Gavia adamsiiwhvidnæbbet dykker; gulnæbbet dykker (Også: gulnæbbet lom)

Af alazar fedlu

Geografisk rækkevidde

Hvidnæbbede dykkere, også kendt som gulnæbbede lom, findes i det nordvestlige Nordamerika og i det nordlige Eurasien. Deres yngleområde omfatter de nordlige dele af Rusland, Canada og Alaska. Hvidnæbbede dykkere er tæt befolket i Alaskas petroleumsfabriksregioner, der strækker sig fra Coleville River mod vest til Wainwright, AK. Deres vinterområde omfatter nordlige kystområder i Stillehavet. Dette inkluderer vestkysten af ​​USA og Canada, den nordlige kyst af Finland, og nogle gange kystområder i Japan og Kina også. Imidlertid er deres sommerudbredelse udvidet, og de findes nu også i store søer eller reservoirer i mange amerikanske stater, herunder Nevada, Arkansas, Montana, Arizona, New Mexico, Utah, Illinois, det vestlige Texas, Colorado og Washington. De er fundet så langt sydpå som det centrale Mexico.(Elphick, et al., 2001; North, 1994a; North, 1994b; Reed, 1965; Wells, 2007)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • det arktiske Ocean
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • introduceret
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk

Habitat

Hvidnæbbede dykkere lever i lavtliggende tundraregioner langs ferskvands- og saltvandskysten. Deres valg af levested er meget afhængig af deres sikkerhed mod rovdyr, beskyttelse mod æg- og redeskader forårsaget af stærke bølger og tilgængelighed af føde. De findes oftest ved kystlinjen, fordi de foretrækker at fiske på lavt vand og rede langs kystlinjerne.(Bissonette, 1989; North, 1994a)



  • Habitatregioner
  • polar
  • saltvand eller hav
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • river
  • flodmunding
  • Gennemsnitlig højde
    580 m
    1902,89 fod
  • Rækkevidde dybde
    61 (høj) m
    200,13 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Hvidnæbbede dykkere er kendetegnet ved gule og hvide striber langs brystet og halsen. Almindelige lom (Gavia altid), som de ofte forveksles med, har færre og tyndere hvide striber. Hvidnæbbede dykkere er de største af delønarter. Sammenlignet med andre lom har de meget bredere hvide pletter på ryggen, siderne og den nederste bagdel. De har også mindre øjne. Deres hoveder og sedler forbliver i en for det meste vippet opad. Deres hals er meget tykkere end andre lom, og de har en synlig pandebule. I den ikke-ynglesæson skifter den sorte del af deres krop til en lysere brun farve. Deres kroppe er veldesignede til deres akvatiske livsstil. Deres ben findes i den meget bageste del af deres krop og er designet til at skubbe vand i stedet for til brug i gang. Placeringen af ​​deres ben gør det faktisk umuligt for dem at tage flugten fra landet. Unge hvidnæbbede dykkere er miniaturer af de voksne, bortset fra at de er meget blegere i farven. Hannerne vejer typisk 4 til 5,8 kg, mens hunnerne er lidt større og vejer 4,025 til 6,4 kg. Hannerne er 838 til 920 mm lange og hunnerne er 774 til 831 mm lange.(North, 1994b; Reed, 1965)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • Rækkevidde masse
    4 til 6,4 kg
    8,81 til 14,10 lb
  • Rækkevidde
    838 til 920 mm
    32,99 til 36,22 tommer
  • Range vingefang
    361 til 395 mm
    14,21 til 15,55 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    ukendt cm3.O2/g/time

Reproduktion

Hvidnæbbede dykkere danner et parringspar, når de ankommer til deres yngleterritorium, hvilket er omkring slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. De er sæsonbestemt monogame, men deres kønsforhold er ukendt. Frieriet er ikke godt forstået, men ryksvømning er blevet dokumenteret før parringen. Hannen følger hunnen i land og kopulationen varer 12 til 19 sekunder. Derefter vender hannen tilbage til vandet, og hunnen bliver på kysten. På et senere tidspunkt vender hannen tilbage og hjælper hunnen med redepladsvalg.(North, 1994b)

  • Parringssystem
  • monogam

i midten af ​​juni arbejder mandlige og kvindelige hvidnæbbede dykkere sammen om at bygge en rede lavet af materiale, de finder i nærheden. Hunnerne lægger normalt 2 æg, der i gennemsnit er 89,40 mm lange og 15,15 mm brede. Æg vejer 146 til 161 g og er for det meste brune med mørkebrune pletter. Inkubationsperioder er 27 til 28 dage lange. Tidsintervallet mellem lægningen af ​​det første og andet æg kendes ikke. Cirka 1 dag før klækning begynder ungerne at hakke i æggene. Precocial kyllinger vejer 146 til 151 g ved fødslen, er fuldt fjer med dun og kan svømme næsten med det samme. Hvidnæbbede dykkerunger flyver på 30 til 55 dage. De er uafhængige af deres forældre omkring 5 uger. Reproduktiv modenhed er cirka 4 år.(North, 1994a; North, 1994b; Sjölander og Ågren, 1976)



seks ben fundament
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Hvidnæbbede dykkere yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Hvidnæbbede dykkere yngler mellem slutningen af ​​maj og begyndelsen af ​​juni.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 2
  • Tid til klækning
    27 til 28 dage
  • Range fledging alder
    30 til 55 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    5 uger
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    4 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    4 år

