Fulmarus glacialis nordlig havfugl

af Tanya Dewey

Geografisk rækkevidde

Nordlige stormfugle findes i hele det nordlige Atlanterhav og det arktiske hav på den nordlige halvkugle. De forekommer så langt sydpå som Cape Cod, Massachusetts i det vestlige Atlanterhav, de britiske øer i det østlige Atlanterhav, Japan i det vestlige Stillehav og Californien i det østlige Stillehav. Der er 3 anerkendte underarter:F. g. isnendei det nordligste Atlanterhav,F. g. auduboniifindes i det nedre Arktis i det nordlige Atlanterhav, ogF. g. rodgersiifindes i det nordlige Stillehav.(del Hoyo, et al., 1992; Huettmann og Diamond, 2000)

doggerjogger

Nordlige havspring spænder vidt over Atlanten, med individer, der regelmæssigt rejser mellem Nordamerika og Storbritannien, inklusive umodne individer. I det vestlige Atlanterhav er de fleste nordlige havfugle i 11 store kolonier over 65 grader nordlig bredde i det østlige Canada. Yderligere ynglekolonier findes i Grønland, Newfoundland og Labrador. Koncentrationer af nordlige havspring forekommer omkring Newfoundland i det tidlige forår, og nogle beviser tyder på en generel bevægelse nordpå i populationer mellem maj og juli. Unge spredes hurtigt sydpå fra ynglekolonier i september og oktober. Om vinteren forekommer de fleste nordlige havspring i offshore-farvande og observeres sjældent.(Huettmann og Diamond, 2000)



  • Biogeografiske regioner
  • det arktiske Ocean
    • hjemmehørende
  • Atlanterhavet
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk

Habitat

Nordlige stormfugle findes i havvand over kontinentalsoklen. De findes fra pakisen i arktiske farvande til tempererede farvande. De synes at foretrække hyldebrudshabitater (det område, hvor kontinentalsoklen begynder at falde ned mod havbunden) eller områder over kontinentalskråningen. De ses sjældent mere end 100 km fra kysten. De yngler på stenede klipper og øer op til 1 km inde i landet, men typisk tæt på vandet eller kystnære. De er lejlighedsvis blevet rapporteret, at de yngler på menneskelige strukturer, som huse i kystområder.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • polar
  • saltvand eller hav
  • Akvatiske biomer
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Der er 4 farvemorfer af nordlige havspring: meget mørk, mørk, lys og meget lys. Farvemorfer synes at være forskellige i deres fordeling i ynglesæsonen og i tidspunktet for deres smeltning. De 3 anerkendte underarter er kendetegnet ved forskelle i næblængde og -tykkelse og andelen af ​​de forskellige farvemorfer, selvom underarterne generelt har individer med flere farvemorfer. Individer af forskellig farvemorph ser ud til at parre sig vilkårligt, selvom ynglekolonier har en tendens til hovedsageligt at bestå af en enkelt farve morph. Umodne individer kan ikke skelnes fra voksne. Mest smeltning sker i juli. Molding ser ud til at gøre nogle populationer ude af stand til at flyve, men ikke andre. Hannerne er lidt større, i gennemsnit 835 g, mens hunnerne i gennemsnit vejer 700 g (masserækken er 450 til 1000 g). Kønnene ligner hinanden i det samlede udseende. Nordlige havspring er fra 45 til 50 cm lange med vingefang på 102 til 112 cm.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998; Huettmann og Diamond, 2000)

Nordlige stormfugle har tykke, gule til grå næb med mørkere områder over 'rørene'. Deres ben og fødder er kødfarvede til grå. Mørke farver er mere almindelige i de sydlige dele af deres udbredelsesområde i Atlanterhavet og de nordlige dele af deres udbredelsesområde i Stillehavet. Lysfarvemorfer er mere almindelige i den nordlige del af området i Stillehavet. Atlanterhavspopulationer har en tendens til at have robuste næb og er næsten udelukkende lyse farvemorfer, hvorimod stillehavspopulationer har næb, der er mere slanke og udviser hele spektret af farvevariationer. Lyse morfer er ensartet blege, med hoved, hals og ventrale overflader hvide og med deres ryg og vinger grå. Mørke morfer er ensartet mørkegrå. Næsten alle individer af enhver farve morph har en lys til hvid plet på den dorsale overflade af deres vinger dannet af den blotlagte lysere del af deres primære, dette mangler kun hos de mørkeste individer. Individer kan variere mellem de meget mørke ('dobbelt mørke') og lyse ('dobbelt lys') morfer beskrevet ovenfor. Variation er mere eller mindre kontinuerlig, men er opdelt i 4 morph-kategorier for nemheds skyld.(Hatch and Nettleship, 1998)



