montifringillabrambling

Af David Essian

Geografisk rækkevidde

Bramblings er vidt udbredt i hele den palæarktiske region. Ynglefordelingen er i hele Fennoskandia, de baltiske stater og Rusland. Der er mindst én registrering af et ynglende par i Nordamerika på Attu Island, Alaska. Vinterområdet strækker sig fra det vestlige Europa gennem hele Eurasien, så langt mod vest som Japan.(Flint, et al., 1984; Pforr og Limbrunner, 1982; Sykes Jr. og Sonneborn, 1998)

  • Biogeografiske regioner
  • palæarktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Bramblings yngler i subalpine birkeskove og pileskove, boreale skove og birkekrat. De ser ud til at fodre i buskede habitat og på jorden i den tidlige ynglesæson, men næsten udelukkende lever af træer i mindre buskede habitat resten af ​​året. Bøgeskove findes i bøgeskove og landbrugsmarker om vinteren. I løbet af denne tid kan de blive nomadiske i deres søgen efter en produktiv bøgemast. Egnet overvintringshabitat er begrænset af snedække, fordi de er afhængige af frø, der fødes fra jorden. For at forhindre varmetab og spare på energien forlader tæverne deres fourageringssteder for at raste i mere beskyttede mikrohabitater, såsom nåletræsbevoksninger beliggende i højder med minimal vindeksponering.(Angell-Jacobsen, 1980; Jenni, 1987; Jenni, 1991; Pforr og Limbrunner, 1982; Svensson, et al., 2009)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • taiga
  • Skov
  • krat skov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Bramblings er mellemstore finker med lange vinger og hale. De har sorte haler og hvide rumper. Vingerne er for det meste sorte, men de midterste og mindre sekundære dækfjer er orange, hvilket giver fuglen et tydeligt udseende. Deres maver er hvide, og flankerne har rækker af sorte pletter. Voksne hanner har orange struber hele året, mens voksne hunner har let farvede gråorange struber. På voksne ynglende hanner er næbben sort, mens hovedet varierer fra gråmeleret til helt sort. Ryggen på ynglende hanner er ensfarvet sort. Hos ikke-ynglende hanner er hovedet plettet gråt, næbben er gul, og ryggen er plettet sort, orange og grå. Hundyr har gråt hoved og gule næb hele året rundt. Fjerene på ryggen er grå med orange/brune spidser, som giver ryggen et skælvet udseende. Under flugten fremstår bramlinger langvingede og har relativt lange haler.(Lohmus og Silverin, 1999; Sibley, 2000; Svensson, et al., 2009)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Gennemsnitlig masse
    21 g
    0,74 oz
  • Rækkevidde
    14 til 16 cm
    5,51 til 6,30 tommer

Reproduktion

Kort efter ankomsten til ynglepladsen begynder bramblings at sende for parringspartnere i små grupper. Hunnerne ser ud til at vælge kammerater baseret på sang og fysiske egenskaber i stedet for valg af rede. Af denne grund er bramfugle ikke ynglesteder ihærdige og ser ud til at opretholde noget af deres nomadiske adfærd i ynglesæsonen.

  • Parringssystem
  • monogam

Hanbramlinger dukker op på deres ynglepladser i slutningen af ​​april og begyndelsen af ​​maj. Efter parringen er fundet, vælges redestedet af parret, og de to forsvarer redeterritoriet. Territoriale hanner angriber indtrængende hanner, der er i deres yngleterritorium, og hunner angriber enhver indtrængende i nærheden af ​​redestedet. De bygger skålformede reder, primært i de lave gafler af birke- og grantræer. Reder består af græs, hår, birkebark og mos. Hunnerne lægger 5 til 7 ovale, blå æg med rødlige aftegninger. Inkubationen varer 11 til 12 dage, og ungerne bliver i reden i op til to uger. De producerer 1 til 2 yngel pr. ynglesæson. Bramblinger har også vist sig at være effektive til at beskytte deres reder mod redeparasitter, som almindelige gøge (Cuculus canorus), ved at afvise æg, der ikke ligner deres egne æg.(Alsop III, 2006; Lindstrom, 1987; Lohmus og Silverin, 1999; Mikkonen, 1983; Svensson, et al., 2009; Vikan, et al., 2010)



typer hundelegetøj
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Bramblings yngler en eller to gange årligt.
  • Parringssæson
    Ynglen begynder i slutningen af ​​april eller begyndelsen af ​​maj og strækker sig gennem den varme årstid.
  • Range æg pr. sæson
    5 til 7
  • Tid til klækning
    11 til 12 dage
  • Range fledging alder
    2 (høje) uger

Han- og hunbryster forsvarer redeterritorier og deres unger i ynglesæsonen.