Hanner og hunner deler ansvaret for at opdrage unge. Hunnerne er til stede i 52,1% af inkubationsperioden, og hannerne er til stede i 47,8% af tiden. Efter udklækningen arbejder forældrene sammen om at passe ungerne i de 3 dage, de tilbringer i reden. Forældre passer ungerne på fuld tid de første 9 dage efter, at ungerne forlader reden, og derefter aftager plejen langsomt. Nogle unger findes på deres forældres ryg i op til et par uger efter udklækningen, men er ualmindelige efter de første par dage. Voksne fouragerer dybt i vandet for at fodre ungerne i omkring 45 dage. Parbindingen mellem forældre varer op til efterårsvandringen.(North, 1994b; Sjölander og Ågren, 1976)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Levetiden for hvidnæbbede dykkere er ikke godt undersøgt. I naturen er deres levetid omkring 18 år, men de kan blive op til 25 eller 30 år. Der er ingen oplysninger om levetiden for gulnæbbede lom i fangenskab.('U.S. Fish & Wildlife Service annoncerer kommentarperiode på aftale om lovbevaring', 2006)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    25 til 30 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    18 år

Opførsel

Hvidnæbbede dykkere er daglige fugle, der jager fisk, svømmer, dykker og flyver. De bruger tid på at passe sig selv, sove, hvile og solbade. De passer på sig selv ved at plukke, bade, klø sig i hovedet og strække sig. De udfører for det meste plukning, mens de svømmer i en cirkulær bevægelse. De plukker affald eller arrangerer deres fjer, hvis de er malplacerede. De bruger hovedkradser med deres ben, da de ikke kan nå hovedområdet med deres næb. Hvidnæbbede dykkere plasker vandet gentagne gange for at bade sig selv. Mens de hviler, strækker de af og til benene op af vandet. Det er dog meget lettere for dem at undslippe fare fra vandet end fra landet, fordi deres bens stilling gør det svært for dem at løbe. Hvidnæbbede dykkere vandrer sæsonmæssigt mellem deres vinter- og yngleområde. De menes at migrere langs kysten, selvom migration over land også er mulig. De er generelt solitære fugle, selvom de danner løse associationer med andre individer under forårs- og efterårstræk.(North, 1994a; North, 1994b; Sjölander og Ågren, 1976; U.S. Fish and Wildlife Service, 2009)



www animalrescuesite.com

Hvidnæbbede dykkere vandrer sæsonmæssigt mellem deres vinter- og yngleområde. De menes at migrere langs kysten, selvom migration over land også er mulig. De er generelt solitære fugle, selvom de danner løse associationer med andre individer under forårs- og efterårstræk.(North, 1994a)

Hvidnæbbede dykkere er meget territoriale over for fugle af deres egne og andre arter. Konkurrerende arter omfatter stillehavslommer (Fredelige Gavia) og rødstrubet lom (Gavia stellate). De bruger forskellige måder at skræmme ubudne gæster fra deres territorier på. For eksempel bruger begge køn næb-dypning, hvor de dypper deres næb og øjne hurtigt og gentagne gange, mens de nærmer sig ubudne gæster. Begge køn bruger også ryksvømning, som langsomt svømmer mod deres modstander, mens de bevæger deres hoved og nakke op og ned for at skræmme dem væk.(North, 1994b; Sjölander og Ågren, 1976; U.S. Fish and Wildlife Service, 2009)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensomme
  • territoriale
  • Områdets størrelse
    138000 til 1000000 m^2
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    380.000 m^2

Hjemmebane

Hvidnæbbede dykkere bruger nogle gange floder eller andre søer uden for deres yngleterritorium til fodring, loafing og hvile. Deres mindste registrerede territorium er 138.000 kvadratmeter, deres største er over 0,1 kvadratkilometer. Den gennemsnitlige territoriestørrelse i Colville River Delta i Alaska er cirka 380.000 kvadratmeter.(North, 1994a)



