Glaucomys volanssydlige flyvende egern

Af Alex Atwood

Geografisk rækkevidde

Glaucomys volans, bedre kendt som det sydlige flyvende egern, findes overvejende i hele den østlige halvdel af USA, så langt mod vest som Great Plains. Det sydlige flyvende egern findes også så langt nordpå som Quebec, Nova Scotia og New Brunswick og så langt sydpå som Honduras. Det er dog relativt ualmindeligt at finde denne art i de canadiske provinser.(Dolan og Carter, 1977; Linzey og NatureServe (Hammerson G.), 2008)

Fire underarter afGlaucomys volans, herunderG. v. flyvende,G. v.texensis,G. v. tilfreds, ogG. v. quercetibebo nordamerikanske skove nord for Mexico. Selvom disse fire arter er specifikke for forskellige geografiske områder,G. v. querceti,G. v. tilfreds, ogG. v. texensis, fra øst til vest, i syd ogG. v. flyvendei nord har ingen beviser vist, at de fire underarter er tydeligt geografisk adskilt fra hinanden. Seks isolerede underarter har vist sig at bebo bjergrige områder i Mexico og Mellemamerika. UnderartenG. v. madrensisbeboer Sierra Madre Occidenal i områder i det vestlige Chihuahua og det østlige Sinaloa. Den næste underart,G. v. herreranusbebo Sierra Madre Oriental i hele regioner nord og øst for Mexico City, så langt sydpå som Veracruz. Udvalget afG. v. chontalier begrænset til et lille område sydvest for Oaxaca.Glaucomys oaxacensisfindes i hele Madre del Sur, så langt sydpå som Oaxaca og så langt nordpå som Guerrero. Områder i hele Chiapan højlandet er beboet afG. v. goldmani. Indlandsområder i Guatemala, så langt sydpå som det nordvestlige Honduras, er besat af underarterneG. v. underwoodi.(Dolan og Carter, 1977; Linzey og NatureServe (Hammerson G.), 2008)



  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Sydlige flyvende egern findes oftest i tempererede til subtempererede løv- og blandede skove. På grund af det brede geografiske udbredelsesområde for denne art er højden ikke blevet rapporteret for arten som helhed. Underarterne, der findes syd for USA, har dog en tendens til at bebo højere højder, såsom bjergkæder. Selvom de ikke er begrænset til nogen bestemt type skov, findes sydlige flyvende egern mere almindeligt i bøge-ahorn, eg-hickory og poppelskove. De har en tendens til enten at rede inde i træhulrum eller i reder lavet af blade. Valg af rede er påvirket af både lokal tilgængelighed af hulrum og klima. Almindelige redesteder omfatter forladte spættehuller, fugle- og egernreder og redekasser. De har også en tendens til at rede mere almindeligt i shelters inden for 100 meter fra en vandmasse.(Bendel og Gates, 1987; Castellanos, et al., 2014; Dolan og Carter, 1977; Linzey og NatureServe (Hammerson G.), 2008; Sonenshine, et al., 1979; Weigl, 1978)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • bjerge

Fysisk beskrivelse

Sydlige flyvende egern vokser til en maksimal længde på 285 mm (interval: 200-285 mm) og en maksimal vægt på 90 g (interval: 38-90 g). Ifølge Whitaker Jr. og Hamilton Jr. (1998) var målinger taget fra 64 individer i Indiana i gennemsnit: total længde 228 mm, hale 100 mm, bagfod 31 mm og vægt 63 gram. Et andet sæt målinger, rapporteret af Whitaker Jr. og Hamilton Jr. (1998), taget fra 66 individer i Florida var i gennemsnit: total længde 221 mm, hale 100 mm, bagfod 30 mm og vægt 52 gram. Deres ører er lyserøde og hårløse på indersiden og er dækket af gråbrunt hår på ydersiden. Hvert øre måler mellem 15 og 25 mm i total længde. Sydlige flyvende egern har store øjne i forhold til deres kropsstørrelse. Øjnene er sorte og omkranset af sort hår. Håret på deres undermave og under deres næse er en råhvid cremefarve overalt, mens håret på deres rygside og over deres næse er gråbrun i spidserne og sort i bunden. Deres for- og bagfødder er næsten lige store, men deres bagerste fødder indeholder fem kløer, mens deres forfødder kun indeholder fire. De har 22 tænder, og deres tandformel er 1023/1013.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

