Feresa attenuatapygmy spækhugger

Af Tabitha Starjnski

Geografisk rækkevidde

Pygmæ spækhuggere tegner sig for mindre end 1 % afodontoceteobservationer (McSweeney et al, 2008). Selvom pygmæ spækhugger sjældent ses i naturen, er de blevet registreret så langt nordpå som Biscayabugten nær Frankrig (Williams et al., 2002) og så langt sydpå som den afrikanske kappe (Perrin, 2010). De er blevet fundet adskillige steder verden over, mellem 45˚ nordlig og 35˚ sydlig bredde; Desværre er denne art ikke fundet pålideligt i noget område (McSweeney et al., 2008). De findes typisk i dybe (Ward, Moscrop og Carlson, 2001), varme tempererede, subtropiske og tropiske farvande over hele kloden (Williams et al., 2002). De er hyppigst blevet registreret i de tempererede farvande i Stillehavet og det sydlige Atlanterhav, nær Hawaii-øerne (McSweeney et al, 2008), i Den Mexicanske Golf, nær Japan, i Det Indiske Ocean og i det tropiske vestlige Afrika (MarineBio). , 1998).('Feresa attenuata, Pygmy Killer Whale', 1998; McSweeney, et al., 2008; Perrin, 2010; Ward, et al., 2001; Williams, et al., 2002)

Følgende steder er blevet dokumenteret for observation af pygmæ-spækhugger: Det Venezuelanske Caribien, Puerto Rico, British Virgin Islands, Trellis Bay (Ward, Moscrop og Carlson, 2001), Florida (Montie, Manire og Mann, 2011), Brasilien, Argentina, Sydafrika (Zerbini og de Oliveira Santos, 1997), Central Engelske Kanal, Biscayabugten (Williams, Williams, Brereton, 2002), Maldivisk øgruppe, syd for Sri Lanka (Madsen, Kerr og Payne, 2004), vest Det indiske område, det sydlige Atlanterhav, Stillehavet, Det Indiske Ocean, Peru, den Mexicanske Golf, det vestlige Afrika (MarineBio, 1998) og Hawaii-øerne (McSweeney et al, 2008).('Feresa attenuata, Pygmy Killer Whale', 1998; Madsen, et al., 2004; McSweeney, et al., 2008; Ward, et al., 2001; Williams, et al., 2002; Zerbini og de Oliveira Santos, 1997)



anderson pooper
  • Biogeografiske regioner
  • Det indiske ocean
    • hjemmehørende
  • Atlanterhavet
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • kosmopolitisk

Habitat

Pygmæ spækhuggere er afhængige af deres hørelse til kommunikation, jagt og interaktion med den marine verden omkring dem (Montie, 2011). Sjældent holdt fanget, er de kun blevet undersøgt under de få tilfældige observationer i naturen (IUCN Red List of Threatened Species, 2009). Mens de normalt indtager varmt, dybt vand, er pygmæ spækhuggere også blevet set nær lavvandede oceaniske øer (Ward, Moscrop og Carlson, 2001). Et 21 års studie på Hawaii-øerne fokuserede på hvaler på dybder op til 500 meter; der vides kun lidt om pygmæ-spækhuggere på dybder større end 500 meter, selvom de er blevet registreret på dybder større end 2500 meter (McSweeney et al, 2008).('IUCN Red List of Threatened Species', 2009; McSweeney, et al., 2008; Montie, 2011; Ward, et al., 2001)

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • saltvand eller hav
  • Akvatiske biomer
  • pelagisk
  • kystnære
  • Rækkevidde dybde
    113 til 2.862 m
    370,73 til ft
  • Gennemsnitlig dybde
    1.218 m
    ft

Fysisk beskrivelse

Pygmæ spækhuggere blev først dokumenteret i 1827 af J. Gray ved hjælp af et kranie. Gray gav dem et alternativt navn. Pygmæ spækhuggere blev efterfølgende dokumenteret igen i 1874 af Gray, på hvilket tidspunkt han kaldte demFeresa attenuata. Fra 1960 til i dag, navnetFeresa attenuatahar været det anerkendte navn (Zerbini og de Oliveira Santos, 1997).