Nordlige havsukker kan forveksles med lyserøde fodskærer (Puffinus creatopus) eller kødfodsskærer (puffinus carneipes), men kan skelnes på deres tykke, afrundede hoveder og stumpe næb.(Hatch and Nettleship, 1998)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • polymorf
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    450 til 1000 g
    15,86 til 35,24 oz
  • Gennemsnitlig masse
    700 til 835 g
    oz
  • Rækkevidde
    45 til 50 cm
    17,72 til 19,69 tommer
  • Range vingefang
    102 til 112 cm
    40,16 til 44,09 tommer

Reproduktion

Nordlige havfugle er monogame og samles igen hvert år på samme redested for at yngle. Hvis et individs makker dør, vil de parre sig med en ung, uerfaren makker næste år, men på samme redeplads. Hanner og hunner omgås ved redekolonien i et par uger, før de lægger et æg. De parer sig ofte, hvorefter de begge tager af sted for at fouragere under forudlægningsfasen.(Hatch and Nettleship, 1998)

  • Parringssystem
  • monogam

I løbet af præ-lægningsperioden opbevarer hunnerne sædceller i deres forplantningsorganer og begynder processen med blommedannelse, som tager omkring 23 dage. Efter blommedannelse har hunnerne ægløsning, ægget befrugtes, og hunnen vender tilbage til kolonien og lægger sit æg inden for et par timer efter ankomsten. Æglægningen finder sted omkring 3 uger efter avl.(Hatch and Nettleship, 1998)



Nordlige havspring begynder at yngle i april og lægger deres æg i slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​juni i store kolonier på afsatser og blandt klipper. De kan også yngle i områder med mere jord og vegetation end andre havfugle og vil endda rede på bygninger og vægge. Reder er ret simple skrammer, nogle gange foret med stykker vegetation. Fra 80 til 99 % af rederne genbruges af mindst 1 medlem af det oprindelige par hvert år. Hunnerne lægger et enkelt hvidt æg, og inkubationen varer i 47 til 53 dage. Udklækningsprocessen tager fra 4 til 5 dage. Unge flyver ved 49 til 58 dage i begyndelsen af ​​september, med de sidste unge nordlige havfugle, der forlader deres fødesteder i begyndelsen af ​​oktober. Seksuel modenhed nås ikke før 5 til 20 år (gennemsnit 8 år hos mænd, 12 år hos kvinder).(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • sædopbevaring
  • Avlsinterval
    Nordlige havspring yngler én gang årligt.
  • Parringssæson
    Ynglen sker i det sene forår og den tidlige sommer, begyndende i maj.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 1
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    en
    AnAge
  • Tid til klækning
    47 til 53 dage
  • Range fledging alder
    49 til 58 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    53 dage
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    5 til 20 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    12 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    5 til 20 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    8 år

Begge forældre ruger æggene og bliver på reden i fra 1 til 11 (gennemsnitligt 4,6) dage, indtil de bliver afløst af den anden forælder. Hannerne tager ofte særligt lange inkubationsskift i begyndelsen af ​​inkubationen, formentlig for at give hunnen mulighed for at komme sig efter æglægningen. Unger klækkes med en let belægning af dun og passes nøje af forældre i 10 til 16 dage efter udklækningen, hvorefter forældre primært besøger reden for at fodre deres unger. De er i stand til at termoregulere fra 3 til 6 dage gamle. Forældre fodrer deres unger ved opstød som svar på kyllingens tiggeri om mad. Unge flyver ved 49 til 58 (gennemsnit 53) dage gamle, omkring 4 til 5 dage efter, at forældrene er holdt op med at fodre dem. Unge flyver med 115 til 119 % af voksen kropsmasse.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Nordlige havspring har en usædvanlig lang levetid. Den gennemsnitlige forventede levealder for voksne er estimeret til 31,8 år. Fugle er blevet rapporteret ynglende på over 50 år. Årlige overlevelsesrater er cirka 0,988 for voksne. Størstedelen af ​​dødeligheden er i æggene og den tidlige rugefase.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)



