Fregata minorstor fregatfugl

af Tanya Dewey

Geografisk rækkevidde

Store fregatfugle findes i tropiske farvande globalt. De forekommer mellem 25 grader nord og 25 grader syd. Redekolonier er kendt fra offshore-øer i hele det tropiske Stillehav, det vestlige Atlanterhav og det sydlige Indiske ocean. Det meste af det, man ved om store fregatfugle, kendes fra redekolonier, og der er kun få oplysninger om deres udbredelse og bevægelser uden for ynglesæsonen. Hanner og hunner kan besætte separate områder uden for ynglesæsonen. Store fregatfugle betragtes som stillesiddende, selvom individer spredes fra redeområder til bredere områder, når de ikke yngler.(Gauger, et al., 2002)

hvor gammel er en senior hund
  • Biogeografiske regioner
  • Det indiske ocean
    • hjemmehørende
  • Atlanterhavet
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Store fregatfugle findes over åbne, tropiske havvande og nær offshore, oceaniske redeøer. Hanner og hunner kan optage forskellige områder uden for ynglesæsonen, hvilket kan være påvirket af deres forskellige vingebelastningsegenskaber og arten af ​​vindene over forskellige områder af havet. Når de ikke yngler, vandrer store fregatfugle vidt omkring for at spise fisk og blæksprutter i områder med høje koncentrationer af byttedyr, såsom ved havopstrømninger, divergenser og konvergenser. Store fregatfugle yngler på øer uden rovdyr. De yngler i træer og buske, såsom beach naupaka (Scaevola sericea), strand heliotrop (Tournefortia argentea), pisonia (Pisonia grandis), og mangrover (BruguieraogRhizophoraarter). Reder er normalt over 0,5 m og kan være flere kilometer inde i landet på større øer. Store fregatfugle er fantastiske svævende fugle og behøver ikke at komme til land ofte for at raste. De kan svæve i lang tid, inklusive natten over.(Gauger, et al., 2002)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • saltvand eller hav
  • Akvatiske biomer
  • pelagisk

Fysisk beskrivelse

Store fregatfugle har højt specialiseret sig til liv under flyvning. De har det højeste forhold mellem vinger og kropsmasse for enhver fugl. De har usædvanligt lange vinger til at svæve, lange, gaflede haler til manøvredygtighed under flyvning og meget små ben og fødder. Deres ben og fødder er så små, at de ikke kan gå på dem, kun sidder mellem flyvninger. Store fregatfugle er også en af ​​få havfuglearter, der er seksuelt dimorfe i både størrelse og fjerdragt. Hannerne er mindre end hunnerne og er helt sorte med en grønlig-lilla skær bagpå. Hunnerne er større, med et sort hoved og sorte fjer bagpå, men med en hvid hage og bryst, der går over i deres hvide mave. Hannerne har en stor, rød, oppustelig gularsæk, der bliver forstørret i ynglesæsonen og bruges til frieri. Mandlige gularsække bliver mindre og falmer i farve uden for ynglesæsonen. Umodne individer ligner hunner i fjerdragt, men med lyse rødbrune fjer på hovedet og mellem den grå hage og bryst og hvid mave. Store fregatfugle er særprægede fugle, som oftest ses svæve over vandet, hvor deres lange, kløvede hale og lange, spidse vinger holdt i en 'W'-form gør dem nemme at identificere. De har lange sedler med en stærkt kroget spids. De er fra 85 til 105 cm i kropslængde, fra 205 til 230 cm i vingefang og fra 1 til 1,8 kg masse.(Gauger, et al., 2002)



Store fregatfugle vil sandsynligvis kun blive forvekslet med andrefregatfugle, især i deres umodne eller unge fjerdragter. Ufuldstændig forståelse af regional variation i fjerdragtmønstre, vokaliseringer og bløde kropsdele hos udbredte arter, såsom store,mindre, ogstorslåetfregatfugle kan også komplicere identifikation.(Gauger, et al., 2002)

Der er 5 anerkendte underarter af store fregatfugle. Underarter varierer i kropsstørrelse, fjerdragt, øjenringfarve og næbfarve, men variationsmønstre er ikke blevet godt beskrevet. Underarter er defineret geografisk, og båndundersøgelser tyder på, at der kan være ringe migration af individer mellem regioner. Underarter er:F. m. mindrei det østlige Indiske Ocean og Australien,F. m. aldabrai det vestlige Indiske Ocean,F. m. palmerstonii hele det vestlige og centrale Stillehav,F. m. ridgwayii det østlige Stillehav, ogF. m. nicollii det vestlige Atlanterhav.(Gauger, et al., 2002)



