Cats chausjungle kat

Af Amber Fitzgerald

Geografisk rækkevidde

Junglekatte har en bred udbredelse, der strækker sig fra Egypten, Israel, Jordan, det nordlige Saudi-Arabien, Syrien, Irak, Iran, til kysten af ​​Det Kaspiske Hav og Volga-flodens delta, øst gennem Turkmenistan, Usbekistan, Tadzhikistan, Kasakhstan og til det vestlige Xingjian, Afghanistan, Pakistan, Nepal, Indien, Sri Lanka, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja, Vietnam og det sydvestlige Kina.(Sunquist og Sunquist, 2002)

  • Biogeografiske regioner
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Junglekatte foretrækker levesteder i nærheden af ​​vand med tæt vegetativ dækning, men kan findes i en række forskellige levesteder, inklusive ørkener (hvor de findes nær oaser eller langs flodsenge), græsarealer, buskede skove og tørre løvskove, såvel som ryddede områder i fugtige skove . De findes almindeligvis i højt græs, tyk busk, sumpe ved floden og rørbede. De tilpasser sig også godt til dyrket jord og kan findes i mange forskellige typer landbrug og skovplantager. Junglekatte er kendt for at forekomme i højder på op til 2500 m, men er mere almindelige i lavlandet.('International Society for Endangered Cats', 2001; Nowell og Jackson, 1996; Ogurlu, et al., 2010; Sunquist og Sunquist, 2002)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • bjerge
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • river
  • tidevands- eller kystområde
  • Rækkevidde højde
    2500 (høj) m
    8202.10 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Junglekatte varierer i størrelse fra 70 til 120 cm lange og 35 til 38 cm høje. De vejer fra 4 til 16 kg. Voksne hanner er større og tungere end voksne hunner. I hele deres rækkevidde forekommer betydelig variation i massen. For eksempel vejer de i det vestlige Israel 43 % mere end i det østlige Indien. Dette skyldes sandsynligvis øget konkurrence mellem forskellige kattearter i øst. Junglekatte har lange, slanke ansigter med hvide linjer over og under deres lyse gule øjne med en mørk plet lige under hvert øje nær næsen. De har lange afrundede ører med en karakteristisk tott hår i spidserne. Junglekatte har relativt korte haler, omkring 1/3 af deres samlede kropslængde, som har flere mørke ringe på langs og en sort spids. Deres pelsfarve varierer fra en rødlig eller sandbrun til gulbrun. Sorte junglekatte ses jævnligt i det sydøstlige Pakistan og Indien. Killinger kan være stribede og plettede, men disse markeringer falmer typisk med alderen og bevares kun på for- og bagbenene. Junglekattens næseparti, svælg og mave er en bleg cremet farve, og deres vinterpels er mørkere og tættere end deres sommerpels.('International Society for Endangered Cats', 2001; Mukherjee og Groves, 2007; Nowell og Jackson, 1996; Sunquist og Sunquist, 2002)



Baseret stort set på ydre morfologiske forskelle er junglekatte blevet opdelt i 10 underarter:Kaos nilotica(Ægypten),Kaos Chas(Kaukasus),Felis chaus furax(Isreal og Irak),Puma chaus oxyana(Syr Darya og Amu Darya),Fortidens kaos(Thar-ørkenen i Indo-Pak-regionen),Katten er beslægtet med kaos(Himalaya-regionen),Cats chaus kutas(det nordlige Indien),Puma chaus valballala(Sydlige Indien),Felis chaus kelaarti(Sri Lanka), ogCats chasm fulvidina(Sydøstasien).('International Society for Endangered Cats', 2001; Mukherjee og Groves, 2007; Nowell og Jackson, 1996; Sunquist og Sunquist, 2002)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    4 til 16 kg
    8,81 til 35,24 lb
  • Rækkevidde
    70 til 120 cm
    27,56 til 47,24 tommer