I gennemsnit vejer pygmæ-spækhuggere 150 kg og er 2,3 meter lange (Madsen, Kerr og Payne, 2004; Williams et al., 2002; MarineBio, 1998; IUCN Red List of Threatened Species, 2009). Pygmy spækhugger er let fejlidentificeret som enten ungefalske spækhuggereellermelonhovedhvaler(McSweeney et al, 2008). Nogle af de karakteristiske træk vedFeresa attenuataomfatter: en mørkegrå-sort kraftig krop, betydeligt lysere undermave, stumpt hoved uden næb og en understrakt kæbe, som normalt indeholder et hvidligt farvesæt af læber. Rygfinnen er næsten centreret på kroppen, og svømmefødderne har afrundede spidser og er af moderat længde. Selve rygfinnen er en af ​​de bedste måder at skelne dette pattedyr fra andre hvaler på; den når højt fra den dorsale ryg, mangler stivhed, peger let bagud og har en sub-trekantet form. Et andet fysisk kendetegn er en udstrakt rille på spækhuggerens hud fra lige foran navlen til anus. Denne funktion holder kønsorganerne, anus og navle hos begge køn (Encyclopedia of Life, 2003); tilstedeværelsen af ​​en ventral, postanal køl kunne dog være en klar skelnen mellem hanner og hunner (McSweeney et al, 2008).



Knoglestrukturen hos pygmæ spækhuggere er ret karakteristisk; ikke kun er underkæben hul, men venstre side er større og indeholder normalt en tand mere end den højre. Denne forskel i størrelse gør kraniet asymmetrisk, almindeligt hos mangeslukhvaler. Underkæben rummer mellem 11 og 13 store, koniske par tænder, mens den øvre sædvanligvis rummer 8 til 11. Ud for den brasilianske kyst registrerede videnskabsmænd målinger af en strandet hun, og bemærkede, at fysisk modenhed hos denne art højst sandsynligt nås, når hvirvlen epifyser og centra i alle hvirvler er fusioneret. Også nyttigt til at skelne modne pygmæ-spækhuggere fra unge er, at hver tands pulpa-hulrum er fyldt, og at forbenede kraniesuturer forekommer hos voksne (Zerbini og de Oliveira Santos, 1997). Afstanden mellem enden af ​​tandrækken og ante-orbital-hakket er en anden karakteristisk egenskab, der bruges til at identificere en pygmæ-spækhugger, der var strandet i deltaet ved Parnaíba-floden, Brasilien (De Magalhaes et al, 2007).('Feresa attenuata Gray, 1874', 2003; 'Feresa attenuata, Pygmy Killer Whale', 1998; 'IUCN Red List of Threatened Species', 2009; De Magalhaes, et al., 2007; Madsen, et al., 2004; McSweeney et al., 2008; Williams et al., 2002; Zerbini og de Oliveira Santos, 1997)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    110 til 170 kg
    242,29 til 374,45 lb
  • Gennemsnitlig masse
    150 kg
    330,40 lb
  • Rækkevidde
    2,1 til 2,6 m
    6,89 til 8,53 ft
  • Gennemsnitlig længde
    2,3 m
    7,55 fod

Reproduktion

Pygmæ spækhuggerens parringsadfærd er ikke rapporteret i litteraturen.

Selvom der er meget få data om pygmæ-spækhuggerens parringssystem, mener forskerne, at hannerne ved længder på mere end 2,16 meter bliver kønsmodne, og ved længder på mere end 2,21 meter bliver hunnerne kønsmodne (MarineBio, 1998).