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Bramblinger er blevet registreret, der lever op til 14,8 år i naturen.(AnAge, 2014)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    14,8 (høje) år

Opførsel

Bramblinger er meget nomadiske om vinteren og bevarer noget af deres nomadisme i ynglesæsonen. Hanner, der er båndlagt på deres ynglepladser, er blevet genfanget så langt som 600 km fra båndstedet den næste ynglesæson. Små grupper etableres i yngletiden, og reder er endda tæt på hinanden i subalpine birkeskove. Der er tegn på mandlig aggression på ynglesteder, og par forsvarer redeterritoriet. Foderageadfærd varierer fra at samle insekter i træer og buske til at plukke frø fra jorden.(Lindstrom, 1990; Lohmus og Silverin, 1999)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • vandrende
  • territoriale
  • Social
  • koloniale

Hjemmebane

Størrelsen på brøndene i hjemmet er ikke rapporteret i litteraturen, de er nomadiske, så størrelsen på hjemmeområdet er muligvis ikke relevante.

Kommunikation og perception

Brambles kommunikerer vokalt for at etablere yngleterritorium og tiltrække kammerater. Mænd bruger en sang til at tiltrække potentielle kammerater. Social snak bruges af rasende fugle, og opkaldsnoter bruges under flugten. Disse vokaliseringer kan findes pågen-sang. Lohmus og Silverin (1999) foreslog, at nogle ynglende hanner, især dem med lysere hoveder, kunne bruge kvindelig mimik for at øge parringssuccesen og for at undgå aggressive interaktioner med andre hanner. Bramblinger er sandsynligvis følsomme over for ultraviolet (UV) lys og kan bruge visuelle signaler i UV-spektret til at identificere og afvise æg lagt af redeparasitter.(Avil og Møller, 2004)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • ultraviolet
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

I løbet af vinteren kan hønehvælvinger være så store som 20 millioner fugle. Bramblings er afhængige af bøgemast i det meste af deres rækkevidde, og tæthederne er højest, hvor bøgemast er størst. De er også kendt for at fodre med frø i store landbrugsmarker i andre dele af deres udbredelsesområde. I ynglesæsonen er nomadisme blevet korreleret til mængden af ​​larver afEpirrita autumnata, en geometrisk møl. Disse møl er en vigtig fødekilde for redeunger og unge. Bramblings vil også spise andre frø og insekter.(Jenni, 1987; Lindstrom, 1987)



  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder

Predation

Bramblings er sandsynligvis forfanget af rovdyr fra luften, såsom små høge og falke.

Økosystem roller

Vinterpladser kan nå bestandsstørrelser på flere millioner fugle. De scanner store områder for passende bøgemastafgrøder. Fordi de samles i så stort antal, spiller de formodentlig en vigtig rolle som frørovdyr på fourageringssteder. Opdræt af bramblinger kan også være vigtige rovdyrgeometriskmøllarver. Under træk bliver de byttet af flere arter af rovfugle. Almindelige gøge er redeparasitter af tægerfugle, selvom gyllefugle ser ud til at være i stand til at opdage og afvise deres æg.(Jenni, 1987; Lindstrom, 1987; Lindstrom, 1990)



Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Direkte fordele ved bramblings er ikke blevet beskrevet, selvom de beriger livet for fuglekiggere, naturforskere og dyrelivsentusiaster. Deres prædation på møllarver og insekter kan have en positiv indvirkning på landbrug og skovbrug.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Bramblings har ingen kendte negative indvirkninger på menneskelige økonomier.

pitbull ører tilbage

Bevaringsstatus

Bramblings er almindelige i det meste af deres sortiment. Der er anslået 13.000.000 til 22.000.000 ynglende par i Europa alene, og yngleområdet strækker sig så langt som til Aleuterne. Bramblings anses ikke for at være truet på grund af deres store bestandsstørrelse og store geografiske udbredelse.(Butchart og Eckstrom, 2013)

Bidragydere

David Essian (forfatter), Northern Michigan University, Alec Lindsay (redaktør), Northern Michigan University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.