Galerella sanguineaslender mangust

Af Katelynn Webb

Geografisk rækkevidde

Slanke manguster,Galerella sanguinea, er hjemmehørende i Afrika syd for Sahara, herunder de nordøstlige dele af Namibia og det nordlige og østlige Botswana.(Cavallini, 1992; Graw og Manser, 2017; Ramesh og Downs, 2014; Veron, et al., 2004)

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Slanke manguster kan findes i levesteder med forhold, der spænder fra halvørkenhabitater med lille vegetativ dækning til tætte skove. De yngler i overdækkede levesteder såsom huler og huller i træer. Slanke manguster kan findes i skovbryn, langs veje, kan eksistere sammen med mennesker i landsbyer. Højder varierer fra 0 til 2700 m på tværs af disse levesteder. De bor i huler, som de selv graver; dog gør de mere typisk brug af en eksisterende hule.(Cavallini og Nel, 1990a; Cavallini og Nel, 1990b; Cavallini, 1992; Hoffmann og Taylor, 2013; Ramesh og Downs, 2014; Watson, 1990)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • Skov
  • Andre habitatfunktioner
  • forstad
  • Rækkevidde højde
    0 til 2700 m
    0,00 til 8858,27 ft

Fysisk beskrivelse

I gennemsnit vejer voksne slanke manguster 490 til 1250 g, og deres kropslængder (ikke inklusive halen) er 275 til 400 mm. Hanlige slanke manguster er 9 % større i både masse og kropslængde (henholdsvis 560 g og 300 mm) end hunner (henholdsvis 490 g og 260 mm). Halelængder er rapporteret som 230 til 330 mm. De har 5 tæer hver på deres for- og bagfødder. Deres forfødder er buede og skarpe for bedre fouragering samt bekæmpelse af rovdyr. Slanke manguster har en tandformel på 3142/3132, i alt 28 tænder.



Pelsfarven spænder fra en gråbrun gullig-brun til lys rødbrun, og deres mavefarve er brun. Alle individer har en lang og slank mørkebrun eller sortspids hale. Slanke mangustører er små og symmetriske til siden af ​​hovedet. Deres øjne har en iris, der er lys orange.

Slanke mangustunger vejer cirka 300 g og er cirka 150 mm lange. Deres øjne forbliver lukkede, indtil de er 3 uger gamle.



De har analkirtler, der frigiver en muskuagtig lugt. Slank mangust har en gennemsnitlig basal metabolisk hastighed på 2,2020 cm3 oxygen/time. Denne hastighed er også blevet rapporteret som 0,76 cm3/g/time.(Cavallini, 1992; Do Linh San og Maddock, 2016; Graw og Manser, 2017; Hoffmann og Taylor, 2013; Morely, et al., 2007; Taylor, 1975; Vaughan, 1976; Watson, 1990)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    490 til 1250 g
    17,27 til 44,05 oz
  • Rækkevidde
    505 til 770 mm
    19,88 til 30,31 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    2,2020 cm3.O2/g/time
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    2.202 W.
    AnAge

Reproduktion

Slanke manguster er promiskuøse. Flere beslægtede hanner har overlappende hjemområder, og de 'deler' en gruppe hunner blandt dem. Dette fører til kuld med fælles, men relaterede, faderskab. Hanmanguster kan fortælle, at en hun er i brunst på grund af duftsignaler, og brunst kan vare længere end en uge.(Hoffmann og Taylor, 2013; Kingdon, 1977; Schneider og Kappeler, 2013)

  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Slanke manguster har et sæsonbestemt yngleinterval, der yngler i de korte (oktober og november) og lange (februar til april) perioder med regn. Slanke mangusthunner har typisk 2 unger pr. kuld (interval 1 til 4) og 1 til 2 kuld pr. ynglesæson. Drægtighedsperioden for slank mangust varierer fra 57 til 65 dage.



Slanke mangustunger fødes med en gennemsnitlig fødselsvægt på 20,2 g. Deres øjne forbliver lukkede, indtil de er 3 uger gamle. De begynder at indtage fast føde efter omkring 28 dage, med fravænning efter 55 dage eller så sent som 71 dage.