Kommunikation og perception

Hvidnæbbede dykkere kommunikerer med andre medlemmer af deres art ved hjælp af flere unikke opkald. Valget af vokalisering bestemmes af en persons stilling i en familiegruppe (f.eks. en løvemor, der kommunikerer med sine unge), af miljøforhold som vejret og andre ydre kræfter, såsom tilstedeværelsen af ​​territoriale ubudne gæster. Et lavt kald er et meget lavt kald, der udføres i rolige vejrsituationer. Et langsommere opkald kaldet tremolo udføres i tider med fare. Forskellige køn og livsfaser deler forskellige vokaliseringer. Generelt er vokaliseringer udført af mænd langsommere og lavere i tonehøjde end dem, der udføres af kvinder. Et par hanner, hvoraf den ene er ung og den anden en voksen, udfører choked jodle, men der vides mindre om formålet med dette opkald. Unge hvidnæbbede dykkere udvikler deres vokaliseringsevner og følelse af territorium, mens de tilbringer tid med deres forældre. Chirping, en anden form for vokalisering udføres kun af unge lom. Stønnen bruges oftest mellem et ynglepar til at kommunikere eller mellem en forælder og dens unge. Jammer, som er som at jodle, men med en monoton tonehøjde, kan bruges af en lom, der forsvarer sit territorium. Der er to typer jodler: lange jodler, som mest bruges af mænd til kommunikation på lang afstand (for eksempel mellem søer), og korte jodler, som er afkortede udgaver af de lange jodler, og man ved mindre om deres brug.(Barklow, 1979; Sjölander og Ågren, 1976)

Når andre hvidnæbbede dykkere invaderer deres territorium, udfører de en række ritualiseret adfærd og stillinger beregnet til at afværge den ubudne gæst. Disse omfatter at hæve deres nakke og front, dyppe deres næb, svømme med en rykkende bevægelse, dykke for at lave stænk og løbe langs vandoverfladen, mens de slår med vingerne. Disse skærme bruges til at kommunikere territoriale grænser.(North, 1994a)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • omkvæd
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Hvidnæbbede dykkere er primært kødædere, der spiser små til mellemstore fisk op til omkring 25 cm lange. De lever sjældent af hvirvelløse dyr og vegetation. De foretrækker klare vandsøer og floder for at fange deres bytte, fordi de er visuelle og daglige rovdyr. Specifikke oplysninger om deres kost er klassificeret som begrænset og anekdotisk. I marine farvande spiser de stillehavshjørne-sculpiner (Leptocottus armatus),skulpturer, Stillehavstomcods (Microgadus proximus),isopoder, ogreje. I ferskvandssøer langs Colville River Delta i Alaska spiser de ninespine sticklebacks (Pungitius pungitius) og Alaska sortfisk (Dalia pectoralis). I Rusland spiser dekileryggeoglaks. Hvidnæbbede dykkere spiser også nogle gangegastropoderogedderkopper. Lommer har et meget mindre fødeområde om sommeren end om vinteren. De skal også dykke dybere om sommeren. Det større fødeterritorium og et kortere dyk i dybden sammenlignet med sommerdykket indikerer, at der er mere føde i kystområderne om vinteren.(Elphick, et al., 2001; McIntyre, 1978; North, 1994b)

Fordi de er meget afhængige af deres syn for at fange bytte, finder fouragering kun sted før solnedgang. Selvom de fleste byttedyr fanges nær overfladen, kan større hvidnæbbede dykkere dykke så dybt som 250 fod, hvilket tager et gennemsnit på 40 sekunder. Et par hvidnæbbede dykkere og deres unger kan indtage op til 908 kg fisk i ynglesæsonen. De sluger også regelmæssigt småsten for at hjælpe deres fordøjelsessystem.(Elphick, et al., 2001; McIntyre, 1978; North, 1994b)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr

Predation

Der er ingen rapporterede rovdyr af voksne hvidnæbbede dykkere. Deres æg og kyllinger er dog sårbare over for prædation. Almindelige rovdyr er polarmåger (Larus hyperboreus), jaegers (Stercorarius parasiticus), almindelige ravne (Corvus corax), arktiske ræve (Vulpes lagopus), sneugler (Nyctea scandiaca), hermelin (Mustela hermelin), mink (Neovison vision), rødræve (Ræve), grizzlybjørne (fantastisk bjørn), nordlig gedde (Esox lucius), og mennesker (Homo sapiens). Nogle af deres tilpasninger for at undgå predation er ved at ligge lavt, hvis rovdyr som polarræve eller mennesker nærmer sig reden. Hvis rovdyret bliver ved med at nærme sig eller bliver i nærheden af ​​reden, begynder de at jodle eller laver tremolo-kald, som er opkald i faretider. Nogle gange skynder de sig efter ubudne gæster og forsøger at jage dem væk.(Loftin, et al., 2010; U.S. Fish and Wildlife Service, 2009)

