt at reducere ynglen ved søskenderivalisering, hvis fødekilderne er korte. Tårnfalknestunge er blevet set at dræbe og æde ynglekammerater, men de fleste dødsfald sker på grund af manglende konkurrence om føde. Forældre fortsætter med at fodre deres unger i 2 til 4 uger efter udklækningen.

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs

Levetid/Længde

Opførsel

Mindre tårnfalke er selskabelige, normalt fundet i løse flokke. De raster fælles i træer. Nogle gange findes tusindvis af fugle sammen i det samme træ. De flyver med lette lavvandede vingeslag og masser af svæveflyvning. Kestrels bruger meget tid på at vise sig for at bevare deres parbinding og kæmper for at forsvare deres territorium. De trækker enkeltvis eller i små flokke på 40 til 50 fugle i omkring 2.000 m over havets overflade.



Kaldet er et højt ki-ki-ki-ki-ki-ki-ki.

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Tårnfalkene er kødædende og lever af små pattedyr, især muslinger, men de er meget tilpasselige til andre bytteudvalg. De vil spise næsten alt, hvad de kan dræbe. Deres udvalgte bytte er enten det mest talrige eller lettest fangede i området. Andre byttedyreksempler er unge kaniner, fugle, små flagermus, firben, slanger, frøer, insekter, regnorme, fisk og krabber. Kestrels kan ændre deres jagtstil afhængigt af byttedyr, vejrforhold og deres energibehov. Disse rovdyr drager fuld fordel af deres skarpe syn, skarpe kløer og stærke næb. De jager fra en aborre eller fra luften. Hvirveldyrets bytte bliver kastet på fra et hurtigt dyk, derefter grebet af kløerne og dræbt ved et bid i bunden af ​​kraniet. Angreb på mindre aktive bytte er resultatet af langsomme lavvandede dyk, hvor tårnfalken lander og tager byttet direkte ind i næbbet.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Denne fugl spiser mus og insekter, der skader menneskelige afgrøder.



Bevaringsstatus

Der er stadig ikke fuldstændige data om udbredelsen af ​​lille tårnfalk. Disse oplysninger er nødvendige for at bevare arten tilstrækkeligt. Vigtige emner at studere inkluderer problemer med fødesøgningshabitatet, pesticidforurening, der påvirker reproduktionssucces og fødevaretilgængelighed, problemer med ynglekolonier, vinterøkologi og hvordan man udvikler og koordinerer en international bevaringsstrategi. Vinterudbredelsen synes at være den mest ukendte.

Tendenser i ynglebestandene af lille tårnfalk viser tydeligt, at denne art er alvorligt truet på verdensplan. Denne fugl er beskyttet ved lov, men ikke alle ynglepladserne er i beskyttede områder. Lovlig beskyttelse af alle lokaliteter er nødvendig for bevarelse, fordi de fleste af dødsårsagerne er jagt eller at tage unger fra rederne.

Estimater af forekomsten af ​​lille tårnfalk viser, at yngleantallet er faldet med 95% siden 1950'erne. Skarpe fald er især tydelige i dets europæiske sortiment. Et markant fald i yngleområdet sås over hele Europa, især i Polen, Tjekkoslovakiet og Østrig, hvor mindre tårnfalke ikke længere yngler.



Øvrige bemærkninger

Udover jagt er pesticider og prædation andre dødsårsager i mindre tårnfalkpopulationer.

hundekonkurrencer

Bidragydere

Kirsten McDonnell (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Dea Armstrong (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.