Glironia venustabushy-tailed opossum

Af Leila Siciliano Martina

Geografisk rækkevidde

buskehalet opossum (Glironia venusta) findes i Sydamerikas Amazon- og Paraguay-bassiner; de er yderst sjældne og monotypiske inden for deres slægt. Populationer er blevet dokumenteret i 17 lokaliteter fra Ecuador, Peru, Brasilien og Bolivia; der har også været ubekræftede rapporter om dette dyr i Columbia. Der er stadig meget at lære om deres sortiment og distribution; disse trælevende dyr er sandsynligvis kronebeboere, hvilket gør populationsprøvetagning vanskelig. Viden om denne art er baseret på meget få eksemplarer og observationer.(Barkley, 2008; Calzada, et al., 2008; Fantin og da Silva, 2011; Nowak, 2005; Patterson og Solari, 2012; Rossi, et al., 2010; Santos-Filho, et al., 2007)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Bushy-tailed opossums sandsynligvis opholder sig i baldakinen, selv om de er blevet observeret lavt i skoven, og forsøg på at levendefange dyrene i skoven underskov har været succesfulde. De er udelukkende fundet i skove, ikke tættere end 3 kilometer fra menneskelige bosættelser. De er blevet fanget i tætte, fugtige, semi-løvfældende og sub-montane skove i op til 500 m højde. Disse dyr er blevet observeret bevæge sig hurtigt gennem hængende vinstokke i baldakinen, omkring 15 m over jorden.(Calzada, et al., 2008; Fantin og da Silva, 2011; Marshall, 1978; Patterson og Solari, 2012; Rossi, et al., 2010; Santos-Filho, et al., 2007)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • Rækkevidde højde
    500 (høj) m
    1640,42 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Buskhalede opossums er sjældne, mellemstore pungdyr, der vejer omkring 140 gram i gennemsnit. Disse dyr har en samlet kropslængde på 355 til 430 mm, inklusive en hale på 190 til 225 mm. Rygsiden varierer deres lange, tykke pels mellem en uld- eller fløjlsagtig tekstur og er ensartet rødbrun til grå med pelslængder på 7 til 8 mm. Denne farve strækker sig gennem meget af deres hale, som kan have sparsomme hvide hår overalt og generelt spidser i hvidt. Disse dyr ligner i udseende medlemmer af slægtenMarmosa, bortset fra den tykke pelsning af deres hale. Nær midten af ​​deres hale måler deres pels omkring 14 til 15 mm, hvilket giver dem deres navnebror 'busket' udseende. Deres ventrale pelage er brunlig til grålig og spids i hvid. Deres hoved er lysere end deres rygpelage og omfatter en brunlig-sort stribe, der strækker sig fra deres næse, til bunden af ​​ørerne og op til toppen af ​​deres hoved og er opdelt af en bleggrå stribe. Deres store næser udvider sig bagud. Bushy-tailed opossums har store, ovale ører, der mangler pels og er mørkt farvet. De har den samme tandformel som andredidelphider: 5/4, 1/1, 3/3, 4/4, med i alt 50 tænder. Deres fødder er lyse i farven, fra hvidlige til grå, med bagfødder, der måler 27 til 31 mm og en modsatrettet hallux. Disse pungdyr mangler en pose og har 5 mammae.(Barkley, 2008; Calzada, et al., 2008; Marshall, 1978; Nowak, 2005; Rossi, et al., 2010)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    140 g
    4,93 oz
  • Rækkevidde
    355 til 430 mm
    13,98 til 16,93 tommer

Reproduktion

Der er ingen specifik information om parringssystemerne for buskehalede opossums. Dog familiemedlemmerDidelphidaebetragtes generelt som polygyn. Hanner fra undersøgte arter konkurrerer om reproduktive hunner og kommunikerer med en række kliklyde. Generelt,Didelphiderviser hverken frieri eller parbindinger.(Fernandes, et al., 2010; O'Connell, 2006)