Store fregatfugle ser ud til at holde en kropstemperatur på omkring 40 grader Celsius, og ryster ved lavere temperaturer. Unger er afhængige af forældre for at beskytte dem mod varmen fra den tropiske sol. De bruger en række forskellige kropsstillinger for at hjælpe med at udstråle eller absorbere varme.(Gauger, et al., 2002)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mandlige mere farverige
  • ornamentik
  • Rækkevidde masse
    1 til 1,8 kg
    2,20 til 3,96 lb
  • Rækkevidde
    85 til 105 cm
    33,46 til 41,34 tommer
  • Range vingefang
    205 til 230 cm
    80,71 til 90,55 tommer

Reproduktion

Store fregatfugle danner monogame, parrede par årligt. Hvis et par ikke lykkes med at parre sig, kan de blive skilt og vælge en ny makker til at forsøge at yngle. Ekstra-par kopulationer er hyppige, og hanner forsøger ofte at parre sig med parrede hunner, når deres makker er fraværende.(Gauger, et al., 2002)

Hannerne viser sig i tætte grupper på en busk eller et træ, ofte kun 1 til 1,5 meter fra hinanden. De vises kontinuerligt i flere dage, indtil de får en mage. Hunnerne svæver over udstillingssteder for at vurdere hannerne. Frieri-udstillinger involverer en han, der puster sin knaldrøde gular-sæk op, peger hovedet og næben opad, vibrerer vingerne, mens de er strakte ud, og bruger en vokal vokalisering og næb-raslen. Hannerne orienterer sig mod hunner, der svæver over. Frierivisningen fortsætter derefter med at vokalisere og rulle hovedet fra side til side. Når en hun først vælger en han, tilbringer de flere dage tæt på hinanden og indimellem engagerer de sig i gensidige hovedvifte.(Gauger, et al., 2002)



  • Parringssystem
  • monogam

Store fregatfugle-hunner yngler kun hvert andet år eller sjældnere. Hanner yngler lejlighedsvis årligt, men yngler typisk kun så ofte som hvert andet år. Tidspunktet for avl varierer betydeligt med region, og ynglesæsonen forlænges. Avl er sæsonbestemt i en region, men avl er registreret fra december til september i hele deres område. Æg lægges typisk i en periode på 5 til 6 måneder, men æg er blevet observeret hele året. Sæsonbestemt avl i en region er sandsynligvis forbundet med regional fødevaretilgængelighed. I redeklynger i en koloni kan æglægning og udklækning være ret synkrone. Når først et parbinding er dannet, en rede er blevet forberedt, og et æg er lagt, interagerer makker ikke meget, selv når de udveksler omsorgsopgaver. Tiden fra frieri til redebygning kan være så lidt som et par dage eller så lang som 4 uger. Reder er generelt platforme bygget af kviste, pinde og andre indsamlede materialer på de samme træer eller buske, som blev brugt af mænd til frieri, hvilket resulterer i klyngede redekolonier på 3 til 50 reder og 0,6 til 1,4 m mellem rederne. Reder er generelt i læ for vinden, men i fuld sol. Lejlighedsvis bygges reder på jorden. Generelt lægges et enkelt hvidt æg, men der er observeret sjældne reder med 2 æg eller unger. Det er muligt, at æggene blev lagt af mere end én hun. Hunnerne kan lægge et andet æg på en sæson, hvis det første svigter eller bliver ødelagt. Æg inkuberes umiddelbart efter lægning og efterlades aldrig uden opsyn. Unge begynder at flyve, når de er 150 dage gamle. De forbliver på reden i 150 til 428 dage efter flyvning, hvor de fortsat bliver fodret og beskyttet af deres forældre. Unger forbliver i nærheden af ​​reden i 10 til 16 måneder efter udklækning, hvorefter de spredes til havet. Store fregatfugle har en længere ungdomsår og opnår seksuel modenhed mellem 5 og 7 år. Lejlighedsvis er individer med umoden fjerdragt blevet observeret yngle.(Gauger, et al., 2002)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Store fregatfugle yngler så ofte som hvert andet år, men parrer sig generelt sjældnere.
  • Parringssæson
    Avl er sæsonbestemt i en region, men avl er registreret fra december til september i hele deres område.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 1
  • Range fledging alder
    150 (lave) dage
  • Tid til uafhængighed
    300 til 578 dage
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    5 til 7 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    5 til 7 år

