Galago senegalensisSenegal galago

Af Liz Ballenger

Geografisk rækkevidde

Bush babyer indtager de skovklædte og bush regioner i Afrika syd for Sahara. Deres rækkevidde strækker sig også til nogle nærliggende øer, herunder Zanzibar.

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Babyer med mindre buske er veltilpassede til at leve i tørrere områder. De indtager generelt savanneskovene syd for Sahara og er kun udelukket fra Afrikas sydspids.



  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • krat skov

Fysisk beskrivelse

Gennemsnitlig længde påGalago senegalensiser 130 mm. Halelængden varierer mellem 15 og 41 mm. Medlemmer af slægten vejer mellem 95 og 300 g.



Galago sensgalensishar tyk, ulden, ret lang og bølget pels, som er sølvgrå til brun på ryggen og lidt lysere forneden. Ørerne er store med fire tværgående kamme, der uafhængigt eller samtidigt kan bøjes tilbage og rynkes nedad fra spidserne mod bunden. Enderne af fingrene og tæerne har flade skiver af fortykket hud, som hjælper med at gribe trælemmer og glatte overflader. Deres tunger har en bruskagtig fremspring under den kødfulde tunge (som en anden tunge), som bruges sammen med fortænderne til pleje.

Galagoernes tarsus er meget forlænget til 1/3 af skinnebenets længde, hvilket gør det muligt for disse dyr at adoptere hoppeporten til en kænguru. Galagoer har også en stærkt øget muskelmasse i bagbenene, hvilket også gør dem i stand til at udføre store spring.



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    95 til 300 g
    3,35 til 10,57 oz
  • Gennemsnitlig længde
    130 mm
    5,12 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,764 watt
    AnAge

Reproduktion

Galagos er typisk polygyne opdrættere. Hanner konkurrerer om adgang til flere kvinders hjemmebaner. Mandlige konkurrenceevner er normalt relateret til størrelse.

  • Parringssystem
  • polygyn

Mindre bush-børn yngler to gange om året, en gang ved begyndelsen af ​​regnen i november og en anden gang i slutningen af ​​regnen i februar. Hunnerne bygger en rede af blade, hvori de bærer og opdrager deres unger. Bush babyer har generelt en eller to unger pr. kuld (sjældent 3), som er født fra april til november efter en drægtighedsperiode på 110 til 120 dage. Unge bush-børn ammer generelt i omkring tre og en halv måned, selvom de kan spise fast føde i slutningen af ​​den første måned.

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Mindre bush babyer yngler to gange om året.
  • Parringssæson
    Mindre bush-børn yngler én gang ved begyndelsen af ​​regnen i november og en anden gang i slutningen af ​​regnen i februar
  • Range antal afkom
    1 til 3
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1.5
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    110 til 120 dage
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    3,5 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    240 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    300 dage
    AnAge

Moderen ammer sin unge i omkring tre en halv måned. Ungerne klamrer sig generelt til moderens pels under transport, eller hun kan bære dem rundt i munden i nakken. Moderen efterlader også unger uden opsyn i reden, mens hun fouragerer. Mændenes rolle i forældrenes omsorg er ikke blevet dokumenteret.



  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Deres levetid er cirka 10 år i fangenskab, men er sandsynligvis ikke længere end 3 til 4 år i naturen.

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    10 år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    3 til 4 år
  • Typisk levetid
    Status: fangenskab
    10 (høje) år

Opførsel

Bush babyer er selskabelige, trælevende og nataktive og sover om dagen i tæt vegetation, trægafler, hule træer eller gamle fuglereder. De sover generelt i grupper af flere individer; de udfører dog deres natlige aktiviteter alene. Hvis de bliver forstyrret i løbet af dagen, kan de bevæge sig meget langsomt, men om natten er de aktive og adrætte og hopper så langt som 3 til 5 meter i et enkelt spring. På en plan overflade hopper buskbabyer som miniaturekænguruer, men de bevæger sig generelt ved at springe og klatre gennem træerne. De bruger urin til at fugte deres hænder og fødder, hvilket menes at hjælpe dem med at holde på grene og kan også fungere i duftmarkering. Deres opkald beskrives som en højstemt, kvidrende tone, der oftest udtales om morgenen og aftenen.

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • saltatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • Social
  • dominanshierarkier

Hjemmebane

I slægtenGalago, hanner har typisk større hjemområder end hunner. En dominerende mands hjemmeområde kan overlappe flere kvinders.



falsk fordel ii

Kommunikation og perception

Kommunikation i alle galagoer involverer en række forskellige modaliteter.

Visuel kommunikation, såsom kropsholdning, bruges mellem artsfæller. Disse dyr er også kendt for at have en række forskellige ansigtsudtryk til at kommunikere følelsesmæssige tilstande, såsom aggression, tilhørsforhold og frygt.



At urinere på hænderne før de går, mens det forbedrer grebet, giver også dyrene mulighed for at markere deres territorier med dufte.

Taktil kommunikation, i leg, aggression og pleje, er en vigtig del af bush-babyernes liv. Taktil kommunikation er især vigtig mellem en mor og hendes afkom, såvel som mellem kammerater.

Endelig er bush babyer kendt for at bruge vokal kommunikation med hinanden. Alarmopkald, frygtopkald, aggressive opkald og kontaktopkald er almindelige. Faktisk stammer det fælles navn for disse dyr fra ligheden mellem nogle af deres kald og gråd fra menneskelige babyer.

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Bush babyer er nataktive og trælevende fodrer. Deres yndlingsmad er græshopper, men de vil også spise små fugle, æg, frugter, frø og blomster. De lever hovedsageligt af insekter i de våde årstider, men under tørken lever de udelukkende af tyggegummiet, der flyder ud af nogle af træerne i de akaciedominerede skove.

  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • æg
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • blomster
  • saft eller andre plantevæsker

Predation

Predation på galagoer forekommer bestemt, selvom detaljer mangler. Sandsynlige rovdyr omfatter små katte, slanger og ugler. Bush babyer er kendt for at flygte fra rovdyr ved at springe gennem træerne. De bruger alarmopkald til at advare artsfæller om fare og nogle arter i slægtenGalagohar været kendt for at pøble mindre rovdyr.

Økosystem roller

Som insektrovdyr hjælper disse dyr sandsynligvis med at kontrollere populationer af deres bytte. De kan også hjælpe med at sprede frø gennem deres frugivory. Som en potentiel bytteart kan de påvirke rovdyrpopulationer.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

På grund af dens lille størrelse, store tiltalende øjne og generelle fluffiness holdes mindre bushbabies ofte som kæledyr i Afrika.

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Disse skabninger vides ikke at have nogen negativ indvirkning på menneskelige økonomier.

Bevaringsstatus

Mindre bush babyer er en af ​​de mere succesrige afrikanske prosimians. De er blevet undersøgt ret omfattende i Sydafrika.

Galago senegalensiser opført på CITES Appendiks II for det meste af sit sortiment og Appendiks III i Ghana.

Bidragydere

Nancy Shefferly (redaktør), Animal Agents.

Liz Ballenger (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.