Fratercula cirrhatatufted lunde

Af Katie Stirling

Geografisk rækkevidde

Tuftede lunder er havfugle fra det nordlige Stillehav, der tilbringer størstedelen af ​​året over Stillehavet, men yngler langs kystlinjer fra nedre Californien til Alaska og over havet fra Japan til kysten af ​​det nordøstlige Asien. (Gaston 1998)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Selvom søpapegøjer tilbringer størstedelen af ​​året på havet, bygger de deres reder på kysten af ​​øer og kystområder. De kræver kyster med stejle, græsklædte, skrånende land med jord, der giver dem mulighed for at grave sig ned. I mere stenede områder bygger lunder deres reder i klippen og på klippesider. De foretrækker høje steder, der giver dem mulighed for at svæve ned og få fart. Deres stubbede vinger gør det svært for dem at flygte fra vand eller land uden hjælp. De foretrækker afsondrede områder, hvor der tilbydes en vis beskyttelse af deres omgivelser. Deres huler er typisk to til seks fod lange og fire til seks tommer i diameter. I tæt befolkede kolonier løber to eller tre af dyrene nogle gange sammen. (Paul 1994, Gaston 1998, Jewett 1953)



træne min hund for mig
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • saltvand eller hav
  • Akvatiske biomer
  • pelagisk
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Fratercula cirrhatasvarer i størrelse til krager, med en gennemsnitlig længde på 15 tommer og et 15 tommer vingefang. Størrelsen varierer lidt fra sted til sted: dyr i det vestlige Stillehav har en tendens til at være lidt større end de østlige. Der er også forskel i størrelse mellem kønnene, da hanfugle har tendens til at være lidt større end hunner.



Om vinteren, efterhånden som søpapegøjer forbereder sig på forårets yngle, bliver deres farver mere dekorative, formentlig for at tiltrække kammerater. I løbet af denne tid udvikler de en brunlig-sort krop, med nogle hvide fjer langs undersiden af ​​vingen, et hvidt ansigt og blanke, gule faner over og bag øjet. Næben er for det meste lys rød med gule og nogle gange grønne aftegninger. Når ynglen slutter i forsommeren, mister lunderne deres faner, næbbens klare farver bliver matte rødbrune, og bugen er plettet med nogle lysebrune pletter. Deres ben og fødder er røde eller orangerøde hele året rundt.

Unge søpapegøjer ligner vinter voksne, men med et gråbrunt bryst, hvid mave og en lav, brun næb. (Gaston 1998, Gabrielson 1970)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    700 til 840 g
    24,67 til 29,60 oz
  • Gennemsnitlig masse
    760 g
    26,78 oz

Reproduktion

I perioden forud for æglægningen samles store grupper af lunder ud for kysten fra deres redekoloni og deltager i intense frieri og hyppige parringer. Lignende adfærd forekommer på land på samme tid, med lunder, der bejler til deres kammerater gennem skypointing (flyver lige opad), struttende og svævende (to fugle gnider deres næb sammen).

  • Parringssystem
  • monogam

Fratercula cirrhatabegynder sædvanligvis yngle i april, selvom parringsaktivitet er set så tidligt som i marts og så sent som i maj i nogle tilfælde.

Hver hun lunde lægger et råhvidt æg, nogle gange med svage blå og brune aftegninger, normalt mellem slutningen af ​​april og begyndelsen af ​​juni. Det er usandsynligt, at æg produceret senere end juni vil producere unger. Den maksimale æglægningsperiode varer normalt omkring to uger i hver koloni. Begge forældre hjælper med inkubation, som varer mellem 40 og 53 dage.



Når ungerne først klækkes, varierer deres væksthastighed mellem kolonier og fra år til år. Forskellen afhænger af fodringsforholdene på deres placering. Begge forældre skiftes til at bringe mad til ungerne, hvilket sker to til tre gange dagligt, og oftest om morgenen og tidlig aften. Kyllinger forbliver i hulen og er afhængige af deres forældre, indtil de er flygtet, hvilket normalt sker 45-55 dage efter udklækningen. Der er ingen forældrepleje efter flyvende, og pufflingen forlader først reden til åbent hav alene og om natten. Unge lunder vender normalt ikke tilbage til kolonien i næsten to år og tilbringer al deres tid på havet. Lunder bliver kønsmodne i en alder af tre, men de fleste parrer sig ikke, før de er fire.

Unge fælder i løbet af deres første vinter på havet og igen det følgende efterår. Voksne lunder fælder helt efter ynglesæsonen og delvist før yngle. (Gaston 1998, Kessel 1989, Paul 1994)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Tuftede lunder yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Fratercula cirrhatabegynder sædvanligvis yngle i april, selvom parringsaktivitet er set så tidligt som i marts og så sent som i maj i nogle tilfælde.
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    en
  • Tid til klækning
    40 til 53 dage
  • Range fledging alder
    45 til 55 dage
  • Tid til uafhængighed
    45 til 55 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3-4 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    3-4 år

Begge forældre ruger, beskytter og fodrer deres unge under udvikling, indtil de er flygtet.