Desværre er drægtighedsperiode, parringsvaner og forældrepleje ukendt for denne art. Andetdelfinideraf lignende størrelse fødsel i sommermånederne, normalt producerer en kalv (MarineBio, 1998). Pygmæ spækhuggerkalve måler omkring 0,8 meter (32 tommer) ved fødslen (Ward et al., 2001). En kalv fødes ved hver drægtighed.('Feresa attenuata, Pygmy Killer Whale', 1998; Ward, et al., 2001)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en

Selvom det er ret nemt at skelne sygeplejerske, kvindeFeresa attenuatafra hanner og unge, er der ingen undersøgelser om forældrenes investering i denne art. I en bælge med nyfødte kalve er de voksne, der er nærmest kalvene, generelt mødrene, mens andre voksne uden kalve oftest er hanner. Udover at se de voksne hunner i nærheden af ​​kalvene, er der lidt forskning i, hvor længe mødrene passer deres unger, eller om hannerne overhovedet hjælper. Som de fleste hvaler er unge pygmæ-spækhuggere født i stand til at svømme på egen hånd (McSweeney et al, 2008).(McSweeney, et al., 2008)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Lidt er kendt om pygmæ spækhuggeres levetid. I en undersøgelse på Hawaii-øerne, der varede over 21 år, identificerede forskere mindst én individuel pygmæ-spækhugger gennem hele undersøgelsen (McSweeney et al, 2008).(McSweeney, et al., 2008)



hvordan man certificerer en følelsesmæssig støttehund
  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    21 (høje) år

Opførsel

Denne art er social, da den er blevet set i bælg, der spænder fra 4 til 50 individer. Lejlighedsvise grupper på op til flere hundrede individer er blevet observeret (Ward et al., 2001). De er blevet set, når de slår deres flipper og svømmefødder på toppen af ​​vandet, knurrer, og endda knækker deres kæber aggressivt. Selv i fangenskab har disse væsner været kendt for at vise defensive reaktioner over for andre hvaler og deres trænere (MarineBio, 1998).

Pygmy spækhugger er ved flere lejligheder blevet dokumenteret som værende langsomt svømmende delfinider. Nogle observationer har bemærket, at de er legende og akrobatiske (Encyclopedia of Life, 2003), mens andre betragter deres bevægelser som langsomme og ikke-akrobatiske (Williams et al., 2002). Adskillige kategorier er blevet brugt til at klassificere adfærd hos pygmæ spækhuggere, mens de bevæger sig i vandet. I løbet af det 21-årige studie ud for de vigtigste Hawaii-øer, McSweeney et al. (2008) beskrev disse gruppeadfærd som rejser, langsom rejse, fræsning, social, logning og/eller hvile. Hver blev brugt afhængigt af dyrets hastighed, interaktion med potentielt bytte, bevægelsesretning eller placering i vandet og andre individer. De kan primært være aktive om natten, når de menes at spise. De er blevet set ved adskillige lejligheder svømme langsomt i en afstand på mindst 50 meter fra skibe (Williams et al., 2002).('Feresa attenuata Gray, 1874', 2003; 'Feresa attenuata, Pygmy Killer Whale', 1998; Madsen, et al., 2004; McSweeney, et al., 2008; Ward, et al., 2001; Williams, et al. ..., 2002)



  • Nøgleadfærd
  • natatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • stillesiddende
  • Social
  • koloniale

Hjemmebane

Denne art menes at være ikke-vandrende baseret på observationer året rundt af individer i områder som De Små Antiller (Ward et al., 2001).('Feresa attenuata Gray, 1874', 2003; McSweeney, et al., 2008; Ward, et al., 2001)

Kommunikation og opfattelse

Pygmæ spækhuggere laver klik- og fløjtende lyde, der lignerflaskenæsedelfinerog kan knurre gennem deres blæsehuller (Encyclopedia of Life, 2003). Ligesom andre delfiner bruger de ekkolokalisering til at navigere i deres miljø. En undersøgelse udført i Det Indiske Ocean registrerede et topområde mellem 45 og 117 kHz (kilohertz) foretaget gennem disse bimodale klik; selve klikkene var korte, retningsbestemte bredbåndssignaler med intensitetsniveauer fra 197 til 223 dB (decibel). Både frekvens og intensitet var højere endfalske spækhuggere.