Bukhalede opossums har ikke en pose. Hunnerne har 5 mammae arrangeret i to abdominale par med en ekstra patte i midten. Der er i øjeblikket ingen tilgængelige oplysninger om deres reproduktive adfærd.(Barkley, 2008; Marshall, 1978)



hertughundefilm
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs

På grund af deres sjældenhed er der blevet udført meget lidt forskning i forældrenes adfærd hos buskehalet opossum; dog alle undersøgtdidelphidarter har ekstremt altriske unger. Ved fødslen klatrer ungerne til deres mors mammae og bliver i uger, hvorefter ungerne ofte bliver båret af deres mødre, indtil de bliver fravænnet flere uger senere.(Emmons, 1990)

  • Forældreinvestering
  • altrisk

Levetid/Længde

Levetiden for buskehalet opossum er ikke blevet rapporteret; dog er opossum generelt kortlivede og lever typisk ikke mere end 1 til 2 år.(O'Connell, 2006)

Opførsel

Meget lidt er i øjeblikket kendt om denne ekstremt sjældne art, selvom de menes at være nataktive og solitære. Deres lange modsatrettede hallucer, såvel som adfærdsobservationer tyder på, at de er trælevende; deres kropsstruktur tyder dog også på, at de også kan findes terrestrisk. De er blevet observeret løbe hurtigt på vinstokke i skovkronerne, muligvis under jagt på insekter.(Barkley, 2008; Fantin og da Silva, 2011; Marshall, 1978; Nowak, 2005; Patterson og Solari, 2012; Rossi, et al., 2010)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • natlige
  • bevægelig
  • ensomme

Hjemmebane

Hjemmeområdestørrelsen for denne art er i øjeblikket ukendt.

Kommunikation og perception

Der er i øjeblikket ingen tilgængelige informationer, der er specifikke for kommunikation og opfattelse af bushy-tailed opossums.Didelphidarter har ofte en akut lugtesans, som letter deres rejse til mammae direkte efter fødslen. Generelt,didelphiderhar også godt syn og hørelse, selv om de specifikke sansefunktioner af buskehalet opossum ikke er kendt.(O'Connell, 2006)

  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Kosten af ​​buskehalede opossums er i øjeblikket ikke kendt, men deres ligheder med slægtenMarmosahar fået forskere til at antage, at de deler en lignende diæt bestående af insekter, æg, frø og frugter.(Barkley, 2008; Nowak, 2005; Patterson og Solari, 2012)



  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • æg
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • frugt

Predation

Der er ikke rapporteret om rovdyr af buskehalet opossum. Imidlertid,harpy ørneer kendt for at forgribe sigfirøjede opossums, som deler et lignende levested og udbredelsesområde. Ligeledes er deres levested også optaget af en række forskelligefelidarter inklusiveocelots,oncillas,margays,jaguarer,pumaerogjaguarundis, som alle kan forgribe sig på buskehalet opossum.(Galetti og de Carvalho, 2000; Solari, et al., 2006)

myfoxstl nyheder

Økosystem roller

Bushy-tailed opossums antages at have en kost, der ligner medlemmer af slægtenMarmosa. I så fald kan buskehalede opossums også sprede frø, svarende til Robinsons museopossums (Marmosa robinsoni). Bushy-tailed opossums er også kendt for at bære flåter.(Need, et al., 1991; Nowak, 2005; Rojas-Robles, et al., 2012)



Kommensale/snyltede arter
  • krydser (Ixodes lagotis)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er ingen kendte positive økonomiske virkninger af buskehalet opossum.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative økonomiske virkninger af buskehalet opossum.

Bevaringsstatus

I øjeblikket betragtes buskehalede opossums som en art af mindst bekymring af IUCNs rødliste over truede arter. Selvom denne art ikke er blevet grundigt undersøgt, menes de at være ret udbredte og findes i beskyttede levesteder.(Patterson og Solari, 2012)

Andre kommentarer

SlægtsnavnetIronienhenviser til deres fysiske lighed med gnavere; ’glir’ henviser tilsyvsovereog suffikset 'ia' antyder en kvalitet. Artsnavnet 'venusta' betyder elskværdig eller yndefuld.(Marshall, 1978)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (forfatter), Animal Agents Staff.