Galago gabonensisGabon bushbaby

Af Carolynn Fitterer

Geografisk rækkevidde

Gabon-bushbabies findes hovedsageligt mellem Sanaga- og Ogooue-floderne i Cameroun, såvel som Rio Muni-fastlandsregionen i Ækvatorialguinea. De er også blevet registreret syd for Ogooue-floden i Gabon.(Grubb, et al., 2003)

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Gabon bushbabies besætter tropiske skove med høj årlig nedbør. Besættelse af skovniveau er ukendt, selvom de sandsynligvis vil blive fundet i mellem til lave skovkroneniveauer på grund af deres diætiske niche. Gabon får en gennemsnitlig årlig nedbør på 170 cm, hvoraf det meste falder over kun en tredjedel af året. To regnsæsoner mellem september og december og marts til juni tegner sig for denne nedbør. Temperaturer varierer fra et maksimum på omkring 30 grader C til et minimum på omkring 20 grader C (Charles-Dominique, 1977a). Højden af ​​de dokumenterede besættelsesområder i Gabon varierer fra 150 til 1000 m (Willamowius, 2008). På grund af lavere menneskelige befolkninger i Gabon, menes landet ikke at miste en stor del af sine skove på grund af skovrydning hvert år (Barnes, 2008).(Barnes, 2008; Charles-Dominique, 1977a; Willamowius, 1999)



tyr blanding
  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • regnskov
  • Rækkevidde højde
    150 til 1000 m
    492,13 til 3280,84 ft

Fysisk beskrivelse

Gabon bushbabies er små primater med lange, fuldt pelsede haler og store ører (Kingdon, 2004). Halen er omkring 25,4 cm lang, og den gennemsnitlige kropslængde er 21,6 cm (Grzimek et al., 2005). Den nærmeste pårørende tilG. gabonensiserGalago tog.Galago gabonensiser blevet beskrevet som brunere i farven endGalago tog(Groves, 1989). Ligesom andre primater har Gabon bushbabies modsatrettede tommelfingre, der kan bruges til at gribe grene. De er nataktive og har store øjne med et reflekterende tapetum lucidum. Dette forbedrer synet under dårlige lysforhold og er almindeligt blandt natlige kødædende arter (Gron 2008). Selvom øremorfologi ikke er blevet specifikt beskrevet hos Gabon-bushbabies, har andre bushbabies ører, der kan bevæge sig uafhængigt af hinanden, og som er de største i forhold til deres kropsstørrelse blandt primater (Ankel-Simons, 2007). Disse ekstremt store og mobile ører hjælper sandsynligvisG. gabonensisi jagten på insekter.(Ankel-Simons, 2007; Gron, 2008; Groves, 1989)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    250 til 450 g
    8,81 til 15,86 oz
  • Gennemsnitlig længde
    21,6 cm
    8,50 tommer

Reproduktion

Kvindelige Gabon-bushbabies er sandsynligvis i stand til to fødselssæsoner om året, baseret på tilstedeværelsen af ​​synlige brunsthævelser. Hunner i andre arter afGalagoparrer sig med mere end én han i løbet af en enkelt brunstcyklus (Pullen et al., 2002), er det muligt, at Gabon-bushbabies også gør det.Galago moholikopulationer i naturen varer i gennemsnit 9 minutter, med 2 til 5 forlængede monteringer præget af hvile og pleje (Pullen et al., 2002).(Pullen et al., 2000)

  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Selvom drægtighedslængden ikke kunne findes i den primære litteratur for Gabon bushbabies, drægtighedslængde i andreGalagoarter kan variere fra 111 dage til 142 dage (Charles-Dominique, 1977a), med mindre arter, der udviser kortere gestationslængder. Da Gabon bushbabies er forholdsvis store, vil de sandsynligvis have drægtighedslængder, der falder langs den længere ende af spektret og fødselsmasser mod den højere ende af området. BlandtGalagoarter udvikler unge pels mellem 2 og 3 ugers alderen (Charles-Dominique, 1977a). MestGalagoarter føder flere gange om året, hvor fødsler ofte topper på tidspunkter, hvor der er rigeligt med frugter og insekter. Andre aspekter af deres reproduktion kan ligne deres nære slægtninge,Galago tog.(Charles-Dominique, 1977a)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Der meldes ikke om avlsintervallerG. gabonensis. KvindeGalago togyngler normalt en gang årligt.
  • Parringssæson
    Galagoarter yngler generelt hele året, hvor fødslerne topper, når der er rigelige frugter og insekter.
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
  • Interval fravænningsalder
    10 til 14 uger
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    10 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    10 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    10 måneder

Kvindebushbabies'parker' deres spædbørn på grene, mens de fouragerer i nærheden. Denne parkering varer nogle gange op til tre timer, hvor mødrene periodisk tjekker spædbarnet eller den unge. Hvis afkommet er i nød, kan det udsende et nødkald, som moderen hurtigt reagerer på (Charles-Dominique, 1977a). Uafhængig bevægelse og udforskning begynder omkring 2 til 3 ugers alderen, og indtagelse af fast føde begynder normalt omkring en måneds alderen, når spædbarnet begynder at tage mad fra sin mors mund (Charles-Dominique, 1977a). Hannerne ser ikke ud til at tage sig direkte af unger, selvom de kan holde andre hanner væk gennem territorialt forsvar.(Charles-Dominique, 1977a)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • længere periode med ungdomsuddannelse