Nyfødte sydlige flyvende egern vejer 3 - 5 gram i samlet masse og er helt hårløse. Deres øjne og ører er lukket indtil cirka tre til fire uger efter fødslen, og de ammes indtil de er cirka fem uger gamle. Efter tre uger er de dækket af tæt pels alle andre steder end deres underliv, som er tæt beklædt i den fjerde uge. Når unge egern er seks til otte uger gamle, kan de kun skelnes fra voksne på grundlag af størrelse. Differentiering mellem mandlige og kvindelige sydlige flyvende egern kan kun bestemmes ved identifikation af ydre kønsorganer. Mænd har en penisknogle, der i gennemsnit er 19 millimeter lang. Begge køn har fire sæt brystvorter, der strækker sig i hele mavens længde.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)



Medlemmer af denne art er karakteriseret ved en løs fold af behåret hud, kendt som enten patagium eller glidende membran, som er omkranset af sort hår. Patagium strækker sig fra de forreste håndled til de bagerste ankler og gør det muligt for dyrene at glide, når både deres for- og bagben er strakt ud. Individer har blødt, tæt hår.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

Det sydlige flyvende egern kan skelnes fra det nordlige flyvende egern,Glaucomys sabrinus, på basis af undermavens farve. Pelsen på underlivet på sydlige flyveegern er hvid til cremefarvet, mens pelsen på nordlige flyveegern er grå. Sydlige flyvende egern skelnes også fra nordlige flyvende egern på grundlag af størrelse. Den samlede længde af nordlige flyvende egern varierer mellem 250 - 300 mm og massen er 70 - 140 gram.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    38 til 90 g
    1,34 til 3,17 oz
  • Rækkevidde
    200 til 285 mm
    7,87 til 11,22 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,414 watt
    AnAge

Reproduktion

Sydlige flyvende egern yngler to gange om året, en gang i det tidlige forår (februar til marts) og igen om sommeren (maj til juli). Testiklerne på hanlige flyvende egern er abdominale fra august til november, men bliver skrotum i midten af ​​januar, forud for forårets ynglesæson. Selvom hannerne er i stand til at parre sig på dette tidspunkt, er hunnerne ikke fertile, før membranen, der dækker åbningen af ​​deres skede, forsvinder kort efter, at hannernes testikler er blevet skrotum. Disse processer udløses af den stigende fotoperiodelængde og kan variere lidt i områder med forskellige klimaer.(Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)



Når en kvindelig sydlig flyvende egern bliver frugtbar, samles hannerne omkring hunnen for at konkurrere om hendes opmærksomhed. Hannerne konkurrerer om hunnens opmærksomhed gennem både spark og hurtige frem og tilbage bevægelser af deres bagpart. Ved de fleste forekomster vil hunnen parre sig med den dominerende han. Dog vil hunnen ofte tillade en underordnet han at konkurrere med den dominerende han, før hun træffer sin endelige beslutning. Den dominerende han er normalt vellykket, men ikke desto mindre er denne proces vigtig, fordi den ofte fører til større genetisk diversitet blandt populationer af sydlige flyvende egern.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

Sydlige flyvende egern er polygynandrøse, men parring mellem en specifik han og hun kan forekomme ved flere lejligheder i løbet af deres liv. Efter parring finder sted, forsvinder hanlige sydlige flyveegern og bidrager ikke til yderligere forældrepleje. Hunnerne er i stand til at formere sig i både foråret og sommerens ynglesæson. Dog er procentdelen af ​​hunnerne, der med succes leverer to kuld hvert år, ukendt.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Sollberger, 1943; Stapp og Mautz, 1991; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Ynglende mellem han- og kvindelige flyvende egern finder sted to gange om året, med toppe fra februar til marts (forår ynglesæson) og maj til juli (sommer ynglesæson). En undersøgelse udført i New Hampshire af Stapp og Mautz (1991) viste, at forårets ynglesæson fandt sted mellem 11. februar og 26. marts, mens sommerens ynglesæson fandt sted mellem 19. juni og 8. juli, forudsat en drægtighedsperiode på 40 dage . Selvom den tidlige ynglesæson topper mellem februar og marts, kan den begynde så tidligt som i januar i områder med varmere klima og kan variere baseret på årligt vejr og fødevareproduktion. Hvis der kun er en lille mængde cachefoder til rådighed for forårets ynglesæson, kan ynglesæsonen blive forsinket. Derfor påvirker vinterens strenghed og masteproduktion begyndelsen af ​​forårets ynglesæson.(Dolan og Carter, 1977; Linzey og Linzey, 1979; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Stapp og Mautz, 1991; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)



