Galictis vittatagreater grison

Af Mackenzie Gregg

Geografisk rækkevidde

Større grisons er hjemmehørende i neotropiske regioner, herunder Central- og Sydamerika. De er blevet dokumenteret så langt nordpå som Mexico og så langt sydpå som Argentina. Den samlede geografiske rækkevidde for denne art er anslået til 13.083.600 km2, selvom deres befolkningstæthed er lav inden for dette område. Deres rækkevidde kan overlappe med deres mindre relative, mindre grisons (Galictis hvis).(Arita, et al., 1990; Bisbal E., 1986; Bisbal, 1993; Kays, 1996; Nehring, 1886; Ramirez-Pulido, et al., 2005; Timm, et al., 1989)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Større grisons optager en bred vifte af terrestriske habitater, selvom de generelt findes i nærheden af ​​vandløb, floder eller vådområder. Meget af deres tid tilbringes i lukkede habitater, herunder løvfældende, regn, tropisk eller tør skov og busk skov. De er også blevet observeret i åben savanne, såvel som dyrkede områder som plantager, sukkerrørsmarker eller delvist oversvømmede rismarker.Galictis vittataforekommer i højder så højt som 1.500 m over havets overflade, selvom det normalt findes i lavere højder, oftest under 500 m.(Kaufmann og Kaufmann, 1965; Leopold, 1972; Ramirez-Pulido, et al., 2005; Sunquist, et al., 1989; Timm, et al., 1989; Yensen og Tarifa, 2003a)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    500 - 1500 (høj) m
    ft

Fysisk beskrivelse

Større grisons beskrives ofte som storevæsler. De har lange, slanke kroppe, med korte ben og en kort, langhåret hale. Deres tæer har perlemorsfarvede blå kløer og er polstrede og delvist svømmehud langs omkring tre fjerdedele af deres længde.Galictis vittatahar et lille, fladt hoved med små, hvidlige, relativt brede, afrundede ører og brune eller sorte øjne, der reflekterer blåt lys i mørket. Mest slående af alle er farven på deres pels, som i sig selv er ret grov med en blødere underuld. Deres ryg er grå og adskilt fra deres sorte eller grisede underdele af en lysfarvet, halv tomme bred stribe, der løber hen over deres pande og ned ad siderne af begge skuldre. Større grisons ligner deres nære slægtning i udseende,mindre grisons, men kan skelnes fra sidstnævnte baseret på deres større størrelse og deres hvide eller grå spidsede rygbeskyttelseshår sammenlignet med de gul-gule spidser af rygbeskyttelseshårene påmindre grisons. Deres kropslængde, inklusive deres hale, varierer fra 60 til 76 cm, med vægtrekorder fra 1,4 til 3,8 kg. Kvindelige større grisons har tendens til at være lidt mindre og mere slanke end hanner. Et team af forskere registrerede en længde på 68,58 cm for deres fangede mandlige grison sammenlignet med 60,96 cm for deres fangede hunner. Tilsvarende havde den fangede mand en gennemsnitlig masse på 3,3 kg sammenlignet med 1,8 kg for hunnen, en forskel på 1,5 kg. Som det er typisk for de flesteinkelidarter, hanner har en baculum. Både hanner og hunner har analkirtler på hver side af deres anus. Dentalformlen for denne art er I3/3 + C1/1 + P3/3 + M1/2, hvilket giverGalictis vittatai alt 34 tænder.(Bisbal E., 1986; Dalquest og Roberts, 1951; Husson, 1978; Kaufmann og Kaufmann, 1965; Leopold, 1972; Mondolfi, 1987; Ramirez-Pulido, et al., 2005; Yensen og Tarifa, 20003)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    1,4 til 3,8 kg
    3,08 til 8,37 lb
  • Rækkevidde
    600 til 760 mm
    23,62 til 29,92 tommer

Reproduktion

Oplysninger om parringssystemet for større grisons mangler; dog deres nære slægtning,Galictis hvis, kan potentielt være monogam.(Yensen og Tarifa, 2003b)