  • Forældreinvestering
  • ingen forældreinvolvering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Opførsel

Lundefugle er meget sociale dyr; de lever i store kolonier og fisker sammen i flokke på 10 til 25 fugle. Når de står over for en ubuden gæst tæt på deres hule, åbner lunderne deres næb og sænker hovedet og kan følge denne handling med næb, der griber eller sparker. Når artsfæller kæmper, spreder de deres vinger, åbner munden på vid gab, tramper med fødderne og kæmper med deres modstandere. Sådanne udstillinger tiltrækker ofte skarer af fugle at se på.

Hvert år overvintrer lunder på havet. Deres vandtætte fjer og deres evne til at drikke saltvand og fange fisk gør det muligt at opholde sig lange perioder på havet. De spredes vidt, mens de er på havet, men vender tilbage til kolonien, hvor de blev født, og normalt til den samme makker, hvert år for at yngle. Det er uvist, hvordan de gør dette, men det gættes på, at de bruger lyde, lugte eller visuelle signaler fra himlen eller havet for at finde vej hjem. (Gaston 1998, Paul 1994, Kessel 1989)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Kommunikation og opfattelse

Tuftede lunder har et begrænset udvalg af kald, inklusive en lav brokkende lyd, der normalt høres fra undergrunden i ynglekolonier. Kyllinger kigger ofte for at indikere, at de vil have mad. De bruger stillinger og andre fysiske signaler til at kommunikere.

De bruger ukendte stikord til at finde vej tilbage fra det store åbne hav til de redekolonier, hvor de blev født.

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Tuftede lunder er primært offshore foderfugle. Under rede, og når der er rigeligt mad, kan de fodre ved kysten. Kyllingernes kost er næsten udelukkende små fisk, mens de voksnes kost er mere forskelligartet. Voksne jager for det meste ansjoser og andre små fisk, men spiser også blæksprutter, blæksprutter, krabber, zooplankton og vandmænd.

På jagt efter fisk angriber lunder normalt fisk i stimer.

Lundefugle flyver meget tæt på vandet og spiser ved at dykke under vandet og fanger deres bytte i munden. De kan forblive under vandet i 20 til 30 sekunder ved at bruge deres vinger til at svømme. Når de tager mad til deres unger, holder de normalt omkring 10 fisk i munden, mens de vender tilbage til reden, men de er blevet observeret med op til 6o fisk i deres næb ad gangen. Lundefugle bruger deres tunger til at holde fisk mod den spinede gane i munden, mens de åbner deres næb for at fange flere fisk. (Arctic Studies Center 1997, Jewett 1953, Gaston 1998)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr
  • cnidarians
  • zooplankton

Predation

Tuftede lunder beskytter deres unger ved at rede rede på offshore-øer og i huler. Voksne er hurtige i flugten og tilbringer meget af deres tid i det åbne hav. Lundefugle kan blive forfanget af hajer og andre store havfugle.

Økosystem roller

Lunder er vigtige rovdyr for små fisk og marine hvirvelløse dyr i de områder, hvor de lever.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Tuftede søpapegøjer blev historisk jagtet for føde. Jagt på lunder frarådes i dag de fleste steder og er forbudt ved lov i andre, men folk, der stadig jager dem, forsøger kun at fange ikke-ynglende dyr. Tidligere blev skind brugt til at lave hårde parkaer med fjersiden ind i. Lundefugle bruges også som turistattraktioner for samfund nær sunde kolonier, men besøgende skal se fuglene fra havet. Fordi menneskelige forstyrrelser kan få lunde til at forlade deres redepladser, er folk ofte forbudt at lande på redepladser. Lunder er også indikatorer for et sundt hav og viser mennesker, når der sker overfiskning. Når der er færre fisk i havet, bringer lunder en mærkbart reduceret mængde fisk i land. (Paul 1994, Kessel 1989)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Fratercula cirrhatagør ingen skade på mennesker. Lunder vil kun skade mennesker, når de trænger ind på deres redepladser. De har et næb, der er stærkt nok til at bide gennem en menneskefinger til knoglen. (Lockley 1953)

Bevaringsstatus

Fratercula cirrhataer ikke en truet art, men nogle steder er dens antal faldende. I Alaska er de meget rigelige, men havfuglekolonierne i Alaska er beskyttet af føderale og statslige love. Der kræves også ofte en tilladelse for at lande på øer, hvor lunder yngler. I lundekolonierne langs kysten af ​​Californien, Oregon og Washington har befolkningsstørrelsen været faldende siden begyndelsen af ​​århundredet på grund af et faldende antal fisk, havforurening og olieudslip. Som med de fleste arter er lunder blevet ofre for menneskers ekspansion. For at forsøge at kompensere for menneskelig overtagelse af jord, der engang blev brugt til lundeindlejring, er nogle programmer blevet oprettet for at genoprette tidligere redekolonier og hjælpe med at reducere risikoen for bestande ved at etablere flere redepladser. (Paul 1994, Lille 1994)

Andre kommentarer

Tuftede lunder har tre store rovdyr: Sneugler, skaldede ørne og polarræve. Lundefugle forsøger at udvælge levesteder, som vil være svære for ræve at nå, og at lægge deres æg i huler gør dem utilgængelige for rovdyret. Ræve ser dog ud til at foretrække lunden frem for andre fugle, hvilket gør fuglen til et hovedmål. (Gaston, 1998, Jewett 1953)

ikke flere hvalpe

Bidragydere

Katie Stirling (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.