Det afkom, der produceres i løbet af forårets parringsperiode, er i de fleste tilfælde født mellem begyndelsen af ​​marts og midten af ​​april, mens de, der bliver undfanget i løbet af sommerens ynglesæson, generelt er født mellem juli og august. Kvindelige afkom, der er født i løbet af sommerens ynglesæson, bliver kønsmodne og begynder at yngle inden den følgende forårs ynglesæson. En undersøgelse, udført af Sonenshine et al. (1979), viste, at 94,2% af kvindelige sydlige flyvende egern blev gravide inden for seks til otte måneder efter fødslen. Kvindelige afkom født i forårets ynglesæson formerer sig generelt i den følgende forårssæson.

Hunnlige sydlige flyveegern fortsætter med at formere sig i hver ynglesæson, indtil de når cirka tre år, hvorefter de ikke længere er frugtbare. Den ældste registrerede hun, der fødte, var tre år og otte måneder gammel. Lidt forskning er blevet udført i de reproduktive detaljer for mandlige sydlige flyvende egern. Det er dog blevet bemærket, at hannerne begynder at parre sig cirka 11 måneder efter fødslen og når reproduktive betingelser før hunnerne. Derfor foreslås det, at ynglesæsonerne er dikteret af kvindelige reproduktive forhold.(Dolan og Carter, 1977; Linzey og Linzey, 1979; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Sonenshine, et al., 1979; Stapp og Mautz, 1991; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)



Tre undersøgelser er blevet offentliggjort, der rapporterede både massen ved fødslen og kuldstørrelsen af ​​sydlige flyvende egern, som alle fandt modstridende resultater vedrørende sæsonbestemte masseforskelle. Indtil videre er det uafklaret, om massen ved fødslen adskiller sig fra forårets ynglesæson til sommerens ynglesæson. Imidlertid var den gennemsnitlige masse ved fødslen mellem 2,5 og 3,5 gram (interval: 2 - 6 gram) i hver undersøgelse. Ingen afgørende undersøgelser har vist forskel i gennemsnitlig kuldstørrelse mellem de to parringssæsoner, men forårskuld indeholder generelt to eller tre unger, mens sommerkuld er mere tilbøjelige til at indeholde fire til fem unger. Kuldstørrelsen på tværs af begge ynglesæsoner kan variere fra én til syv unger.(Dolan og Carter, 1977; Sollberger, 1943; Sonenshine, et al., 1979; Stapp og Mautz, 1991)

Hunnlige sydlige flyveegern har en gennemsnitlig drægtighedsperiode på 40 dage, hvorefter hunnen passer sit kuld i cirka otte uger. Moderen ammer sine unger i gennemsnit i de første seks uger af deres liv (spændvidde 5-8 uger), hvorefter gradvis fravænning begynder. Generelt er de otte uger gamle i stand til at tage sig af sig selv. Moderen og hendes unger må dog blive sammen, indtil moderen får sit næste kuld.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Sydlige flyvende egern yngler hvert andet år.
  • Parringssæson
    De to vigtigste yngleintervaller for sydlige flyvende egern er februar til marts og maj til juli.
  • Range antal afkom
    1 til 7
  • Gennemsnitligt antal afkom
    2-5
  • Gennemsnitligt antal afkom
    4
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    40 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    40 dage
    AnAge
  • Interval fravænningsalder
    5 til 8 uger
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    6 uger
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    8 uger
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    6-8 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    210 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    11 måneder

Selvom det ikke er ualmindeligt at se par af sydlige flyvende egern, forlader hannerne hunnerne før afkommets fødsel, og hunnerne tager sig udelukkende af deres afkom. Inden fødslen bygger hunnerne en ny rede til deres unger inde i et hul i et træ. Hunnerne bliver ekstremt territoriale for denne nye rede, når fødslen nærmer sig, og tolererer ikke andre voksne, der er i umiddelbar nærhed af deres rede.(Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

hund dårlig ånde

Kvindelige sydlige flyvende egern føder hårløse, hjælpeløse unger, der er ekstremt ukoordinerede og ude af stand til at vælte. I løbet af de første par dage af deres liv vrider ungerne sig konstant, mens de udsender svage knirk. De nyfødte egern ammes og passes af deres mor i gennemsnit i de første seks uger af deres liv, hvorefter de langsomt vænnes fra til selvstændighed. Ved otte ugers alderen bliver unge sydlige flyveegern ikke længere ammet, de ligner voksne sydlige flyveegern og er i stand til at leve selvstændigt. Unge sydlige flyvende egern har dog en tendens til at blive hos deres mor, indtil hun producerer sit næste kuld.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • samvær med forældre efter selvstændighed