Anatomiske undersøgelser udført på 2 strandede pygmæ-spækhuggere ud for en strand i Florida i 2008 gav indsigt i lydopfattelse. Akustiske vibrationer bevæger sig gennem spæk i hule kæbeknogler. Denne spæk presser mod det tympanoperiotiske kompleks og overfører lyden til mellemøret og det indre øre. Der er to regioner i hjernen, den mediale genikulære krop og den inferior colliculus, såvel som den auditive nerve, der modtager og fortolker akustiske signaler (Montie, 2011). Forskere var i stand til at dokumentere, at pygmæ-spækhuggere opfattede frekvenser ved 40 kHz bedst. Den laveste hørbare tærskel var omkring 20 kHz, mens den højeste var 120 kHz (Montie, 2011).('Feresa attenuata Gray, 1874', 2003; Madsen, et al., 2004; Montie, 2011; Montie, et al., 2011)

  • Kommunikationskanaler
  • røre ved
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Lidt er kendt om kosten af ​​denne art. Baseret på maveindholdet fra flere strandede prøver har pygmæ-spækhugger dog været kendt for at spise blæksprutter (Williams et al., 2002), store fisk, blæksprutter, blæksprutter (MarineBio, 1998) og mindre hvaler (Madsen et al. , 2004). Forskere mener, at disse hvaler lever i dybt vand om natten (McSweeney et al, 2008).('Feresa attenuata, Pygmy Killer Whale', 1998; Madsen, et al., 2004; McSweeney, et al., 2008; Williams, et al., 2002)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • bløddyr
  • Animalske fødevarer
  • pattedyr
  • fisk
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr
  • andre hvirvelløse havdyr

Predation

Pygmæ spækhuggere er aggressive og har ikke mange naturlige rovdyr. Nogle potentielle rovdyr omfatterspækhuggere, store hajer og mennesker (Encyclopedia of Life, 2003).('Feresa attenuata Gray, 1874', 2003)

Økosystem roller

Pygmæ spækhuggere forgriber sig på fisk, bløddyr og små hvaler. Lidt forskning er blevet udført for at bestemme potentielle parasitter eller sygdomme hosFeresa attenuataselvom de er kendt for at huse nematodeparasitter,Anisakis simplex(Zerbini og de Oliveira Santos, 1997)(Madsen, et al., 2004; Zerbini and de Oliveira Santos, 1997)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er ingen kendte positive virkninger af pygmæ spækhuggere på mennesker.

tillamook cheddar hund

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Pgymy spækhuggere har ingen negativ indvirkning på mennesker.(McSweeney, et al., 2008)

Bevaringsstatus

Nogle af de potentielle trusler mod denne art omfatter fiskeri og høst (med vilje dræbt til livsformål af mennesker eller utilsigtet dødelighed fra bifangster), forurening, såsom fast affald og skrald, støjforurening fra ekkolod og klimaændringer, der kan ændre levesteder (IUCN Red Liste over truede arter, 2009). Selvom det ikke er kendt med sikkerhed, kan skjoldbruskkirtlen hos pygmæ-spækhuggeren (ligesom andre marine arter) blive negativt påvirket af nogle menneskeskabte forurenende stoffer (Montie, 2011). Undersøgelser viser, at den anslåede bestandsstørrelse af pygmæ-spækhugger er 817 i hawaiianske farvande, 408 i den nordlige Mexicanske Golf og 38.900 i det tropiske Stillehav (IUCN Red List of Threatened Species, 2009).('IUCN Red List of Threatened Species', 2009; Montie, 2011)

Bidragydere

Tabitha Starjnski (forfatter), University of Wisconsin-Stevens Point, Christopher Yahnke (redaktør), University of Wisconsin-Stevens Point, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.