Falco rufigularisbat falk

Af Mark Pacheco

Geografisk rækkevidde

Flagermusfalken,Falco rufigularis, findes i Mexico, Central- og Sydamerika. Det spænder fra det østlige Colombia øst til Guyanas og Trinidad, og syd til det sydlige Brasilien og det nordlige Argentina (Weidensaul 1996; Del Hoyo et al. 1994).

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Flagermusfalke bor i de tropiske regnskove. Selvom de forekommer i ubrudte skove, ser flagermusfalke ud til at være i stand til at tilpasse sig menneskelig forstyrrelse og viser sig nogle gange at være mere almindelige i knækkede skove, som omfatter forstyrret område, skovbryn, vejskæringer, flodbredder eller ryddet landbrugsland med spredte træer .



  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov

Fysisk beskrivelse

Voksne hanner af flagermusfalk måler 24-29 cm (8-10 in.) i længden med et vingefang på 56-58 cm (18-19 in.) hunner varierer også fra 24-29 cm (8-10 in.) i længden men har et større vingefang, som varierer mellem 65 og 67 cm (21-22 in.) i længden. Hovedet og de øverste dele af deres krop er sorte, med grålige kanter for at konturere fjerene fra deres øvre ryg til haledækfjer. Deres hals og øvre bryst er hvide og solbrune, der strækker sig til deres hals. De har en lang sort hale med mange fine hvide eller grå striber og en brun spids. Flagermusfalken har dybbrune iris, der kan hjælpe med at camouflere, mens de er på jagt om natten. De har også små krogede næb, der gør det muligt for flagermusfalken nemt at rive sit kød i stykker. (Britannica 1999-00; Del Hoyo et al. 1994).



beroligende hund
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    108 til 242 g
    3,81 til 8,53 oz
  • Gennemsnitlig masse
    148 g
    5,22 oz

Reproduktion

Flagermusfalken ser ud til at have tilpasset sig sit levested og rede i naturlige træhuler eller huller forladt af papegøjer, i gamle trogon-reder i termitkolonier eller på klipper, også på præcolombianske ruiner, og menneskeskabte strukturer, såsom sukkermøller kraner. Flagermusfalken lægger 2-4 æg. Inkubationsperioder varer op til 4 til 7 uger. Inden for 35-40 dage efter udklækningen er den fuldt fjerklædt og i stand til at spise hele byttedyr alene (Del Hoyo et al. 1994; Weidensaul 1996)

katte stjæler hundesenge
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs

Opførsel

Flagermusfalke betragtes som en enlig rovfugl. En vigtig del af flagermusfalkens tid går med på jagt. Denne type adfærd er et tegn på deres rovdyrnatur. Flagermusfalke kommunikerer primært gennem visuelle og vokale måder, og kalder ofte frem og tilbage til deres makker i ynglesæsonen. Frieri til flagermusfalken begynder i februar eller marts, som er midten af ​​den tørre sæson i Guatemala, Belize og Mexico. I Trinidad begynder rugningen i februar, og i Colombia begynder ynglen i februar eller marts. I Venezuela lægger flagermusfalken sine æg i marts og i Guyana i april. I Brasilien vil den lægge sine æg i august, midt i den tørre sæson. Begge forældre vil tage en aktiv rolle i at beskytte reden, hvilket kan omfatte at jage andre rovfugle. Hannen sørger for næsten al føden i nestlingsperioden. (Del Hoyo, Elliott, Sargatal 1994; Weidensaul 1996).



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Flagermusfalken ser ud til at have en præference for at spise flagermus, selvom de ikke udgør størstedelen af ​​dens kost. Deres kost består hovedsageligt af små fugle og store insekter, som omfatter guldsmede (Odonata), møl (Lepidoptera), store græshopper (Orthopera), Homoptera og Hymenoptera. Flagermusfalkens kost varierer efter årstider og er opdelt i sommer- og vinterfoder. Dette skift i kosten er påvirket af ændringen i det mest rigelige og nærende bytte, der kan opnås. Sommerfoderet består hovedsageligt af fugle og om vinteren mest insekter. Flagermusfalken jager i perioder med skumring til daggry og betragtes som nataktiv (Weidensaul 1996; Del Hoyo et al. 1994).

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

ingen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

ingen



Bevaringsstatus

Denne art er ikke globalt truet.Falco rufigularistolererer og kan endda drage fordel af pletvis, småskala skovrydning. Flagermusfalken er holdt op med at yngle i områder i Sydamerika, hvor skoven er væsentligt ændret til landbrug. Denne type adfærd vil sandsynligvis gentage sig andre steder i hele området (del Hoyo et al. 1994).

hund ved symfoni

Bidragydere

Mark Pacheco (forfatter), Fresno City College, Carl Johansson (redaktør), Fresno City College.