Når først et parret par er dannet, bliver den ene eller den anden af ​​forældrene på redepladsen, indtil ynglen er 4 til 6 uger gammel. Begge forældre ruger på ægget og ruger redet. Forældre skiftes til at ruge ægget fra 3 til 18 dage ad gangen. Typiske inkubationsskiftlængder er fra 4,1 til 6,4 dage lange, men de varierer regionalt og er sandsynligvis relateret til den afstand, den anden forælder skal tilbagelægge for at kunne fouragere. Hunnerne ruger i længere tid end hannerne generelt. Unge er altriske til at klække, nøgne og med lukkede øjne. De vokser meget langsomt, muligvis som en tilpasning til lav eller varierende fødevaretilgængelighed. Vækstrater varierer med tilgængeligheden af ​​fødevarer. De fodres 2 til 4 gange om dagen i deres første par uger og kun hver 1 til 2 dage senere i deres udvikling. Unge efterlades ikke uden opsyn af en forælder, før de er omkring 1 måned gamle. Efter 14 dage er ungerne dækket af hvide dun, og de udvikler flyvefjerdragt og begynder at flyve 150 dage efter udklækningen. De forbliver i reden i 150 til 428 dage efter flyveflugt og bliver fortsat passet af deres forældre i det tidsrum.(Gauger, et al., 2002)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Der er kun få tilgængelige oplysninger om lang levetid hos store fregatfugle. Den ældste båndede fugl levede til 37 år og en maksimal alder på 40 år anslås, og fra 25 til 30 år betragtes som en typisk levetid. På et sted, i løbet af et produktivt år, blev mellem 60 og 70 % af de lagte æg rejst til flyve. Men fuldstændig fiasko eller fejlrater på op til 81% er rapporteret fra El Niño-år, hvor der er mangel på mad.(Gauger, et al., 2002)



  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    37 (høje) år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    40 (høje) år

Opførsel

Store fregatfugle lander sjældent på jorden eller på vandet, undtagen måske for at samle redemateriale op eller ved et uheld. Deres korte ben og små fødder gør dem klodsede på jorden og gør det svært at drive sig selv op af vandet. Deres fødder er ikke svømmehud. De kan dog svæve i mange timer uden at blafre og drage fordel af opstrømning over vand. De vil svæve over redekolonier i stedet for at raste, når vinden er rigtig. Store fregatfugle er mere tilbøjelige til at være aktive og svæve langs fronterne af stormsystemer eller i kraftig vind, de er mere tilbøjelige til at raste i vindstille. Store fregatfugle har en usædvanlig lav vingebelastning, som adskiller sig mellem køn på grund af deres forskelle i størrelse. Dette kan forklare, at kønnene er adskilt geografisk uden for yngletiden. Der er nogle beviser på, at store fregatfugle vender tilbage til det samme område for at yngle.(Gauger, et al., 2002)

Store fregatfugle er aktive om dagen og raster ofte om natten, selvom de også vil svæve hele natten. De fouragerer i flokke, nogle gange med flere havfuglearter, og raster i grupper på blot nogle få til tusinder. Redekolonier er store og inkluderer ofte andre arter, såsom rødfodede bryster (Sula sula), sorte nikker (Anous minutus, og hvide terner (Gygis alba).(Gauger, et al., 2002)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • territoriale
  • Social

Hjemmebane

Mens de raster og i redekolonier forsvarer de små udstillings- og redesteder med næb-snapping, vokaliseringer, longering og gular-udstillinger blandt mænd. Disse territorier er meget små, så individer er i stand til at røre hinanden. Der er ingen faste data om hjemmeområdet, men skøn tyder på, at store fregatfugle lever fra 80 til 500 km fra deres koloni.(Gauger, et al., 2002)

Kommunikation og perception

Store fregatfugle er generelt stille, men de giver en række forskellige lyde i forskellige sammenhænge, ​​især ved ynglekolonier. De knipser deres næb og hviner efter fugle, der er for tæt på dem i ynglekolonier. Unger bruger et hårdt tiggeri, sammen med at vippe med hovedet og sprede vinger. Voksne ringer også til unge, når de vender tilbage, for at fortælle dem, at de kommer med mad. Hanner ringer mere end hunner, men der er ingen sange. Der er 3 slags opkald: landende opkald, warbling og afviklingsopkald. Landingskald opstår, når voksne vender tilbage til ynglekolonien, selvom hunnerne normalt er stille. Sværgende og afhaspnede opkald bruges af mænd under frieri, sammen med regning-raslen. Disse opkald kan bruges, når man flyver over potentielle kvindelige makkere, eller når man deltager i gensidig hovedvink som en del af frieri. Store fregatfugle bruger også næb-knap eller raslen og vibrationer af deres mandibler til at lave lyde. Bill-snapping bruges i aggressive interaktioner, raslen og vibrationer bruges i frieri.(Gauger, et al., 2002)

hvalpetegning
  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Store fregatfugle er bedst kendt for deres kleptoparasitære vaner; de stjæler ofte mad fra andre havfugle ved at chikanere dem, indtil de taber deres bytte eller opstøder et nyligt måltid. De forfølger andre fugle, især i nærheden af ​​redekolonier, dykker efter dem og griber dem, indtil de frigiver deres føde. Store fregatfugle dykker derefter hurtigt for at fange det frigivne bytte eller opstøde, før det rammer vandet. Fuglearter, der almindeligvis chikaneres af store fregatfugle, er bryster (Sula), tropefugle (Phaethon), og petrels (Pterodroma). Store fregatfugle fanger dog det meste af deres føde selv ved at gribe fisk ved eller lige under vandoverfladen.(Gauger, et al., 2002)