Slanke mangustunger bliver uafhængige af deres mødre i alderen 70 til 148 dage. Ifølge Graw og Mander (2017) er alderen, hvor en hunmangost når seksuel eller reproduktiv modenhed, uklar, men den kan potentielt være omkring 10 måneder gammel på grund af spredning, hvilket betyder, at hunmangost når seksuel modenhed, når hun har forladt 'reden' . Schneider og Kappeler (2013) angiver modenhedsalderen til 12 måneder. Mindre kropsstørrelse såvel som størrelsen af ​​testikler som etårige tyder på, at hannerne ikke begynder at yngle før 2-års alderen (Graw 2017)(Cavallini og Nel, 1990b; Cavallini, 1992; Graw og Manser, 2017; Hoffmann og Taylor, 2013; Kingdon, 1977; Schneider og Kappeler, 2013)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Slanke manguster yngler en eller to gange årligt
  • Parringssæson
    Slanke manguster yngler i den korte regnsæson (oktober og november) eller lange regnsæson (februar til april)
  • Range antal afkom
    1 til 4
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    57 til 65 dage
  • Interval fravænningsalder
    71 (høj) dage
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    55 dage
  • Tid til uafhængighed
    70 til 148 dage
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    10 til 12 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    2 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    365 dage
    AnAge

Slanke mangustunger fødes på redepladser, der giver tilstrækkelig dækning (huller i jorden, gamle termitbeslag, hule træstammer osv.). Slanke mangustunger begynder først at forlade reden 31 til 45 dage efter fødslen og på det tidspunkt er det kun til at begynde at fouragere hos moderen. Han slanke mangust er ikke involveret i hvalpeopdræt. Slanke mangustunger er blevet observeret, der dier op til 77 dage gamle, men det er typisk 55 dage (Graw, 2016). Unge unger bliver selvstændige et sted mellem 70 og 148 dage og forlader reden for første gang uden mødre. Slanke mangusthunner er meget beskyttende over for deres unger.(Cavallini, 1992; Graw og Manser, 2017; Watson, 1990)



  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Den maksimale levetid for den slanke mangust i naturen er rapporteret ved 8 år, og den maksimale registrerede levetid i fangenskab var 12,6 år.(Hoffmann og Taylor, 2013)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    8 (høje) år
  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    12,6 (høj) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    12,6 år
    AnAge

Opførsel

Slanke manguster er daglige og fouragerer aktivt i de kølige dele af dagen. Selvom slanke manguster hovedsageligt er frygtindgydende, er de den eneste arter af manguster i det østlige Afrika, der er trælevende. Denne færdighed giver dem mulighed for at forgribe sig på rugende fugle såvel som æg. Når individer bliver ophidsede, hæves hårene på deres ryg og halepost. De kan også hvæse til hinanden. Når de bliver forstyrret, er de kendt for at stå frosne, enten på bare bagbenene eller på alle fire.



Disse manguster er ensomme og rejser sjældent eller lever i grupper. Hanmanguster er de mere sociale af kønnene, kendt for at danne løse, ikke-aggressive associationer med så mange som fire individer ad gangen. Disse hanner er typisk beslægtet med hinanden. Slanke manguster engagerer sig i inter-specifik adfærd, og leg blev indledt mellem mangust og flere artsgrupper - hyraxer, antiloper og aber.

Disse manguster graver sig ned i hule træer, stenede sprækker og huller i jorden. De kan almindeligvis se rejse langs veje og andre menneskeskabte stier.(Graw og Manser, 2017; Hoffmann og Taylor, 2013; Kingdon, 1977; Taylor, 1975)

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • frygtelig
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • territoriale

Hjemmebane

Hjemmeområder er blevet rapporteret som cirka 0,25 til 0,50 kvadratkilometer af Kingdon (1977) og 1 kvadratkilometer af Taylor (1975). Hannerne har større hjemmeområder end hunnerne, men flere hanner har almindeligvis næsten identiske, fuldt overlappende områder. Kvinders boligområder overlapper typisk ikke hinanden.(Hoffmann og Taylor, 2013; Kingdon, 1977; Taylor, 1975)

Kommunikation og perception

Baker (1982) beskrev fem vokaliseringer af slanke manguster: (1) spyt og (2) knurren, som bruges, når man truer potentielle rovdyr; (3) snerren, som kun bruges, når to individer nærmer sig hinanden i angreb; (4) buzz, der kun bruges af hunner, når hun har fundet sin mage i perioder med høj aktivitet; og (5) 'huh-ny', som er et nødkald. Duftfremstilling ved hjælp af urin samt anal træk (træk af anus hen over en genstand med frigivelse af anal sekretion) bruges til territoriale formål, herunder makkermarkering. Han slanke mangust kan bruge taktile gestus, når de er aggressive og territoriale.(Baker, 1982; Graw og Manser, 2017; Schneider og Kappeler, 2013)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Slanke manguster er opportunistiske altædende dyr med en kost, der primært består af små pattedyr, krybdyr, padder, fugle, frugter og insekter. I en rapporteret undersøgelse blev der fundet insekter (primært græshopper) i 73 % af maverne, firben i 27 % og mus i 25 %. Eksempler på konsumerede firben omfatter sydlige træagamaer (Acanthocercus atricollis), variable skinks (Trachylepis varia). Mus i slægterne (Mastomy) og (Rhabdomys) blev også opdaget. Store årotter (Pelomys fallax) blev også opdaget. De kan også jage slanger, og anekdotisk har de spist giftige slanger som kobraer (Elapidae) og mambas (Dendroaspis).