  • Typisk levetid
    Status: vild
    50 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    31,8 år

Opførsel

Havhesten fouragerer både om dagen og om natten, selvom meget fouragering kan forekomme om natten. De findes i koloniale redekolonier i ynglesæsonen. Nordligst er de arktiske bestande vandrende og bevæger sig sydpå, efterhånden som polarisen udvider sig om vinteren. De er generelt fraværende fra deres nordlige områder fra november til februar. Alle andre populationer er mere nomadiske eller spredte, og spænder vidt på jagt efter gode fourageringsmuligheder uden for ynglesæsonen og spredes fra ynglekolonier til pelagiske fourageringsområder i slutningen af ​​sæsonen. Unge nordlige havspring spænder bredere end voksne og krydser ofte oceaner. I ynglesæsonen tilbringer individer omkring 39 % af deres tid i kolonien og 61 % af deres tid med at føde føde. De bruger mere tid på at fouragere i forlægningsperioden.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)

Nordlige havspring flyver på en måde, der er typisk for familien (Procellariidae), med ting vingeslag og glidning. De har en tendens til at flyve tæt på vandet. De svæver også og bruger opstrømninger af luft til at understøtte luftmanøvrer nær klippekolonier. Den gennemsnitlige lufthastighed under flyvning er blevet beregnet til 13 m/s (47 km/t). De nordlige stormfugle flyder på vandet og bruger en del tid på at pudse. De bader med entusiasme, nogle gange bliver de endda helt gennemblødte og ude af stand til at flyve i nogen tid efter badning.(Hatch and Nettleship, 1998)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • daglige
  • natlige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • vandrende
  • Social
  • koloniale
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    1 m^2

Hjemmebane

Hjemmeområdestørrelser for nordlige havspring er ikke rapporteret. De forsvarer små redeområder (ca. 1 m rundt om reden) ved ynglekolonier og vil kæmpe med andre fugle, dog sjældent. De vil også bruge oliespyd til at forsvare deres redeplads. Gennemsnitlig afstand til naboreder var i gennemsnit 1,6 m i en undersøgelse.(Hatch and Nettleship, 1998)

Kommunikation og perception

Havhesten er en af ​​de få fuglearter med en veludviklet lugtesans. De kan bruge lugte til at opdage og finde bytte og kan blive tiltrukket af områder af fiskeolie lugte. Ligesom andrestormsvaler og sludder, udsender de en stærk, moskusagtig lugt. Individer udsender denne lugt, når de håndteres, og kolonier og flokke kan let opdages af deres lugt. Fugle engagerer sig nogle gange i alloprøning, når de vender tilbage til ynglekolonier.(Hatch and Nettleship, 1998)

glød i det mørke hundehvalp

Vokaliseringer fra nordlige havfugle er blevet beskrevet som 'kagler' eller 'bryde' ved forskellige hastigheder. Disse vokaliseringer bruges under frieri, ved tilgange til redekolonier og i aggression mod ubudne gæster. De laver også andre kald, beskrevet som grynt, javning og spyt, hvilket advarer om en trussel om, at disse fugle er ved at spytte maveolie efter dem, en forsvarsmekanisme. Hatchlings bruger et mad-tiggekald, der stimulerer forældre til at få opstød.(Hatch and Nettleship, 1998)