  • Parringssystem
  • monogam

Fødslen af ​​deres afkom er blevet registreret i hver måned mellem marts og oktober, undtagen april og juli. Drægtighed er omkring 39 dage, med et gennemsnit på et afkom pr. kuld og maksimalt fire. Unge er født ret hjælpeløse, med lukkede øjne og vejer mindre end 50 g, selvom deres hår er kort, er det karakteristiske pelsmønster allerede tydeligt. Omkring en uges alderen åbner afkom deres øjne, og efter to uger er de i stand til at spise kød med succes, selvom afkom ikke er helt fravænnet før omkring tre en halv uges alderen. Større grisons er fuldt udvokset i fire måneders alderen, omkring samme tid som testiklerne falder ned hos hannerne.(Cabrera og Yepes, 1960; Dalquest og Roberts, 1951; Eisenberg, 1989; Kaufmann og Kaufmann, 1965; Leopold, 1972; Sunquist, et al., 1989)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Range antal afkom
    2 til 4
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    39 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    40 dage
    AnAge
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    3,5 uge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    4 måneder

Kvindelige større grisons plejer deres afkom, indtil de bliver fravænnet ved cirka 3,5 ugers alderen. Små grupper af grisons, der observeres på jagt og udforskning sammen, antages normalt at være mødre med ældre afkom, hvilket indikerer, at afkom sandsynligvis forbinder med deres mødre i en vis tid efter fravænning.(Dalquest og Roberts, 1951; Sunquist, et al., 1989)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • kvindelige forældres omsorg
  • samvær med forældre efter selvstændighed

Levetid/Længde

Levetiden forGalictis vittataer ikke blevet registreret for vilde populationer; selv om der har været en publiceret beskrivelse af et fangenskab, der stadig lever i en alder af ti år og seks måneder.(Yensen og Tarifa, 2003a)

Opførsel

Større grisons er primært terrestriske og bevæger sig hurtigt i et zig-zag-mønster til forskellige steder. Mens de er på farten gennem højt græs, holder de ofte pause og forlænger deres nakke og hoved over græsset for at snuse og observere deres omgivelser. De er blevet observeret gravende og er dygtige svømmere; de er også blevet observeret klatring halvvejs op ad træer, tilsyneladende i udforskningsformål. Både vilde og fangede grisons er blevet beskrevet som værende både legende og meget nysgerrige. Leg tager ofte form af brydning og blid bid. Der er ikke observeret social grooming. Når de står over for et ukendt objekt, vil grisons luske mod objektet; krop strakt ud, lavt til jorden og trække sig hurtigt tilbage, hvis den bliver forstyrret. Når de bliver alarmerede, hopper større grisons baglæns, fnyser og udsender en ildelugtende moskus fra deres analkirtler, hvis bane de er i stand til at sigte og bruge mod specifikke mål, svarende tilstinkdyr. Større grisons har en tendens til at urinere og afføre afføring i mørke hjørner eller kroge, generelt ved at bruge det samme sted hver gang. De sætter sig på hug og hæver halen under eliminationshandlingen. Hvorvidt større grisons er nat- eller dagaktive, er et uenighedsspørgsmål blandt forskere. Mange rapporterer, at dyrene er helt dagaktive, mens andre rapporterer, at de er aktive hele natten. De fleste, hvis ikke alle, forskere synes at være enige om, at grisons er crepuskulære, med hvileperioder på fire eller fem timer midt på dagen og anfald af aktivitet tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen. Grisons har en tendens til at sove i huler, såsom dem lavet afagoutisellerbæltedyr.(Arita, et al., 1990; Bisbal E., 1986; Bisbal, 1993; Dalquest og Roberts, 1951; Eisenberg, 1989; Kaufmann og Kaufmann, 1965; Leopold, 1972; Sunquist, et al., 1989; Timm, et al. al., 1989)



  • Nøgleadfærd
  • tusmørke
  • bevægelig
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    4,15 km^2

