Galeopterus variegatesSunda flyvende lemur (også: malaysisk flyvende lemur)

Af Katrina Beatson

Geografisk rækkevidde

Sunda flyvende lemurer findes i Sydøstasien og er endemiske for Indokina og Sundaland, et område som omfatter den malaysiske halvø og de omkringliggende øer.('America Zoo', 2005; Burnie og Wilson, 2001; Shapiro, 2010)

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Sunda flyvende lemurer er strengt trælevende og tilbringer hele deres liv i trætoppene i tropiske regnskove. De kan også findes i højlandet og kan let tilpasse sig forstyrrede skovbryn og plantager.('America Zoo', 2005; 'Malayan Colugo Cynocephalus variegatus', 2007; Burnie og Wilson, 2001)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • regnskov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Sunda flyvende lemurer har små hoveder, store og fremadvendte øjne, brede bryn og små ører. De har stumpe tryner, og der er ingen tydelige knurhår i deres ansigter. Pelsen på Sunda flyvende lemurer er tæt og plettet. Mens undersiden er bleg, kan rygpelsen være hvid, grå, sort eller rød. I modsætning tilFilippinske flyvende lemurer, Sunda flyvende lemurer har dristige farvepletter, der ligner lav på et træ, hvilket hjælper med camouflage. Mens Sunda flyvende lemurer ikke kan flyve, tillader en hudmembran kaldet en patagium dem at glide. Denne membran er fuldt beklædt og strækker sig langs lemmerne fra nakken til fingrene, tæerne og halen. Ved glidning kan patagium strække sig til omkring 70 cm ved hjælp af en ekstensormuskel i flankemembranen. Sunda flyvende lemurer har fire ben af ​​lignende størrelse med svømmehudsfødder og krøllede kløer. Deres cifre er fladtrykte, og fodsålerne kan danne sugeskiver for at give et bedre greb under klatring. Sunda flyvende lemurer vejer 0,9 til 2 kg (2 til 4,5 lbs) og er 33 til 42 cm lange med 17,5 til 27 cm haler.('America Zoo', 2005; Allaby, 1999; Burnie og Wilson, 2001; Darwin og Beer, 1996; Shapiro, 2010)



Sunda flyvende lemurer har 34 kødædende-lignende tænder. Familiens flyvende lemurerCynocephalidaehar unikke kamformede bundfortænder, som kan bruges til at spænde eller pleje. Disse fortænder omfatter op til 20 spidser pr. tand. Mens de fleste fortænder hos pattedyr er enkeltrodede, er de andre fortænder af Sunda flyvende lemurer dobbeltrodede. Forsiden af ​​topkæben er tandløs, da de øverste fortænder er placeret på siderne af kæben. Hjørnetænderne på Sunda flyvende lemurer ligner præ-molarer.('America Zoo', 2005; Allaby, 1999; Burnie og Wilson, 2001; Darwin og Beer, 1996)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    0,9 til 2 kg
    1,98 til 4,41 lb
  • Rækkevidde
    50,5 til 69 cm
    19,88 til 27,17 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    70 cm
    27,56 tommer

Reproduktion

Lidt er kendt om reproduktive systemer og frieri af Sunda flyvende lemurer.



Sunda flyvende lemurer kan parre sig hele året. Efter en drægtighedsperiode på omkring 60 dage føder hunlige Sunda-flyvende lemurer et enkelt afkom. Sjældent kan tvillinger fødes. Afkommet er født underudviklet og vejer omkring 35 g. Fravænning sker ved seks måneders alderen, og voksenalderen nås ved omkring tre år. Moderen kan parre sig igen kort efter fødslen, og det er muligt for en hun at være gravid, mens den stadig ammer.('America Zoo', 2005; Burnie og Wilson, 2001; Linzey, 2007; Martin, 2004)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • viviparøs
  • Parringssæson
    Parring af Sunda flyvende lemurer finder sted hele året.
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    60 dage
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    6 måneder
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    3 år

Afkom af Sunda flyvende lemurer amme fra et enkelt par af mammae placeret nær moderens armhuler. Moderen kan folde sit patagium i en pose for at beskytte og varme sit afkom. Unge Sunda flyvende lemurer er afhængige af moderen, indtil de er fravænnet. Afkom klæber sig til undersiden af ​​moderen, hvis ikke i pungen, selv når hun glider fra træ til træ.(Burnie og Wilson, 2001; Linzey, 2007; Martin, 2004)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Lidt information er tilgængelig om levetiden for Sunda flyvende lemurer, men familiens ældste kendte flyvende lemur i fangenskabCynocephalidaevar 17,5 år gammel.('Max Planck Institut for Demografisk Forskning', 2002)



min hund holder ikke op med at slikke mig
  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    17,5 (høj) år