De bruger også en række forskellige visuelle skærme i aggressive møder, herunder at løfte deres vinger, skynde sig mod andre fugle og skubbe deres bryster mod den anden fugl. De bruger også deres spyttekald og oliespyt i aggressive møder.(Hatch and Nettleship, 1998)

malmø hund
  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Nordlige stormfugle spiser fisk, blæksprutter og store dyreplankton som amfipoder (Thysanoessa,Hyperia,Gammarus, ogThemistoarter). De er opportunistiske fodere og tager også kasserede fisk og ådsler, såsom hval, hvalros og sælspæk. De spiser et bredt udvalg af byttedyr, men synes at foretrække fisk med højt fedtindhold. De drikker havvand. De fanger primært byttedyr ved overfladen, men vil lejlighedsvis også dykke. Nordlige havfugle ledsager ofte fiskerflåder og danner store aggregater for at drage fordel af fiskeaffald. De er en af ​​de få fuglearter med en veludviklet lugtesans og menes at bruge lugte til at opdage bytte. De er tilbøjelige til at fouragere ved havopstrømme, der forårsager midlertidige koncentrationer af store zooplankton, herunder områder nær iskapper eller opstrømning forbundet med fodring af gråhvaler (Eschrictius robustus) eller trawling. Nordlige havspring rejser vidt omkring på jagt efter føde. I ynglesæsonen forlader individer kolonien på fourageringsture på 4 til 5 dage, som kan tage dem op til 460 km fra kolonien, selvom det meste fouragering er inden for 100 km fra kolonien.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • spiser ikke-insekt leddyr
    • bløddyr
    • skurvogn
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • Ådsel
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr
  • cnidarians
  • zooplankton

Predation

Nordlige havsukker er byttet af røde ræve (Ræve) og polarræve (Vulpes lagopus) ved ynglekolonier. Andre introducerede rovdyr inkluderer jordegern (Spermophilus) og rotter (Rattus norvegicus). Nordlige havspring er ikke modtagelige for disse landlevende rovdyr, undtagen i ynglekolonier. De vil spytte en ildelugtende olie mod rovdyr, når de er truet.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)

Økosystem roller

Nordlige havspring er vigtige rovdyr og ådselædere i arktiske og tempererede pelagiske farvande. De forekommer i store ynglekolonier med andre klippe-rugende havfugle, inklusive murer (Uriah), kryger (Slagsmål), og skarver (Phalacrocorax). De kan bruge områder med yngleøer med mere vegetation og jordophobning end disse andre arter. De lever af store dyreplankton bragt til overfladen ved at fodre gråhvaler (Eschrictius robustus) og findes ofte i tæt forbindelse med sortbenede kryger (Rissa tridactyla) i arktiske farvande.(Hatch and Nettleship, 1998)

Nordlige havspring er modtagelige for forskellige sygdomme, herunder viral ornitose, som kan overføres til mennesker, og lammelse af skaldyr. De rapporterede ektoparasitter er tyggelus (Procellariphaga brevifimbiata,Saemundssonia occidentalis, ogPerineus nigrolimbatus), rapporterede endoparasitter er nematoder (Stegophorus stellaepolaris).(Hatch and Nettleship, 1998)

Mutualistiske arter
Kommensale/snyltede arter
  • tygge lus (Procellariphaga brevifimbiata)
  • tygge lus (Saemundssonia occidentalis)
  • tygge lus (Perineus nigrolimbatus)
  • nematoder (Stegophorus stellaepolaris)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Nordlige havspring er historisk blevet indsamlet til føde ved redekolonier.(Hatch and Nettleship, 1998)

  • Positive påvirkninger
  • mad

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen negative virkninger af nordlige havspring på mennesker.

Bevaringsstatus

Nordlige havfugle har et stort udbredelsesområde og store bestandsstørrelser, de betragtes som 'mindst bekymret' af IUCN. Populationer af havspring er steget dramatisk i det nordlige Atlanterhav og udvidet deres udbredelse i de sidste 2 århundreder, muligvis som følge af større tilgængelighed af føde fra fisk, der genudsættes fra kommercielt fiskeri. De blev engang stærkt udnyttet i kolonier til mad, men tages generelt ikke til mad i øjeblikket. De kan være truet af kystforurening nær ynglekolonier og sandsynligvis lide dødelighed i forbindelse med sammenfiltring i fiskeredskaber.(del Hoyo, et al., 1992; Hatch and Nettleship, 1998)

Andre kommentarer

Fulmarus glacialiskan være tættest beslægtet med antarktiske havfugle (Fulmarus glacialoides).(Hatch and Nettleship, 1998)

Bidragydere

Tanya Dewey (forfatter), Animal Agents.