Glaucidium gnomamountain pygmæ-ugle (Også: nordlig dværgeugle)

Af Gayle Soskolne

Geografisk rækkevidde

Der har været megen debat om klassificeringen afGlaucidium gnoma californicum. Nogle eksperter mener nu, at disseG. gnoma californicumfortjener specifik status somG. californicum, men slægtens taksonomiGlaucidiumer kontroversiel. Beviser brugt til støtte for deres specifikke status inkluderer deres vokaliseringer. Fordi ugler generelt primært er nataktive eller aktive i skumringen og natten, menes deres fysiske udseende og fjerdragtmønstre at være mindre vigtige end deres kald og sange (Heidrich et al. 1995).Glaucidium gnoma californicum, i modsætning til andreG. gnomabestande, primært på jagt om dagen.Glaucidium gnomabor på Nordamerikas vestkyst (strækker sig fra Canada, ned til Mellemamerika) (Holt 2000),Glaucidium gnoma californicumbeboer en mere kompakt region på vestkysten, gennem Rocky Mountains - fra det sydlige Alaska til det sydlige Californien (Owl Pages 2000).

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Disse ugler bor i åbne nåleskove og blandede skove, men findes ikke i tætte, sammenhængende skove. Det kan have at gøre med brugen af ​​åbne pladser og lysninger, hvor de dykker ned til deres bytte. De jager også i åbne marker, vådområder, loggede områder og udkanten af ​​enge (Owl Pages 2000). Fordi de er så afhængige af gamle spættehuler til deres reder, skyldes dette valg af beboelse muligvis ikke udelukkende deres præferencer, men fokuserer også på, hvor disse spætter opholder sig.



hvalpemølle billede

Glaucidium californicumforetrækker at raste i stille, skyggefulde ellekrat (Owl Pages 2000).(The Owl Pages, 2000)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov

Fysisk beskrivelse

Den nordlige Pygmæugles mest karakteristiske træk er dens 'ekstra par øjne', der findes på baghovedet. Disse to sorte dråbeformede markeringer, omkranset af hvide, ligner øjne. Resten af ​​denne ugles hoved er, afhængig af dens beboelse, grå, rød eller brun i farven - dækket på overfladen af ​​små hvide prikker.Glaucidium californicum's lyse mave er fremhævet af tykke brune striber, der løber lodret ned ad dens bryst (Owl Pages 2000).

Hannerne og hunnerne er ret ens i udseende. Deres gennemsnitlige vingefang er 38 cm. Hunnens gennemsnitlige længde er dog lidt større: 18,5 cm, sammenlignet med 16,5 cm hos hannerne. Skønt den er meget lille i størrelse, er den nordlige pygmæugles hale, som når den sidder, holdes let opad, forholdsvis lang og er stribet seks eller syv gange af lyse-hvide striber (Owl Pages 2000). Både hanner og hunner har store gule øjne, en gul næsehornsfugl og grålige gulfjerede ben og tæer.



Selvom den nordlige pygmæugles fjerdragt ikke viser nogen sæsonbestemt variation, viser deres pelsfarver fra nord til ned mod syd betydelige forskelle. I de nordlige egne er denne fugls øvre dele meget gråere end i syd, hvor fuglens fjer er brunere (Holt 2000). Ungerne ligner deres forældres farve, men med blødere uplettet fjerdragt og gråere hoveder (Owl Pages 2000).

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri

Reproduktion

Glaucidium californicumyngle fra april til begyndelsen af ​​juni (Fugle 2000). Selvom det ikke vides, hvilket køn der er ansvarlig for at plukke og bygge reden, er de faktiske steder næsten altid gamle spættehuler. Træerne, som disse fugle yngler i, er normalt nåletræer og findes i boreale skove og løvskove.Glaucidium californicumhar koblingsstørrelser, der spænder fra 3 til 7, som hunnen ruger i omkring 29 dage, mens hannen er ansvarlig for at bringe mad tilbage til reden. Han forsvarer det også mod alle rovdyr. Efter at ungerne er klækket, vokser de hurtigt og når næsten voksen størrelse efter 2 uger. De flyver efter cirka 30 dage, men bliver forsvaret og passet af deres forældre i yderligere 20 til 30 dage (Owl Pages 2000).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs

Opførsel

Glaucidium californicumer ensom (Holt et al. 1990). Meget territorialt kæmper disse ugler - især hunnerne - ved at låse fødderne i luften og falde til jorden (Holt 2000). Dette er dog meget forskelligt fra frieri, hvor disse ugler bringer mad til hinanden, og det er blevet bemærket, at de også putter sig sammen (Owl Pages 2000). Frieri viser igen, hvor vigtige vokaliseringer er for ugler. Den nordlige Pygmæugle tuder og triller som svar på hinanden fra nærliggende træer. Hannen flyver derefter til den anden, stiger op og kopulerer (Holt 2000). Hovedsageligt hanner bruger opkald til at forsvare territorier og er fløjtede tuder, der lyder som 'for-for-for-for-for-for-for' med intervaller på et eller to sekunder (Owl Pages 2000).



Den nordlige Pygmæugle sover med åbne øjne - eller det ser det ud til. Faktisk, efter at have sat sig på en gren, dækker disse fugles klare-hvide øjenlåg (nictating membran) øjnene. Dette giver det indtryk, at den stadig er opmærksom og ser på, muligvis for at afværge potentielle rovdyr eller trusler (Holt 2000). Når de er vågne, rejser disse fugle deres totefjer som en mulig måde at skjule dem for byttedyr og rovdyr. Disse hævede forlængelser af øjenbrynene ligner kviste og er ledsaget af en forlængelse af deres kroppe og presning af deres fjer mod deres kroppe (Holt et al. 1990).

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

I modsætning til de fleste ugler, der er aktive om natten (Heidrich 1995) og hovedsageligt er afhængige af lyd eller sort-hvidt syn,Glaucidium californicumjager primært om dagen. Derfor er denne fugl hovedsageligt afhængig af sin vision for at fange sit bytte (Owl Pages 2000). En anden bemærkelsesværdig forskel mellem denne ugle sammenlignet med andre ugler er dens støjende flyvning. Mange ugler har specielt tilpassede fjer og vinger til stille flyvning. Den nordlige Pygmæugles vinger larmer ikke kun, men fløjter også, når den svæver gennem luften (Holt 2000).

Den nordlige Pygmæugle er en overvejende 'sidde og vente' type rovdyr. Den sidder og ser overvejende fra de højeste grene på træer (Owl Pages 2000) hovedsageligt efter andre fugle, såsom svaler, jays og chickadees, eller nogle gange pattedyr, såsom spidsmus, muldvarpe og jordegern (Holt 2000). Når den angriber sit bytte, dykker den enten ned mod byttet på jorden eller hopper i zigzag-form fra gren til gren, før den falder ned på sit bytte med sine skarpe kløer (Holt 2000). Disse små ugler er dog meget mere ondskabsfulde, end de ser ud til. De angriber byttedyr eller løber væk fra rovdyr, der er op til flere gange deres egen størrelse (Owl Pages 2000). Efter at de har fanget en fugl, bliver de plukket og enten spist helt eller kun plukkes hjernen ud (Owl Pages 2000).



Bevaringsstatus

Glaucidium californicumer i øjeblikket ikke truet eller målrettet af skydning og fældefangst. Som med de fleste skovlevende arter er de modtagelige for tab af levesteder på grund af skovhugst og afbrænding af skove.

Bidragydere

Gayle Soskolne (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Terry Root (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.