Hjemmebane

Vilde grisons, der er aktive i løbet af natten, er blevet registreret rejseafstande på 1,3 til 2,7 km; deres individuelle hjemområde er blevet anslået til op mod 415 hektar, selvom der er en lav befolkningstæthed inden for dette område.(Arita, et al., 1990; Sunquist, et al., 1989)

Kommunikation og opfattelse

Større grisons kommunikerer på en række måder, dog baseret på observationer i felten; det ser ud til, at de er mere afhængige af lugte end af syn. De engagerer sig i duftmarkering ved at børste deres moskusbelagte haler over overflader. Grisons har også en bred vifte af vokaliseringer, herunder: prustende, når de er foruroligede eller ked af det, spinden, når de strøg, pusten, når de bevæger sig fra sted til sted, hvin under leg og gøen under aggressive opvisninger.(Dalquest og Roberts, 1951; Kaufmann og Kaufmann, 1965; Kays, 1996; Sunquist, et al., 1989)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Større grisons er kødædere, selvom de også er ret opportunistiske og vil spise noget plantemateriale, som f.eks.bananer, hvis det tilbydes. I naturen afhænger deres foretrukne bytte af deres specifikke lokalitet, men generelt jager de primærtpattedyr, såsomagoutisogopossums. Maveindholdet i vilde grisons har også vist sig at indeholdepadder,hvirvelløse dyr,krybdyr, ogfugle. Grisons er blevet observeret på jagt i par såvel som alene. Når de angriber bytte, sigter større grisons efter baghovedet eller nakken på deres bytte og bider hårdt ned for at dræbe. I fangenskab er grisons blevet observeret holde madvarer med deres forpoter, selvom de ikke ser ud til at bruge deres fødder til rent faktisk at manipulere madvarer.(Bisbal E., 1986; Bisbal, 1993; Eisenberg, 1989; Kaufmann og Kaufmann, 1965; Kays, 1996; Leopold, 1972; Sunquist, et al., 1989; Timm, et al., 1989)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • Plantefødevarer
  • frugt

Predation

Oplysninger om rovdyr af denne art er ikke tilgængelig.

Økosystem roller

Den primære rolle, som større grisons udfylder i deres økosystem, er en rovdyrs rolle, nemlig at jage små terrestriske hvirveldyr. Derudover kan større grisons fungere som vektorer for forskellige sygdomme. Som mange kødædere er de modtagelige forhundesyge. Grisons kan også få en svamp,Paracoccidioides brasiliensis, i deres lunger. De er værter for flåter, som f.eksOval amblyommaogAmblyomma aureolatumog er modtagelige forTrypanosoma cruzi.(Keymer og Epps, 1969; Labruna, et al., 2005; Leopold, 1972; Lissabon, et al., 2009; Richini-Pereira, et al., 2008)



person, der går hunde
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Hvis de opdrages i fangenskab fra en ung alder, danner større grisons efter sigende kærlige kæledyr. I nogle tilfælde holdes de også i fangenskab med det formål at kontrolleregnaverbefolkninger.(Cabrera og Yepes, 1960; Dalquest og Roberts, 1951; Kaufmann og Kaufmann, 1965; Leopold, 1972)

  • Positive påvirkninger
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Større grisons er ikke værdifulde som vildt, men de kan blive til gene for landbruget. I nogle tilfælde kan de forgribe sig på husdyrhøns.(Husson, 1978; Leopold, 1972)

Bevaringsstatus

Den Internationale Union for Bevarelse af Natur og Naturressourcer listerGalictis vittatasom en art af mindst bekymring for bevaring på grund af fraværet af store trusler og dens brede udbredelsesområde. Befolkningsudviklingen er angivet som stabil.(Cuaron, et al., 2012)

Bidragydere

Mackenzie Gregg (forfatter), University of Manitoba, Jane Waterman (redaktør), University of Manitoba, Leila Siciliano Martina (redaktør), Animal Agents Staff.