Levetid/Længde

Ingen langsigtet vild undersøgelse af levetiden hos Gabon-bushbabies har nogensinde fundet sted, og specifik information om levetid mangler. Andetbushbabieser blevet dokumenteret, hvor de lever i midten af ​​teenageårene (Ross, 1988).(Ross, 1988)

Opførsel

Bushbabiesbeskrives almindeligvis som primært solitære dyr, selvom det ikke nødvendigvis er tilfældet på grund af vanskeligheden ved at observere dem i naturen. I en befolkning af nært beslægtedeGalago tog, individer er blevet observeret i forbindelse med en til flere artsfæller omkring halvdelen af ​​tiden. Menighed observeres oftest meget tidligt om morgenen før daggry (Ambrose, 2003). Det er sandsynligt, at Gabon-bushbabies hovedsageligt bevæger sig gennem lodret klynge-spring, som er processen med at springe mellem lodrette understøtninger.Galago togengagerer sig i lodret klamrende spring-bevægelse, som giver mulighed for meget effektivt spring mellem træstammer (Charles-Dominique, 1977a).(Ambrose, 2003; Charles-Dominique, 1977a)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Social

Hjemmebane

Data vedrørende hjemmeområdet afGalago gabonensismangler. I det nært beslægtedeGalago tog, kan hunrækkerne overlappe hinanden, og rækkerne af hanner overlapper sædvanligvis med den for mindst én hunkøn.Galago togmandlige hjemområder er store og kan overlappe med rækkevidden af ​​mere end 8 forskellige hunner. Hannerne er typisk territoriale i deres hjemområde over for andre hanner (Charles-Dominique 1977a).(Charles-Dominique, 1977a)

Kommunikation og perception

Vokaliseringer af bushbabies (Galagoarter) er blevet opdelt i tre kategorier: sociale kontaktopkald, trussels- og nødkald og opmærksomheds- og alarmopkald (Charles-Dominique, 1977a). Der er stor mangfoldighed mellem bushbaby-arters vokaliseringer og vokaliseringer af Gabon bushbabies er blevet beskrevet som kvækkekald. Croaks bruges som opkald mellem artsfæller over store afstande, og de er typisk relativt korte sekvenser (Grubb et al., 2003).(Charles-Dominique, 1977a; Grubb, et al., 2003)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Gabon-bushbabies er altædende og spiser primært dyrebytte, frugt og tandkød (Charles-Dominique, 1977a). Deres dyrebytte består hovedsageligt af leddyr.(Charles-Dominique, 1977a)



  • Primær diæt
  • planteæder
    • spiser saft eller andre vegetabilske fødevarer
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frugt
  • saft eller andre plantevæsker

Predation

Potentielle rovdyr af Gabon bushbabies omfatter langnæsede manguster (Herpestes næse) og crested gener (Genetta cristata) (Mzilikazi et al., 2006). Potentielle primat-rovdyr omfatter gråkindede mangabejer (Lophocebus albigena) og almindelige chimpanser (Pan troglodytter). Chimpanser er blevet observeret 'fiske' efter bushbabies ved at stikke en stor pind ned i et træhul (Byrne, 2007). De vil sandsynligvis også blive ofre for skovrovfugle og trælevende slanger. Bushbabies er aktive om natten, hvilket mindsker deres risiko for prædation, og de er adrætte og opmærksomme. Deres trælevende vaner mindsker også deres risiko for prædation. Bushbabies er generelt kryptisk farvede.(Byrne, 2007; Milikazi, et al., 2006)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Det er sandsynligt, at Gabon-bushbabies spreder frø og hjælper med at regulere insektpopulationer.



  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Gabon bushbabies findes lejlighedsvis på bushmeat-markeder, selvom de ikke almindeligvis jages og forbruges af mennesker. De sælges også lejlighedsvis som kæledyr til menneskelig underholdning (Bowen-Jones & Pendry, 1999).(Bowen-Jones og Pendry, 1999)

nypd pitbull
  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen negative virkninger afGalago gabonensispå mennesker.

Bevaringsstatus

Galago gabonensiser anerkendt som 'mindst bekymret' af IUCN under navnetSciurocheirus gabonensis. Det er muligt, at Gabon Bushbaby står over for lignende bevaringsudfordringer som G. alleni. Skovrydning er i øjeblikket den største trussel mod Gabons tropiske skove (Gron 2008).(Gron, 2008)

Andre kommentarer

Galago gabonensiser genkendt under navnetSciurocheirus gabonensisaf nogle forfattere.(Groves, 1989; Grubb, et al., 2003)

Bidragydere

Carolynn Fitterer (forfatter), Michigan State University, Pamela Rasmussen (redaktør, instruktør), Michigan State University.