Geochelone sulcataAfrican Spurred Tortoise

Af Andria Harrold

Geografisk rækkevidde

Den afrikanske ansporede skildpadde (Geochelone sulcata) forekommer langs den sydlige udkant af Sahara, fra Senegal og Mauretanien mod øst gennem Mali, Niger, Tchad, Sudan, Etiopien, langs Det Røde Hav i Eritrea.

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Sulcata-skildpadden lever i varme, tørre miljøer af Sahel-typen. Disse områder spænder fra ørkenbryn til tørre savanner. Stående vand er kun til stede i begrænsede mængder af tid. Meget af dets rækkevidde er blevet forstyrret af urbanisering, husdyrs græsning og ørkendannelse.



  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer

Fysisk beskrivelse

G. sulcataer den største af de afrikanske fastlandsskildpadder. Kun Galapagos-skildpadderne er større. Disse skildpadder har brede, ovale, flade skjold, der er brune til gule. Rygskjoldet er fladt ud i ryggen, med brat nedadgående sider og et dybt cervikal indhak. De forreste og bageste marginaler er takkede, og de posteriore marginaler opadvendte. De har ikke en cervikal scute. Plastronen er elfenbensfarvet med delte analskår og parrede forked gulars. De har vækstringe på skjærene, der er stærkt markeret med alderen. Hudfarven er gylden til gulbrun og meget, meget tyk. Modne hanner udvikler normalt omvendte marginale skæl foran. De store skæl på forbenene overlapper hinanden. På bagbenene er der udløbere, som ikke vides at tjene noget særligt formål.



Deres hoved er moderat i størrelse, med en let kroget overkæbe og ikke-udstående tryne. Den er brun, hvor kæberne er lidt mørkere brune. Udvendigt er det svært at skelne hanner fra hunner. Hannerne har lidt længere, tykkere haler og en mere konkav plastron, men ligner ellers hunnerne.

  • Andre fysiske egenskaber
  • ektotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    36 til 50 kg
    79,30 til 110,13 lb
  • Gennemsnitlig masse
    0,043 kg
    0,09 lb

Reproduktion

Sulcatas yngler meget godt i fangenskab. Hannerne bliver kønsmodne, når deres skjold er omkring 35 cm i diameter. Sulcatas er meget aggressive over for hinanden, især i yngletiden. Hannerne ramler hinanden gentagne gange og ender nogle gange med blodige lemmer og hoveder. Kopulation kan finde sted når som helst fra juni til marts. Det forekommer dog oftest efter en regnsæson i september til november. Ved parring kredser hannen først om hunnen og vil af og til ramle hende med sin skal.



hundeskind skifter farve

Efter parring vil hunnens krop svulme op med æg, og hun vil mindske sit fødeindtag. Hun bliver mere og mere rastløs, når hun leder efter gode steder at lave rede. Redesæsonen er i efteråret. Hun begynder med at sparke løst snavs af vejen og skaber til sidst en fordybning, som hun tisser i. Hun graver, indtil fordybningen når cirka 0,6 m i diameter og 7-14 cm dyb. Det kan tage hende op til fem timer. Fire eller fem reder kan graves, før hun endelig vælger et at lægge sine æg i. Når hun har valgt et, lægges et æg hvert tredje minut. Hendes koblingsstørrelse kan nå op på 15-30 æg, nogle gange mere. Æggene er hvide og kugleformede med skøre skaller. Efter æggene er lagt, vil hunnen fylde sin rede ud. Det kan tage hende mere end en time at dække alle æggene.

Æggene ruger under jorden i omkring otte måneder. Når de klækkes, er skildpadderne kun 4-6 cm i skjoldlængde. De er ovale og vejer mindre end 25 g. De er gule til solbrune med afrundede, takkede skjold.

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)

Levetid/Længde

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    54,3 år
    AnAge

Opførsel

Sulcatas er meget aggressive over for hinanden. Denne aggression starter fra det tidspunkt, de klækkes. Ramme ind i hinanden og forsøg på at vende hinanden om er almindelig adfærd hos mænd.



Sulcatas kan godt lide at grave og er godt tilpasset til at gøre det. De er meget stærke og aktive skildpadder, og når vejret bliver for varmt eller for koldt for dem, trækker de sig tilbage til en hule. Dette hjælper dem også med at undgå dehydrering, da de hovedsageligt er afhængige af metabolisk vand og fugten i maden til vand. De vil blive i deres hule i timevis, og hvis mudder er tilgængeligt, vil de vende det om på ryggen. Når temperaturerne når mere end 40 C, savler de og smører spyt på deres underarme for at hjælpe med afkøling.

De er mest aktive ved skumring eller daggry og soler sig generelt om morgenen for at hæve deres kropstemperatur efter nattens kulde.

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Madvaner

Geochelone sulcataer vegetar. Den er afhængig af sukkulente planter til føde og meget af dens vand. I fangenskab vil den spise en række forskellige græsser, salat, berseem og morgen-glory blade.



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Sulcatas er populære i kæledyrshandlen på grund af det faktum, at de kan yngle meget godt i fangenskab.

Bevaringsstatus

Mange befolkninger afG. sulcataforsvinder hurtigt, især i Mali, Tchad, Niger og Etiopien. I Senegal er der stadig begrænsede bestande i nord og nordøst, men der er også meget overgræsning og ørkendannelse her, som udsletter denne skildpadde.



Øvrige bemærkninger

Nogle afrikanske kulturer betragter Sulcata som en mægler mellem mennesker og guder. Som et resultat bliver skildpadden ofte holdt i landsbyer for at gå i forbøn mellem landsbyens overhoved og forfædrene. I Dogon-lande i dag holdes skildpadden hos landsbylederen til enhver tid for at give ham mulighed for at kommunikere med landsbyens forfædre.

I Senegal er disse skildpadder tegn på dyd, lykke, frugtbarhed og lang levetid. Derfor er det lettere at fremme programmer, der understøtter bevarelsen af ​​skildpadden. Senegaleserne respekterer skildpaddens symbolske natur og er meget vigtige for at hjælpe naturbevarende med at sikre reproduktion og genbefolkning af den.

Bidragydere

Andria Harrold (forfatter), Bethel College, Andria Harrold (redaktør), Bethel College.