Glaucidium brasilianum ferruginous pygmy-ugle (Også: ferruginous pygmæ-ugle)

Af Alison Rauss

Geografisk rækkevidde

Ferruginous pygmyugler er ikke-vandrende og findes i det sydvestlige USA, Mellemamerika og Sydamerika.(Proudfoot og Johnson, 2000)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
  • neotropisk

Habitat

Ferruginous pygmæ-ugler lever i en række forskellige levesteder i hele Amerika. De findes i kolde tempererede lavland, subtropiske og tropiske områder. De kan findes i levesteder lige fra ørkener til regnskove.('Whooo's Endangered?', 1998; 'Sonoran Desert Conservation Plan', 2003; Proudfoot og Johnson, 2000; 'Ferruginous Pygmy-Owl', 2003)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • Rækkevidde højde
    1616 (høj) m
    5301,84 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Glaucidium brasilianumer meget små og når en størrelse på kun omkring 6 tommer høje. De har runde hoveder med sorte øjenpletter på ryggen, ingen øretopper og gullige øjne. Voksne har ofte hvide øjenbryn og hvide striber på hovedet. Uglens krop er rødbrun i farven med hvide striber. Den lange hale er også rødbrun. Deres vinger har ofte også hvide striber. Undersiden er hvid. Hanner og hunner ligner hinanden meget, men hunnerne er lidt større og mere rødlige i farven. Unge ser ud som voksne, men deres hoveder er ofte mere grå og deres øjenpletter lysere. Ferruginous pygmæ-ugler ligner nordlige pygmæ-ugler,Glaucidium gnoma, men nordlige pygmæ-ugler er plettet i stedet for stribede, har hvidere haler og forskellige vokaliseringer.('Owling.com', 2003; Proudfoot og Johnson, 2000; 'Ferruginous Pygmy-Owl', 2003)

rengøringsdyr
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Rækkevidde masse
    62,4 til 76,5 g
    2,20 til 2,70 oz
  • Rækkevidde
    16,5 til 18 cm
    6,50 til 7,09 tommer
  • Range vingefang
    37 til 41 cm
    14,57 til 16,14 tommer

Reproduktion

Ferruginous pygmy-ugler er monogame, og normalt danner par i deres første fald efter udklækning.(Proudfoot og Johnson, 2000)

  • Parringssystem
  • monogam

Ferruginous pygmæ-ugler rede i naturlige hulrum af træer, stubbe eller kaktusser (afhængigt af hvad der er tilgængeligt). Hulrummene, de rede i, er ofte lavet af spætter (Piciformes). Hanner giver territoriale fremrykningskald (monotone fløjter) for at tiltrække hunner og frastøde andre hanner. Hunnerne reagerer med gnistrekald, bøjer sig frem og hæver halen 45 til 60 grader for at blotlægge åbningen og tillade parring.('Sonoran Desert Conservation Plan', 2003; Proudfoot og Johnson, 2000)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Ferruginous pygmæ-ugler yngler en gang om året. Æg lægges i april eller maj.
  • Range æg pr. sæson
    3 til 5
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    28 dage
  • Range fledging alder
    27 til 30 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    8 uger

Inkubation varer normalt 23 til 28 dage. Inkubation af æggene og rugning af ungerne udføres af hunnerne. Mænd er leverandør af mad de første par uger. De bringer mad tilbage, som hunnen river i stykker og fodrer ungerne. Efter cirka 3 uger går begge forældre ud for at hente mad til deres afkom. Ungerne begynder at flyve mellem 21 og 29 dage efter udklækningen og forbliver afhængige af forældrene i omkring 8 uger.(Proudfoot og Beasom, 1997; Proudfoot og Johnson, 2000)

  • Forældreinvestering
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
    • beskytter

Levetid/Længde

Der er lidt information at finde om levetiden for jernholdige pygmæugler.

hund løber væk fra snor

Opførsel

Disse ugler er mest aktive nær daggry og skumring. De er enten solitære eller i par til parringsformål. For at bevæge sig inden for træer går og hopper de fra gren til gren. De slår også hurtigt på vingerne for at lave korte, direkte flyvninger. Ferruginous pygmæ-ugler aborre i træer på samme måde som andre ugler, med deres hale lige nedad. Alloprøning udføres mellem parrede voksne, unger og redeunger.('Sonoran Desert Conservation Plan', 2003; Proudfoot og Johnson, 2000)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • fluer
  • saltatorisk
  • daglige
  • tusmørke
  • bevægelig
  • stillesiddende

Hjemmebane

Lidt eller ingen information er tilgængelig.

Kommunikation og perception

Ferruginous pygmæ-ugler kan høres kalder hyppigere omkring solopgang og solnedgang. Lydene, som de laver, inkluderer fløjtet tuden og lyde, og høje hylende kvidren. Mandlige opkald er lavere i tone end kvinder. Hanner giver territoriale reklameopkald, og hunner vokaliserer gennem chittere.('Sonoran Desert Conservation Plan', 2003; Proudfoot og Johnson, 2000)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Glaucidium brasilianumer opportunistiske rovdyr med forskellig kost. De lever for det meste af insekter, men også af fugle, krybdyr, padder og små pattedyr. De er dagaktive og lever for det meste ved solopgang og solnedgang. For at dræbe fugle og nogle firben bider den jernholdige pygmæugle lige bag deres byttes hoved, mens andre firben sluges hele. Insekter halshugges normalt, og kun de bløde kropsdele af dem bliver spist. Pattedyr spises stykke for stykke. Specifikke eksempler på, hvad disse ugler lever af, omfatter græshopper og fårekyllinger(Orthoptera), skorpioner (Arachnida), seks linede løbsløbere (Cnemidophorus sexlineanius), fire-forede skinks (Plestiodon tetragrammus), og Texas plettede piskehale (Cnemidophorus gularis).(Proudfoot og Beasom, 1997; Proudfoot og Johnson, 2000)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
    • insektæder
    • spiser ikke-insekt leddyr
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter

Predation

Som reaktion på rovdyr såsom høge, ugler, slanger og vaskebjørne går jernholdige dværgeugler enten ind i en lodret position og bevæger halen frem og tilbage eller opretholder en rank position med fjer tæt på kroppen. Unger spreder nogle gange deres vinger og puster sig selv op.(Proudfoot og Johnson, 2000)

Økosystem roller

Disse ugler er rovdyr af en række arter, der deler samme habitat.(Proudfoot and Beasom, 1997)



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er ingen kendte fordele, som jernholdige pygmæugler giver til mennesker.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

På grund af deres lille befolkningsstørrelse er jorden, som disse ugler lever på, beskyttet mod udvikling og opførelse af nye huse og bygninger gennem loven om truede arter.(Jehl, 17. marts 2003)

hundemad film

Bevaringsstatus

Bidragydere

Matthew Wund (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Alison Rauss (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.