Fregatidaefrigatfugle

Af Laura Howard

Fregatidae omfatter en enkelt slægt (Fregata) og fem arter.

Fregatfugle har en pantropisk marin udbredelse.



Fregatfugle er pelagiske og kystnære i tropiske og subtropiske have. Ynglepladser er placeret på fjerntliggende oceaniske øer eller i kystnære mangroveregioner på fastlandet.



Ægget inkuberes i 40-55 dage. Kyllinger er altriske og får en hvidlig dun. Kyllinger ruges og fodres af forældrene. Ungdomsalderen varierer og varierer fra 4,5-7 måneder. Efterfølgende pleje kan vare fra fire til atten måneder afhængigt af art. Voksen fjerdragt kan erhverves mellem fire og seks år. Alder for første yngle varierer med art og varierer fra seks til elleve år. Fregatfugle kan leve i mindst 25-34 år.

har hunde våde drømme

Fregatfugle er store fugle (89-114 cm; 625-1640 g; 196-244 vingefang). Hunnerne har en tendens til at være større og tungere end hannerne. Fjerdragten er for det meste iriserende sortbrun, og nogle arter har hvidt på brystet og/eller maven. Gularsækken er rød og bliver meget forstørret, når den pustes op af hanner, der udfører parringsvisninger. Vingerne er lange, smalle og spidse, og halen er lang og dybt gaflet. Hovedet er lille og nakken er forholdsvis kort. Den lange, cylindriske næb er stærkt kroget i spidsen, og ganen er desmognatøs. Små fødder er totipalmate med et lille område af bånd ved bunden af ​​tæerne. Hannernes ben og fødder er for det meste sorte eller brune, mens hunnerne er hvide eller røde. Begge køn har ynglepletter. Coracoid og furcula er fusioneret til brystbenet (unik hos fugle).



Fregatfugle kan yngle i blandede kolonier med andre fregatider, rødfodet booby (Sula nebouxii), terner og noddies (Sternidae), måger (Larus), skarver (Phalacrocorax), skarv og petreller (Procellariiformes), pelikaner (Pelecanidae).

Fregatfugle lever primært af flyvende fisk (Cypselurus, Exocoetus), men vil også tage menhaden (Brevoortia), blæksprutter eller vandmænd. De forgriber sig også på æg og kyllinger af deres egen art, terner (Sterna), boobies (Sula) og stormsvaler (Procellariiformes).

Predatorer af fregatfugle omfatter: tamkatte, rotter og mennesker. Fregatfugle kan dræbe kyllinger og æg af artsfæller og congenere.



Fregatfugle betragtes som sæsonbestemt monogame. Hannerne samles i grupper for at vise sig frem for hunnerne ved at sprede deres vinger, puste deres store skarlagenrøde gularsække op og pege deres næb mod himlen. Når en hun flyver hen over gruppen, dirrer hver mand med vinger og hoved, og næbben vibrerer mod den oppustede pose og frembringer en karakteristisk trommelyd. En hun vil lande ved siden af ​​en han, og to eller tre dages pardannelse følger med perioder med hovedsnurring, og hannen tager hunnens næb til sig. Det tager parret to til tre uger at bygge en rede på udstillingsstedet. Hannen samler redemateriale (nogle gange tyveri fra nærliggende reder), mens hunnen forsvarer stedet og bygger en rede af de materialer, hannen medbringer. Kopulationer forekommer på redestedet.

Fregatfugle yngler i kolonier på op til flere tusinde par. Avl betragtes som toårig, selvom i nogle populationer kan hunner yngle toårigt, mens hanner kan yngle årligt. Begyndelsen af ​​avl er variabel og kan falde sammen med tilgængeligheden af ​​føde. Redepladser omfatter træer, buske og klipper. Redemateriale består af kviste, blade, græs, tang og fjer. Hunnerne lægger generelt ét hvidligt æg pr.