Store fregatfugle spiser hovedsageligt flyvefisk (Exocoetidae) og blæksprutte (Ommastrephidae) fundet inden for 15 cm fra havets overflade. Det meste fouragering foregår over dybt hav i områder, hvor opstrømning, divergens eller konvergens bringer næringsrigt vand tæt på overfladen. De kan også spise over stimer af store rovfisk (KatsuwonusogEuthynnusarter) eller delfiner (Stenella,delphinus, ogVæggenarter), der driver mindre fisk til overfladen. Store fregatfugle vil også opportunistisk fodre i kystområder på skildpaddeunger, fiskerester fra kommercielt fiskeri og på havfugleboer i ynglekolonier, herunder store fregatfugle fra deres egne redekolonier. De ses ofte fouragerende i store flokke af blandede arter, især flokke med sodede terner (Sterna fuscata) og kilehaleskærer (Puffinus pacificus). Store fregatfugle drikker af og til ferskvand ved at dyppe deres næb i vand, mens de er på flugt.(Gauger, et al., 2002)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • bløddyr
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • krybdyr
  • fisk
  • bløddyr

Predation

Der er ingen rapporterede naturlige rovdyr af voksne, selvom mennesker vil fange voksne, æg og unger for at spise. Æg og rede kan blive byttet af andre fregatfugle (Fregat), ugler (Strigiformes), og introducerede rovdyr såsom rotter (Rattus) og huskatte (Kat). Børstehår-lårkrøller (Numenius tahitiensis) er blevet rapporteret, at de spiser deres æg.(Gauger, et al., 2002)

Økosystem roller

Store fregatfugle fouragerer almindeligvis og yngler sammen med andre arter af havfugle. De vil også stjæle mad fra andre havfugle, især fra boobies, tropicbirds og petrels. De rapporterede parasitter inkluderer fjerlus (Phthiraptera), herunder artenColopocephalum angulaticeps,Fregatiella aurifasciata, ogPectinopygus gracilicornisog flodheste fluer (Olfersia spinifera).(Gauger, et al., 2002)

Arter brugt som vært
Kommensale/snyltede arter
  • fjerlus (Colopocephalum angulaticeps)
  • fjerlus (Fregatiella aurifasciata)
  • fjerlus (Pectinopygus gracilicornis)
  • hippoboscid fluer (Olfersia spinifera)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Store fregatfugle er vigtige medlemmer af pelagiske havøkosystemer. Voksne, nestlinger og æg indsamles til mad i nogle områder. På øer i Stillehavet blev unge fregatfugle nogle gange opdrættet som kæledyr og brugt til at formidle beskeder fra rejsende øboere til deres hjem. Redekolonier bidrager til guanoaflejringer.(Gauger, et al., 2002)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • producerer gødning

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen negative virkninger af store fregatfugle på mennesker. De lever på fjerntliggende øer og over åbent hav. De kan tage fiskerester fra kommercielt fiskeri eller stjæle små fisk fra net eller agnede kroge.(Gauger, et al., 2002)

Bevaringsstatus

Store fregatfugle betragtes som 'mindst bekymret' af IUCN på grund af deres store bestandsstørrelser og rækkevidde. Populationerne er historisk set faldet, primært på grund af forstyrrelse af historiske ynglekolonier og ødelæggelse af ynglehabitater. Derudover kan indførte rovdyr alvorligt påvirke redepopulationer. Befolkningen kan stadig være faldende, men der er få data til at forstå mønsteret af tilbagegang. De er beskyttet af U.S. Migratory Bird Treaty Act. Store fregatfugle voksne og unge bliver fanget og spist af mennesker og dør, når de kolliderer med menneskeskabte strukturer.(Gauger, et al., 2002)

Andre kommentarer

Store fregatfugle er også nogle gange kendt som 'man o'-war birds', en henvisning til deres aggressivitet over for andre fugle og en analogi til de hurtige 'fregat' eller 'man o'war' skibe, der bruges af pirater. Store fregatfugle er også kendt som 'iwa' på hawaiisk, et navn, der betyder 'tyv'.(Gauger, et al., 2002)

intermitterende halthed hos hunde

Bidragydere

Tanya Dewey (forfatter), Animal Agents.