Reproduktion

Junglekatteparringssæsonen er præget af hankattes skrig og kampe. Vokaliseringsraterne for mænd og kvinder stiger før parring. Intense mew-opkald bruges af begge køn til at tiltrække potentielle kammerater. De dufter også markerer territoriale grænser, som kan hjælpe dem med at finde og lokalisere potentielle kammerater. Han- og hunkatte i jungle kan have flere forskellige kammerater gennem deres liv.(Mukherjee, 2008; Peters, et al., 2008; Sunquist og Sunquist, 2002)



  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Junglekatte yngler to gange om året og producerer kuld på 3 til 6 killinger. Ynglesæsonen varierer regionalt, og drægtighedsperioden varer mellem 63 og 66 dage. Killinger er ret store ved fødslen (136 g) og tager på i vægt med en hastighed på omkring 22 g om dagen. Killinger dier, indtil de er omkring 90 dage gamle, men begynder at spise fast føde omkring dag 49. De bliver først fravænnet helt, når de er 15 uger gamle. Junglekatte er uafhængige i 8 til 9 måneders alderen og når seksuel modenhed i 11 til 18 måneders alderen.(Sunquist og Sunquist, 2002)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Junglekatte yngler 1 eller 2 gange om året.
  • Range antal afkom
    3 til 6
  • Gennemsnitligt antal afkom
    3
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    63 til 66 dage
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    15 uger
  • Tid til uafhængighed
    8 til 9 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    11 til 18 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    11 til 18 måneder

Junglekatte lever i familier bestående af mor, far og afkom, mens unger opdrættes. Faderlige investeringer er begrænset til territorialt forsvar, mens mødre giver unger mad via amning. Unge junglekatte udvikler rovviljefærdigheder hurtigt og er i stand til at forfølge, dræbe og spise deres eget bytte, når de er 6 måneder gamle. Ved 8 til 9 måneder gamle, selvom de kun er halvt så store som en moden voksen, er de uafhængige.(Sunquist og Sunquist, 2002)

søde hundestrømper
  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-

Levetid/Længde

I fangenskab lever junglekatte i gennemsnit 15 år, men har været kendt for at leve op til 20 år. Levetiden i naturen varierer fra 12 til 14 år.(Mukherjee, 2008; Ogurlu, et al., 2010; Weigl, 2005)



  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    20 (høje) år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    12 til 14 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    15 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    20 år
    AnAge

Opførsel

Bortset fra ynglesæsonen lever junglekatte ensomme liv. De er mest aktive om natten, men er strengt taget ikke nataktive. De ses oftere i skumringen og rejser cirka 5 til 6 km pr. nat. De hviler typisk i tæt dækning om dagen, men soler sig ofte på kolde vinterdage. I modsætning til de fleste kattearter har junglekatte en affinitet for vand og er dygtige svømmere, der vil dykke ned i vandet for at fange fisk med munden.(Mukherjee, 2008; Sunquist og Sunquist, 2002; Taber, et al., 1967)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • Områdets størrelse
    45 til 180 km ^ 2

Hjemmebane

Junglekatte har hjemmeområder på 45 til 180 km^2, som de sandsynligvis opretholder via indirekte midler såsom duftmarkering.(Ogurlu, et al., 2010; Sunquist og Sunquist, 2002)