Levetid/Længde

Sydlige flyvende egern har en gennemsnitlig levetid på tre til fem år i naturen. Deres gennemsnitlige levetid øges, når de er i fangenskab til 10 år, med maksimalt 19 år.(Dolan og Carter, 1977; Holmes og Austad, 1994; Linzey, 1998; Sollberger, 1943; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    19 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    3-5 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    10 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    12,0 år
    Max Planck Institut for Demografisk Forskning

Opførsel

Selvom egern ofte menes at være begrænset til træer, rejser sydlige flyvende egern langs jorden og på toppen af ​​træstammer, mens de fouragerer. Sydlige flyvende egern er strengt taget nataktive og er ekstremt aktive på alle tidspunkter af natten i sommermånederne. Men i koldere måneder er deres aktivitet begrænset til kort efter skumringen og kort før daggry. I perioder med ekstrem kulde vil sydlige flyvende egern opholde sig i deres reder et par dage ad gangen.(Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

Sydlige flyvende egern er ekstremt omgængelige dyr, der samles i én rede i vintermånederne og kommunikerer med hinanden hele natten. Selvom disse dyr dukker op fra deres reder ved solnedgang, sker kommunikationen mellem egern ikke før astronomisk tusmørke. Kommunikation sker gennem både ultralydsfrekvenser og en række knirkende toner, der ligner en fugls. I vintermånederne rede sydlige flyvende egern sammen i stort antal, nogle gange vil så mange som 20 rede sammen for at få varme. I de varmere måneder falder dette antal til et gennemsnit på fem egern pr. Disse reder er altid meget rene, og hvert sydlige flyvende egern holder sig omhyggeligt plejet.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Madden, 1974; Murrant, et al., 2014; Muul, 1970; Schwartz og Schwartz, 1981; Weigl, 1978; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

I modstrid med deres navn flyver sydlige flyvende egern faktisk ikke, men glider snarere mellem træerne ved hjælp af deres patagium. Før svæveflyvning bevæger sydlige flyvende egern hovedet fra side til side for at bestemme afstanden til det målrettede landingssted. Når afstanden er blevet vurderet, kaster de sig selv op i luften og spreder samtidig deres arme og ben fra hinanden for at trække glidemembranen stramt. Den spredte glidemembran skaber luftmodstand, som gør det muligt for egerne at glide afstande op til 28 meter, selvom de fleste glider er mellem 6 og 9 meter lange. Slap kan skabes i enten venstre eller højre membran, så egernet kan kontrollere vinkel, hastighed og glideforløb. Sydlige flyvende egern bruger deres haler til at styre gennem de forskellige grene, der er til stede mellem træerne. Ved at vippe halen opad er sydlige flyvende egern i stand til at hæve den forreste del af deres krop og nemt kontrollere landingsprocessen.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Madden, 1974; Murrant, et al., 2014; Muul, 1970; Schwartz og Schwartz, 1981; Weigl, 1978; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • glider
  • natlige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • territoriale
  • Social
  • Områdets størrelse
    4000 til 6000 m^2

Hjemmebane

Hunlige sydlige flyvende egern er territoriale og vil forsvare både træet, der indeholder deres rede, og de omkringliggende 4050 kvadratmeter hjemmeområde. Hjemmeområder af kvindelige flyvende egern overlapper ikke hinanden. Hvis en hun-sydlig flyvende egern kommer ind i en andens hjemmebane, vil hun-egernet, der indtager denne hjemmebane, reagere aggressivt ved at stirre, stampe med fødderne, longere, hoppe på eller endda smække den anden hun i ansigtet. Hunnerne bliver endnu mere territoriale i både parringssæsonen og når der er unger. Selvom hunnerne er territoriale, forsvarer hannerne ikke et bestemt territorium og indtager et hjemområde på cirka 6000 kvadratmeter, der overlapper andre hanners.(Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Madden, 1974; Murrant, et al., 2014; Muul, 1970; Schwartz og Schwartz, 1981; Sonenshine, et al., 1979; Weigl, 1978. og Whitaker Jr Hamilton. Jr., 1998)

