Galago moholi Sydafrikansk galago

Af Therien Poynter

Geografisk rækkevidde

Galago moholifindes i det sydlige Afrika fra Angola til Tanzania, herunder Zimbabwe, Transvaal og dele af Burundi og Rwanda.('Southern lesser bush baby, South African galago Galago moholi', 2009)

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Sydafrikanske galagoer bor i halvtørre skove, savanneskove, galleriskove og udkanten af ​​skovområder. De er ofte forbundet medAcaciatræer, hvis ekssudater er kosttilskud. Sydafrikanske galagoer kan findes på alle niveauer af en skovkrone, ofte hvilende og ynglende i hullerne iAcaciatræer og de udhulede stammer af mopan (Colophospermum mopan) træer.(Bearer, et al., 2008; Caton, et al., 2000)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • Andre habitatfunktioner
  • river

Fysisk beskrivelse

Sydafrikanske galagoer er småprosimiansmed en hoved- og kropslængde på 14 til 17 cm. Hannerne er større, fra 160 til 255 g, hunnerne er fra 142 til 229 g. De har grå til lysebrun pels, der lysner og får et gulligt skær på lemmerne og ventrale overflade. De har ekstremt store ører, der har fire tværgående kamme, der gør, at spidserne kan bøjes ned næsten helt til bunden. Ørerne kan bevæges uafhængigt og menes at være blandt de største ører, proportionalt med kropsstørrelse, af alle primater. Sydafrikanske galagoer har enorme orange øjne, der er omgivet af en mørk maske af pels. Halen er i gennemsnit 11 til 28 cm og er mørk i farven.Galago moholihar tandkam og plejeklo typisk forStrepsirrhini. I deres øregang er trommeringen smeltet sammen med sidevæggen, ligesom andregalagoer og loriser. De har længere baglemmer end forlemmer med et intermembral indeks på 54, hvilket gør dem godt tilpasset til lodret klamring og spring. Sydafrikanske galagoer har et kromosomtal på 38.('Southern lesser bush baby, South African galago Galago moholi', 2009; Fleagle, 1999; Harcourt og Bearder, 1989)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    M: 160 F: 142 til M: 255 F: 229 g
    til oz
  • Gennemsnitlig masse
    M: 211 F: 188 g
    oz
  • Rækkevidde
    140 til 177 mm
    5,51 til 6,97 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    160 mm
    6.30 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    .2850W cm3.O2/g/time
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,285 watt
    AnAge

Reproduktion

Sydafrikanske galagoer har et polygynt parringssystem med dominerende hanners territorium, der overlapper flere hunners territorium. Hunnerne har en kort brunstperiode, der varer 1 til 3 dage, hvor hannerne bliver meget konkurrencedygtige, hvilket øger deres hjemmeområde, kropsvægt og testikelvolumen. Hanner synes at falde ind i to forskellige parringsstrategigrupper, større og mere dominerende hanner, der monopoliserer hunner med gentagne parringer, og mindre hanner, der er mere opportunistiske. Større hanner får mere vellykkede parringer. KvindeG. moholiudviser brunsthævelser og har ikke synkroniseret fertilitet.('Southern lesser bush baby, South African galago Galago moholi', 2009; Gron, 2008; Pullen, 2004)

  • Parringssystem
  • polygyn
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Sydafrikanske galago-hunner og hanner bliver kønsmodne omkring 300 dage gamle. Der er to parringssæsoner om året svarende til fødsler mellem januar og februar og mellem oktober og november. Sydafrikanske galagoer kan føde 2 sæt tvillinger om året. Hunnerne bygger reder, hvor de kan føde og opfostre deres afkom. De kan lave deres egen rede med åben top eller overtage en ubeboet fuglerede, måtte af løv eller hul i træer. Efter en drægtighedsperiode på 121 til 124 dage føder hunnerne afkom, der vejer cirka 10 gram, og som har åbne øjne og pelse. Hunnerne føder et enkelt afkom ved deres første graviditet, og danner derefter tvillinger i efterfølgende kuld. Moderen bærer babyerne i nakken i de første 50 dage. Fravænning sker efter cirka 93 dage.('Southern lesser bush baby, South African galago Galago moholi', 2009; Pullen, 2004; 'Southern lesser bush baby, South African galago Galago moholi', 2009; de Magalhaes, et al., 2009; Pullen, 2004; mindre bush baby, sydafrikansk galago Galago moholi', 2009; de Magalhaes, et al., 2009; Pullen, 2004)



husky hvalpe
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Sydafrikanske galagoer yngler to gange årligt.
  • Parringssæson
    Sydafrikanske galagoer føder typisk én gang mellem januar og februar og igen mellem oktober og november.
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    121 til 124 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    123 dage
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    93 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    50 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    300 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    300 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    300 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    300 dage
    AnAge

Ungerne er født pelsede og har åbne øjne ved fødslen. De bliver i reden de første 10 til 11 dage. I fangenskab er babyerne i stand til at klamre sig til grene inden for den første dag og begynde at gå om et par dage. Hunnerne amme deres afkom i omkring 11 uger, selvom unger kan begynde at fange insekter ved 4 ugers alderen. Mødre parkerer deres spædbørn i trægafler eller virvar af vegetation, mens de fouragerer. Afkommet vil klamre sig stille og ubevægeligt fast i op til tre timer, og af og til bliver det kontrolleret af moderen. Hvis spædbarnet er i fare eller efterlades alene for længe, ​​vil det udsende nødkald, som hurtigt tilkalder moderen. Hunnen vil bære afkommet til et mere sikkert sted, hvis hun mærker trussel. Efter 10 måneder når unge sydafrikanske galagoer seksuel modenhed, hvorefter hannerne vil emigrere. Hunnerne bliver ofte længere hos deres mødre. Hannerne deltager ikke direkte i pasningen af ​​afkommet.(Gron, 2008)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • samvær med forældre efter selvstændighed