Kommunikation og opfattelse

Junglekatte er ensomme dyr uden for parringssæsonen, men familiegrupper (han, hun og unger) er ikke ualmindelige. Vokal kommunikation består af mjav, kvidren, spinden, gurglen, knurren, hvæsen og gøen. Disse lyde er ikke blevet undersøgt væsentligt, derfor er deres betydninger ikke godt forstået. Junglekatte kommunikerer også via duftmarkering og kindgnidning. Som de fleste kattedyr bruger de urin til at duftmarkere deres territorium, hvilket kan hjælpe individer med at undgå uønsket konfrontation. Når katte gnider kinderne, efterlader de spyt, som fungerer som en duftmarkør for andre katte. De kind gnider også mod duftmarkeringer for at 'opfange' dufte, og hanner kindgnider ofte hunner, der er i brunst.(Mellen, 1993; Mukherjee og Groves, 2007; Nowell og Jackson, 1996; Peters, et al., 2008; Sunquist og Sunquist, 2002)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Junglekatte jager primært dyr, der vejer mindre end 1 kg og spiser almindeligvis gnavere, firben, slanger, frøer, fugle, harer, fisk, insekter, husdyr og endda frugt om vinteren. Gnavere er dog dets primære bytte, som giver op til 70 % af dets daglige energiindtag. Selvom de specialiserer sig i små byttedyr, har junglekatte været kendt for at dræbe vilde grise (Sus scrofa) og chital fawns (Akse akse).(Baker, et al., 2003; Duckworth, et al., 2008; Mukherjee, et al., 2004; Mukherjee, 2008)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • fisk
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frugt

Predation

Som unger har junglekatte markeringer, der hjælper med at camouflere dem fra potentielle rovdyr. Selvom de nogle gange kan blive ofre for store slanger (slanger) eller andre store pattedyr (f.eks. leoparder,panthera pardus), deres primære rovdyr er mennesker (Homo sapiens). De bliver ofte behandlet som skadedyr og jaget eller forgiftet af landmænd for at angribe fjerkræ. Indien eksporterede tidligere et stort antal junglekatteskind, før de kom under lovlig beskyttelse i 1976, men ulovlig handel fortsætter den dag i dag.(Baker, et al., 2003; Sunquist og Sunquist, 2002)



  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Lidt er kendt om den økologiske rolle, som junglekatte spiller i deres økosystem. Imidlertid jager de primært små gnavere, som ofte bærer parasitter, og er kendt for at spise en række andre små byttedyr. I naturen er junglekatte værter for mider (Haemaphysalis silvafelisogHaemaphysalis bispinosa var. intermedia) og i fangenskab, er værter for de parasitære protozoerToxoplasma gondii.(Hoogstraal og Trapido, 1963; Hoogstraal, et al., 1963; Ogurlu, et al., 2010; Silva, et al., 2001; Sunquist og Sunquist, 2002)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Junglekatte lever primært af gnavere, som giver op til 70 % af kattens daglige energiindtag. De bliver ofte set på jagt i nærheden af ​​landsbyer og gårde, hvor gnaverbestanden har tendens til at være højere og nogle gange selv betragtes som skadedyr.(Mukherjee, 2008)

  • Positive påvirkninger
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Junglekatte kan påvirke ejere af fjerkræfarme negativt. Som et resultat bliver junglekatte ofte jaget og forgiftet af landmænd for at angribe fjerkræ.(Mukherjee, 2008; Ogurlu, et al., 2010; Sunquist og Sunquist, 2002)

Bevaringsstatus

Ødelæggelse af levesteder og forfølgelse af mennesker er de største trusler mod junglekatte. Efterhånden som den menneskelige befolkning vokser, dyrkes mere jord, og junglekattenes naturlige habitat omdannes til landbrugsjord. Selvom de er meget tilpasningsdygtige, understøtter disse ændrede miljøer ikke den samme tæthed af katte. Derudover jager og forgifter landmænd ofte junglekatte for at angribe og dræbe fjerkræ og bliver også pocheret for deres pels. Selvom love er blevet implementeret for at beskytte dem, fortsætter ulovlig handel stadig i mange lande. For eksempel er mere end 3.000 junglekatteskind i løbet af det sidste årti blevet beslaglagt over hele kloden. I øjeblikket betragtes junglekatte som en art af 'mindst bekymring' af IUCN, men befolkningstallene er i øjeblikket faldende.(Mukherjee, 2008; Ogurlu, et al., 2010; Sunquist og Sunquist, 2002)

Bidragydere

Amber Fitzgerald (forfatter), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.