Slanke manguster forgriber sig på fugle, herunder hvidbrynede spurvevævere (Plocepasser sted), sydlige brogede pludrer (Tofarvede turdoides), crimson-breasted torn (Laniarius atroccineus), og blanke stære (Lamprotornis nitens). Frøer, frugter og andre frø, der er let tilgængelige, indtages også. Slanke manguster kan spise fugle- og krybdyræg.

hvor meget vand skal en hund drikke

Slanke manguster opbevarer og opbevarer mad i huler i op til flere dage, især når de passer på unger. Disse manguster er daglige fodergængere, der primært fouragerer midt på formiddagen til sidst på eftermiddagen.

Slanke manguster er alsidige og kan ændre deres kost afhængigt af levested og årstid. Insekter er mere almindeligt indtaget i varme, våde måneder, mens firben og mus er mere almindelige i tørre, køligere måneder.(Cavallini og Nel, 1990a; Cavallini og Nel, 1990b; Graw og Manser, 2017; Hoffmann og Taylor, 2013; Taylor, 1975; Vaughan, 1976; Watson, 1990)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
    • spiser æg
    • insektæder
  • planteæder
    • frugivore
    • granivore
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • krybdyr
  • æg
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

Slanke manguster har få kendte rovdyr. Rovfugle, der jager slanke manguster, omfatter afrikanske høgørne (Spilogaster ørn), tawny eagles (glubende ørn), og kampørne (Polemaetus bellicosus). Større rovdyr omfatter løver (Panthera leo), leoparder (panthera pardus), og afrikanske vilde hunde (Lycaon pictus). Ifølge Baker (1982) vil slanke manguster spytte, knurre, snerre og summe, når de føler sig truet.(Baker, 1982; Cavallini, 1992; Taylor, 1975)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Slanke manguster kan sprede frø gennem deres afføring. Slank mangust har helminth-parasitter, som f.eksMyonacus, nematoder fra slægterneRetikulation,Filaroids,Kosteskaftogoxinema, og cestoder som f.eksMathevotaenia herpestisogMathevotaenia ichneumonitis. Protozoiske parasitter inkluderer dem i slægtenBabesia. Parasitter af leddyr inklusive lopper (Echidnophaga bradyta,Echidnophaga gallinacea,Pulex irritanter,Ctenocephalider,Synosternus burtoni,Listropsylla agrippinae) og flåter (Haemaphysalis spinulosa,Haemaphysalis zumpti,Haemaphysalis subterra,Ixodes,Rhipicephalus appendiculatus,Rhipicephalus zambeziensis, ogLaelaps liberiensis).(Hoffmann og Taylor, 2013)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Slanke manguster sælges på bush-meat-markeder i områder i Afrika syd for Sahara og bruges i traditionelle former for medicin.(Do Linh San og Maddock, 2016; Hoffmann og Taylor, 2013)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kilde til medicin eller lægemiddel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Slanke manguster er bærere af rabies, der kan inficere mennesker eller tamme dyr. De bærer også antistofferne mod en skovflåt (Dermatacentroxenus akari) som forårsager en flåtbåren sygdom, rickettsial pox.(Hoffmann og Taylor, 2013)

  • Negative påvirkninger
  • forårsager eller bærer husdyrsygdomme

Bevaringsstatus

Slanke manguster er opført som en art af mindst bekymring på IUCNs rødliste. De har ingen særlig status gennem CITES, US Federal eller staten Michigan-listen. Trusler mod slanke mangust er af menneskelig oprindelse og omfatter indsamling til brug i medicin og salg på bushmeat-markedet. Imidlertid er deres stærke lugt blevet sagt at modvirke deres indsamling og brug som bush meat. Disse manguster er udbredte og betragtes som en af ​​de mest almindelige manguster i Afrika. Derfor er der ingen bevaringsforanstaltninger på plads.(Do Linh San og Maddock, 2016; Hoffmann og Taylor, 2013)

Bidragydere

Katelynn Webb (forfatter), Radford University, Alex Atwood (redaktør), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Joshua Turner (redaktør), Radford University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.