Kommunikation og perception

Sydlige flyvende egern er natlige dyr, der er stærkt afhængige af deres syns- og høresanser, når de fouragerer og kommunikerer om natten. Fordi de er nataktive, har sydlige flyvende egern ret store øjne i forhold til deres kropsstørrelse, hvilket giver dem mulighed for at se bedre om natten. Der er ikke forsket meget i kommunikationsmønstrene forGlaucomys volansfordi næsten al kommunikation foregår om natten. Undersøgelser udført af Gilley (2013) viste imidlertid, at mindst én population af sydlige flyvende egern, beliggende i North Carolina, kommunikerer gennem tre forskellige kald, som er blevet karakteriseret som enten buefløjter, triller eller krager. Af disse tre kald forekommer triller oftest (45,1 %), efterfulgt af buefløjter (33 %) og krager (21,9 %). Visse individer udsender højfrekvente lyde, mens de glider, som menes at tjene et formål med ekkolokalisering. Unge egern genererer en række høje knirk og kan endda kommunikere til andre gennem ultralydsnoter.(Dolan og Carter, 1977; Gilley, 2013; Madden, 1974; Murrant, et al., 2014; Muul, 1970; Weigl, 1978)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • ultralyd
  • ekkolokalisering
  • kemisk

Madvaner

Sydlige flyvende egern er altædende, men udviser fødevaner, der gør dem til de mest kødædende medlemmer af Sciuridae-familien. Den primære kost for sydlige flyvende egern omfatter insekter, nødder, fugleæg, bær, ådsler og frø. Imidlertid har de været kendt for opportunistisk at spise rede, blomster, knopper, svampe, lav og bark. Insekter indtaget af sydlige flyvende egern omfatter forskellige arter af træborende biller. Når de fouragerer, har individer en tendens til at holde sig inden for 160 meter fra deres rede og spise det, der er let tilgængeligt.(Dolan og Carter, 1977; Linzey og NatureServe (Hammerson G.), 2008; Sonenshine, et al., 1979; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

Sydlige flyvende egern fouragerer næsten året rundt om natten, undtagen lejligheder med stærk kulde, hvor de vil gå ind i en periode med torpor. Fra november indsamler og opbevarer de mad til vinteren i sprækker og hulrum i deres reder, og nogle gange endda i delvist færdige spættehuller. Mad opbevaret af sydlige flyvende egern omfatter forskellige typer nødder, såsom hickorynødder og agern.(Dolan og Carter, 1977; Linzey og NatureServe (Hammerson G.), 2008; Thomas og Weigl, 1998; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser æg
    • insektæder
    • skurvogn
  • planteæder
    • frugivore
    • granivore
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • æg
  • Ådsel
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • blomster
  • lav
  • Andre fødevarer
  • svamp
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

Sydlige flyvende egern undgår mange rovdyr ved at fouragere om natten, glide mellem træer og suse hen over jorden. Rovdyr af det sydlige flyvende egern omfatter ugler, høge, slanger, bobcats (Lynx rufus), vaskebjørn (Procyon lotor), væsler og huskatte (Kat). Selvom flere arter af slanger opportunistisk vil konsumere sydlige flyvende egern, sorte rotteslanger (Pantherophis) er blandt de mest almindelige rovdyr hos det sydlige flyvende egern. I forstæder har huskatte vist sig at tage en stor vejafgift på bestanden af ​​sydlige flyvende egern.(Dolan og Carter, 1977; Karmacharya, et al., 2013; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

Sydlige flyvende egern har gråbrun pels, som gør det muligt for dem at være meget godt camoufleret, når de står mod et træ. Disse dyr er meget sociale og kommunikerer information, såsom tilstedeværelsen af ​​et rovdyr, til hinanden gennem en række høje signaler. En vis kommunikation mellem medlemmer af arten sker ved ultralydsfrekvenser, som kan være over høreområdet for mange rovdyr. At glide mellem træer gør det muligt for disse egern at undslippe mange landlevende rovdyr. Nogle landlevende rovdyr vil dog lejlighedsvis fange og fortære et sydligt flyvende egern, når det suser hen over jorden.(Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Sydlige flyvende egern spiller adskillige nøgleroller, som positivt påvirker det eller de miljøer, de bebor, som omfatter spredning af frø, nødder og svampe. Fordi medlemmer af denne art ofte begraver frø og nødder, bidrager de til skovenes fortsættelse. Sydlige flyvende egern spiser frugtlegemerne af forskellige typer svampe, og som følge heraf spredes sporer via afføringen af ​​disse dyr. Spredningen af ​​disse sporer fører til fremkomsten af ​​nye svampe. Sydlige flyvende egern lever også af træknopper og trægravende insekter, som kan stimulere trævæksten. I områder, hvor både sydlige og nordlige flyvende egern er til stede, udkonkurrerer de mindre sydlige flyvende egern ofte og fortrænger de større, truede, nordlige flyveegern.