Levetid/Længde

Sydafrikanske galagoer har en maksimal registreret levetid på 16,6 år.(fra Magallanes, et al., 2009)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    16,6 (høj) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    16,6 år
    AnAge

Opførsel

Sydafrikanske galagoer lever i små sociale grupper. De kan findes sovende i grupper på 2 til 7 i løbet af dagen. Disse grupper består typisk af en hun og flere af hendes unger. Om natten skilles grupperne for at fouragere uafhængigt. Sydafrikanske galagoer bruger cirka 70 % af deres vågne tid alene. Hunnernes rækkevidde er relateret til alder. Kvinder med større aldersforskelle er meget mere tilbøjelige til at have overlappende intervaller. Aggressiv territorial adfærd kan ses ved rækkevidde. Dominansinteraktioner mellem mænd er også baseret på alder. Dominerende hanner er de eneste, der forsvarer territorier og er ofte de største og mest aggressive. Unge hanner emigrerer fra fødselsområdet og rejser et par kilometer enten øst eller vest over et par på hinanden følgende nætter. Når de møder et andet medlem af deres art, vil de lugte og røre ved næser, hvorefter de kan pleje hinanden eller udvise aggressiv adfærd.(Bearer, et al., 2008; Fleagle, 1999; Gron, 2008)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • saltatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • ensomme
  • territoriale
  • Social
  • dominanshierarkier
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    6,7 (f) til 11 (m) ha. km^2

Hjemmebane

Dominerende hanner har territorier, der overlapper flere hunners territorier. Den gennemsnitlige boligområde for en mand er 11 ha og en hun er 6,7 ha.(Harcourt og Bearder, 1989)

Kommunikation og perception

Mens de generelt bor i små familiegrupper, kommunikerer sydafrikanske galagoer med hinanden over lange afstande ved hjælp af høje opkald. Disse opkald menes at opretholde kontakt inden for en gruppe, reklamere for territorium eller fungere som en alarm. Hvis der høres et alarmopkald, slutter andre sydafrikanske galagoer sig til og pøbler endda det potentielle rovdyr. Unge ringer til deres mødre ved hjælp af en klikkelyd. Sydafrikanske galagoer anvender også olfaktoriske kommunikationsformer ved at 'urinvaske' deres hænder og fødder. Denne adfærd er mere almindelig hos dominerende mænd. Det er også muligt, at urinen på trædepuderne hjælper dem til lettere at gribe grene. De bruger også allogrooming i sociale interaktioner.(Gron, 2008; Harcourt og Bearder, 1989)

hund snubler forben
  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Sydafrikanske galagoer spiser udelukkende leddyr og træeksudater. Leddyr, herunder sommerfugle, møl og biller, udgør størstedelen af ​​kosten. Akaciegummi spiller også en stor rolle i kosten, især dem fraAkacie karroo,Acacia tortilis, ogAcacia nilotica. Planteeksudater skrabes fra træet ved hjælp af tandskraberen på underkæben ved natlige besøg. Gummi frigives, når møl- og billelarver bor under barken på akacietræerne. Tandkød er tilgængeligt året rundt og er ofte afhængigt af mere i vintermånederne eller i tider med nedsat insekttilgængelighed.Galago moholibesidder fysiske tilpasninger til at spise plantegummi, herunder en ru, smal tunge, der er i stand til at høste tandkød fra insekthuller og træspalter, veludviklede tandskrabere og en forholdsmæssig stor blindtarm og bagtarm til at fordøje komplekse kulhydrater.Galago moholier en caeco-ansal fermentor med blindtarmen, proksimale colon og ansa coli, der hver især giver distinkte kamre til gæring. Gummi bliver fordøjet i væskefasen og fermenteres hurtigere end andre fødevarer af mere høj kvalitet som insekter. Dette giver sydafrikanske galagoer mulighed for at indtage en relativt næringsfattig kost.(Mzilikazi, 2006)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • planteæder
    • spiser saft eller andre vegetabilske fødevarer
  • Animalske fødevarer
  • krybdyr
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • saft eller andre plantevæsker

Predation

Sydafrikanske galagoer bliver forfanget af store fugle, herunder ørne og ugler, såvel som slanger, manguster og civeter og gener. De beskytter sig mod prædation ved at bygge rede i træhuller og være aktive om natten. Forskning tyder på detGalago moholimangler sæsonbetinget torpor (heterotermi) for at maksimere reproduktiv succes i et miljø med høj rovdyr. Sydafrikanske galagoer undgår predation med advarselsopkald blandt gruppemedlemmer og adrætte spring.(Gron, 2008; Mzilikazi, 2006)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Sydafrikanske galagoer spiser insekter og giver mad til store rovfugle og mellemstore pattedyrrovdyr.



kat kan ikke lide en ny hund

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Sydafrikanske galagoer gavner mennesker økonomisk ved at bringe forskere og økoturister til regioner, de bor i. De kan reducere skadedyrsbefolkningen.

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afGalago moholipå mennesker.

Bevaringsstatus

Sydafrikanske galagoer er på appendiks II til CITES, hvilket indikerer, at de i øjeblikket har lav risiko for udryddelse, og IUCNs rødliste indikerer, at de har en stabil befolkning uden større trusler. Faktisk rækken afG. moholiudvides på nogle områder.

Bidragydere

Therien Poynter (forfatter), University of Oregon, Stephen Frost (redaktør, instruktør), University of Oregon, Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.