Opførsel

Sunda flyvende lemurer er hovedsageligt nataktive. Om dagen sover de i huller i træer eller højt i trækronernes tætte løv. De tager fat i undersiden af ​​grene eller stammen af ​​et træ med alle fire fødder. At klatre i træer involverer at strække de to forreste ben ud og derefter bringe de to bagerste ben op, hvilket giver et akavet, hoppende udseende. Når den er truet, klatrer denne art enten højere op i træerne eller holder helt op med at bevæge sig. Sunda flyvende lemurer er strengt trælevende og er ret hjælpeløse på skovbunden. De er i stand til at glide over 100 m med lille tab i højden. Sunda flyvende lemurer lever alene eller i små, løst forbundne grupper. De kan dog være territoriale for sove- og fourageringsområder.('America Zoo', 2005; 'Malayan Colugo Cynocephalus variegatus', 2007; Burnie og Wilson, 2001; Linzey, 2007; Shapiro, 2010)

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • glider
  • natlige
  • bevægelig
  • ensomme
  • territoriale

Hjemmebane

Der vides ikke meget om Sunda-flyvende lemurers hjemmeområder, selvom hjemmeområderne stort set overlapper hinanden. I de beskyttede skove i Singapore anslås en Sunda flyvende lemur pr. to hektar.(Linzey, 2007; Shapiro, 2010)

Kommunikation og opfattelse

Da de fleste Sunda-flyvende lemurer er solitære, ved man ikke meget om kommunikation mellem individer. De kan være territoriale for sove- og fourageringsområder, selvom information om territorial adfærd er begrænset.('America Zoo', 2005; Burnie og Wilson, 2001; Linzey, 2007)



  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Sunda flyvende lemurer er strengt planteædende. De lever af bløde plantedele såsom frugter, blomster, knopper, unge blade, nektar og saft. De usædvanligt kamformede nedre fortænder menes at blive brugt til at skrabe saft op fra træer eller til at stamme frugter og blomster.('Malayansk Colugo Cynocephalus variegatus', 2007; Burnie og Wilson, 2001)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
    • frugivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frugt
  • nektar
  • blomster
  • saft eller andre plantevæsker

Predation

Menneskerer blandt de få kendte rovdyr af Sunda flyvende lemurer. Hvis de er truet, fryser disse dyr enten eller klatrer højere op i træerne. Fed pletter af pels, der ligner lav, giver camouflage mod rovdyr. Sunda-flyvende lemurer glider også væk for at undslippe rovdyr og glider op til 100 m med minimalt højdetab.('Malayansk Colugo Cynocephalus variegatus', 2007; Burnie og Wilson, 2001)



  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Da Sunda flyvende lemurer spiser frugt og blomster, kan de hjælpe med frøspredning såvel som blomsterbestøvning.(Burnie og Wilson, 2001)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • bestøver

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Sunda flyvende lemurer jages lejlighedsvis for deres kød og skind. Som de nærmeste nulevende pårørende tilprimater, kan genomet af Sunda flyvende lemurer vise sig evolutionært oplysende.(Kennedy, 2002)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Fordi Sunda flyvende lemurer tilpasser sig godt til forstyrrede og fragmenterede skove og plantager, betragtes de som skadedyr for frugtafgrøder.('Malayansk Colugo Cynocephalus variegatus', 2007)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Selvom Sunda flyvende lemurer er ret tilpasningsdygtige til forstyrrede skove, har deres antal været faldende på grund af tab af levesteder fra skovhugst og omdannelsen af ​​indfødte skove til landbrugsjord. Ikke desto mindre anses Sunda-flyvende lemurer for at have lav risiko for udryddelse af IUCNs rødliste.(Burnie og Wilson, 2001)

Andre kommentarer

Sunda flyvende lemurer er også kendt som malaysiske flyvende lemurer, da de bebor både Malaysia og den malaysiske halvø. Sunda flyvende lemurer er tidligere blevet klassificeret som og/eller knyttet tilinsektædere,flagermus, ogprimater. Denne art er vanskelig at avle og opretholde i fangenskab. Få formelle undersøgelser er blevet udført på Sunda-flyvende lemurer, og der er meget endnu at lære.(Martin, 2004)

Bidragydere

Katrina Beatson (forfatter), Northern Michigan University, John Bruggink (redaktør), Northern Michigan University, Gail McCormick (redaktør), Animal Agents Staff.