Begge køn har yngelpletter, og forældrene skiftes til at ruge i 40-55 dage i stints, der varer fra en til 18 dage. Hanner og hunner skiftes til at ruge og fodre kyllinger med regurgitated mad, indtil kyllingerne flyver efter fire til syv måneder. Kyllinger bevogtes konstant i løbet af den første måned og efterlades derefter ofte alene, mens forældrene fouragerer. Pleje efter flygtning er forlænget (14-18 måneder), og hunnen kan klare det meste, hvis ikke hele, fodring efter flyvende.



Fregatfugle tilbringer generelt året inden for ynglekoloniens rækkevidde, men unge fugle kan sprede sig vidt. Fregatfugle er kendte som svævefugle, og de tilbringer det meste af dagen med at ride i vinden og raster om natten på træer eller klipper. Termoregulering omfatter gular flagrende, fjer-puffing og vingeforlængelse. Fregatfugle fanger det meste af deres bytte ved at flyve lavt over vandet og plukke bytte fra nær overfladen. De vil dog fodre opportunistisk ved at tage fisk fra fiskerbåde eller indmad fra slagterier. Interessant nok får fregatfugle nogle gange mad ved i fællesskab at stjæle byttedyr fra andre arter. Flere fregatfugle svæver sammen og målretter mod havfugle (børster og andre), der vender tilbage med fødeemner. Fregatfuglene stryger ned fra oven for at forfølge målet, idet de trækker i fuglens vinger eller hale, i et forsøg på at tvinge fuglen til at sluge ud og tabe sit bytte. Hvis det lykkes, bliver den tabte madvare plukket fra luften af ​​en af ​​de adrætte fregatfugle.

Fregatfugle danner blandede flokke med andre Pelecaniformes til yngle og rastning. De fouragerer generelt enkeltvis eller i små grupper på to eller tre individer, men kan flokkes over en rigelig fødekilde.



Fregatfugle er ofte stille under flugten eller når de sætter sig. Kolonier er ofte støjende. Hanner og kvinder har karakteristiske vokaliseringer. Voksne fremkalder kvidren, trommespil, raslen og klapren. Unge fugle kvidrer eller hviner.

Fregatfugleæg og -unger indsamles til konsum.

To fregatfuglearter er inkluderet i IUCN's rødliste over truede arter: Andrews fregatfugl (Fregata andrewsi) er opført som 'Critical Endangered' og Ascension Fregatebird (F. aquila) er opført som 'Sårbar'. Større trusler omfatter: habitatforringelse, indførte rovdyr og menneskelig forstyrrelse på ynglesteder.

De evolutionære forhold mellem fregatider forbliver uklare. Fregatfugle er blevet betragtet som beslægtet med andre totipalmatfugle (tropefugle, anhingas, suler og boobies, pelikaner, skarver og anhingas), som, når de tages sammen, danner Pelecaniformes. Fregatfugle er blevet betragtet som mest afledt inden for Pelecaniformes. Nogle hierarkier inkluderer dog fregatfugle inden for Ciconiiformes eller Charadriiformes. Morfologiske, etologiske og molekylære analyser tyder på forskellige hypoteser om søstergruppeforhold: fregatfugle som søster til en gruppe bestående af pelecanider (pelikaner), sulider (børster og suler), phalacrocoracids (skarver og anhingas); fregatfugle som søster til procellariider (tubenoser); fregatfugle som søster til en gruppe bestående af spheniscids (pingviner), gaviider (lommer), procellariider (petreller, shearwaters, albatrosser).

Et fregatfuglefossil (Limnofregata) fra Wyoming er blevet dateret til eocæn.

Campbell, B. og E. Lack, redaktører. 1985. A Dictionary of Birds. Buteo Books, Vermillion, SD.

del Hoyo, J., Elliott, A. & Sargatal, J. (red.) 1992. Handbood of the Birds of the World. bind. 1. Lynx Edicions, Barcelona.

Feduccia, A. 1999. Fuglenes oprindelse og udvikling, 2. udgave. Yale University Press New Haven.

Johnsgard, P. A. 1993. Skarver, darters og pelikaner i verden. Smithsonian Institution Press Washington.

Sibley, C. G. & J. E. Ahlquist. 1990. Phylogeny and Classification of Birds, A Study in Molecular Evolution. Yale Univ. Trykke.

Bidragydere

Laura Howard (forfatter), Animal Agents.