Økosystem roller

Hvidnæbbede dykkerlommer er vært for mange interne og eksterne parasitter. Flukes (Pseudopsilostoma,Diplostromum colymbi), bændelorm (Et afbrudt diagram,Polypoceohalus,Diphyllobothrium ditremum,badetøj,Ukonventionelle) tornede orme (Andracantha,Andracantha går,Andracantha phalacrocoracis,Corynosoma strumosum), rundorme (Eustrongylides tubifex,Baruscapillaria carbonis,Baruscapillaria mergic,Cyathosta phenisci) og tungeorme (Reighardia lomviae,Reighardia sternae) er deres indre parasitter. Eksterne parasitter omfatter igler (Placobdella ornata), mider (Brephosceles forficiger), ansigtCraspedonirmus colymbinus) og fluer (Simulium euryadminiculum,Pseudolfesin fumipennis). De er også tilbøjelige til at blive smittet affuglekolera,aspergillose,fuglebotulismeog fugleinfluenza.(Storer, 2002; U.S. Fish and Wildlife Service, 2009)

Kommensale/snyltede arter
  • lykketræfPseudopsilostoma
  • lykketræfDiplostromum colymbi
  • bændelormEt afbrudt diagram
  • bændelormPolypoceohalus
  • bændelormDiphyllobothrium ditremum
  • bændelormbadetøj
  • bændelormUkonventionelle
  • tornede hovedormeAndracantha
  • tornede hovedormeAndracantha går
  • tornede hovedormeAndracantha phalacrocoracis
  • tornede hovedormeCorynosoma strumosum
  • rundormeEustrongylides tubifex
  • rundormeBaruscapillaria carbonis
  • rundormeBaruscapillaria mergic
  • rundormeCyathosta phenisci
  • tungeormeReighardia lomviae
  • tungeormeReighardia sternae
  • iglerPlacobdella ornata
  • miderBrephosceles forficiger
  • ansigtCraspedonirmus colymbinus
  • fluerSimulium euryadminiculum
  • fluerPseudolfesin fumipennis
  • fuglekoleraPasteurella multocida
  • aspergilloseAspergillus
  • fuglebotulismeClostridium botulinum

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Hvidnæbbede dykkere jages ulovligt primært for tæsk, selvom det er forbudt at jage lom. I nogle arktiske områder jages lom som fødekilde. Deres hud og fjer bruges i dekorationer, kunst og kunsthåndværk og til ceremonielle formål som religiøse ritualer. Fordi de anses for sjældne af fuglekiggere, genererer hvidnæbbede dykkere også økonomisk værdi gennem økoturisme.(Ehrlich, et al., 1988; North, 1994b; Reed, 1965; U.S. Fish and Wildlife Service, 2009)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af hvidnæbbede dykkere på mennesker.(U.S. Fish and Wildlife Service, 2009)

arbejder med husly hunde

Bevaringsstatus

I nogle dele af deres udbredelse er bestandene drastisk faldende. IUCN's rødliste siger, at de er 'næsten truet.' Rusland er det eneste land, der anser dem for truede. USA betragtede dem som 'ikke i fare' i 2009, selvom de er beskyttet under Migratory Bird Act. Hvidnæbbede dykkere er i fare, dels fordi de har en meget lav årlig reproduktionsrate og er meget modtagelige for forstyrrelser. De fleste af deres yngle- og overvintringshabitater er inden for Alaskas og russiske olieselskabers områder. Forstyrrelser fra olieselskaber som fodgænger- og køretøjstrafik får dem til at flygte fra deres reder. Olieselskabers nedskæring af søer til boring, brug af pesticider og overfiskning påvirker konstant de fiskebestande, der sluger. Olieudslip påvirker deres liv på alle måder. Alene i Alaska var der 3.696 olieudslip fra juli 1995 til juni 2005, der lækkede 6,8 millioner liter olie ud i miljøet. Hvis olien når og dækker æggene ved kysten, kvæler den uudklækkede kyllinger og dræber dem. Mange lom drukner på grund af udmattelse og dehydrering, når de forsøger at rense olien af ​​deres krop ved at overpreenere. Olie dræber også deres bytte og kystvegetationen og buskene, hvor de yngler. Selvom hvidnæbbede dykkere er ramt af sygdomme som f.eksfuglekolera,aspergillose,fuglebotulisme, og fugleinfluenza, er det ikke en væsentlig dødsårsag. Jagt på flere lonearter foregår stadig, selvom det er forbudt i henhold til amerikansk lovgivning og andre landes lovgivning.(Bissonette, 1989; Ehrlich, et al., 1988; North, 1994a; North, 1994b; U.S. Fish and Wildlife Service, 2009)

Bidragydere

alazar fedlu (forfatter), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Kiersten Newtoff (redaktør), Radford University, Melissa Whistleman (redaktør), Radford University, Catherine Kent (redaktør), Special Projects.