Sydlige flyvende egern er trælevende dyr, der har tendens til at rede i stort antal i træhulrum, hvilket øger chancen for, at parasitter spreder sig fra et individ til et andet. Parasitter, der påvirker sydlige flyvende egern, omfatter mider, lus, lopper, protozoer, acanthocephalaner, cestoder og nematoder. Arter af mider omfatter:Psorergates glaukomys,Euhaemogamasus ambulance,Microti thrombicula, ogHaemolaelaps megaventralis. Arter af lus omfatter:Haploplura trispinosa,Neohaematopinus sciuropteri,Enderleinellus replicatus. Arter af lopper omfatter:Opisodasys pseudarctomys,Epitedia facet,Orchopeas howardii,Peromyscopsylla catatina,Conorhinopsylla stanfordi, ogLeptopsylla segnisi. Arter af protozoer omfatterEimeria parasciurorum,Eimeria glaucomydis, ogTrypanosoma denysi. Arter af nematoder omfatter:amerikansk kapel,Citellinema bifurcatum,Enterobius egern,Syphacia thompsoni, ogStrongyloides robustus. Sydlige flyvende egern er værter for kun én art i Acanthocephala,Moniliformis clarki, og en art i Cestoda,Raillietina bageri.(Day og Benton, 1980; Dolan og Carter, 1977; Linzey, 1998; Schwartz og Schwartz, 1981; Whitaker Jr. og Hamilton Jr., 1998)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Sydlige flyvende egern holdes nogle gange som kæledyr og handles internationalt.(Masuzawa, et al., 2006)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Sydlige flyvende egern holdes nogle gange som kæledyr, hvilket hjælper med overførsel af sygdomsfremkaldende bakterier fra egern til mennesker. Men de fleste tilfælde af menneskerelaterede sygdomme er forårsaget af vilde sydlige flyvende egern og deres reder. Sydlige flyvende egern har været forbundet med flere tilfælde af tyfusfeber fra bakterien,Rickettsia prowazekii. Bortset fra lus og mennesker er sydlige flyvende egern de eneste dyr, der vides at være bærere af denne skadelige bakterie. Mellem 1976 og 2001 var der 39 rapporterede tilfælde af tyfusfeber hos mennesker, som ikke havde tidligere kontakt med lus. Et flertal af disse tilfælde fandt sted inden for det geografiske område af sydlige flyvende egern. Cirka en tredjedel af disse 39 individer, som blev diagnosticeret med tyfus, var tidligere kommet i kontakt med enten et sydligt flyveegern eller sydligt flyvende egern.(Bozeman, et al., 1975; Masuzawa, et al., 2006; Reynolds, et al., 2003)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • forårsager sygdom hos mennesker
    • bærer menneskers sygdom

Bevaringsstatus

Sydlige flyvende egern er opført som en art af 'mindst bekymring' af IUCNs rødliste og har ingen særlig status på nogen af ​​regeringslisterne i USA eller internationalt (CITES). Denne art anses ikke for at være truet, fordi den kan være rigelig i områder på tværs af dets brede geografiske udbredelsesområde. Selvom der ikke er nogen større trusler mod sydlige flyvende egern, omfatter mindre trusler tab af levesteder, hulrumsbærende træer og mastproducerende træer. I områder, der oplever skovrydning, har ressourceudtømning vist sig at fortrænge sydlige flyvende egern.(Linzey og NatureServe (Hammerson G.), 2008)

Bidragydere

Alex Atwood (forfatter), Radford University, Cari Mcgregor (redaktør), Radford University, Zeb Pike (redaktør), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, April Tingle (redaktør), Radford University, Jacob Vaught (redaktør) , Radford University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.