Gopherus flavomarginatusMexicansk Gopher-skildpadde

Af Neil McDonald

Geografisk rækkevidde

Bolson skildpadder,Gopherus flavomarginatus, er beliggende i den Nearctic Region, og er primært endemiske til en del af Mapimi-bassinet i Chihuahuan-ørkenen i Mexico. De findes udelukkende i de nordlige mexicanske stater Chihuahua, Coahulia og Durango. De beboer henholdsvis den sydøstlige del af Chihuahua, den nordøstlige del af Durango og den nordvestlige del af Coahulia. Bolson-skildpaddernes historiske udbredelse omfattede tidligere det sydlige USA og det meste af det centrale Mexico.(Urena, et al., 2015)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Bolsonskildpadder lever i en gennemsnitlig højde på 1500m, men findes nogle gange i højder så lave som 1000m og så høje som 2000m nær vulkanske skråninger. Deres levested er et halvvarmt ørkenklima med vintertemperaturer omkring 2,8°C og sommertemperaturer på op til 36,3°C. Den gennemsnitlige nedbør i regionen er 145 mm. Den karakteristiske vegetation er mikrofyldig ørkenkrat, rosetørkenkrat, græsarealer og anden ørkenkrat. Bolsonskildpadder bebor almindeligvis lavgradige skråninger (0,5 % til 2 %) af fin struktureret jord (gennemsnitligt 48 % sand, 32 % silt, 10 % ler, 10 % grus), vegeteret af blandet sklerophyllbusk og ørkenbundt græs. Bolson-skildpadder graver huler op til 2 m dybe og 8 m lange som tilflugtssted for rovdyr og ekstreme vejrforhold. Burrows er konstrueret i sociale aggregationer, og klynger viser social strukturering af individer. Mikrohabitatet inde i deres huler har en middeltemperatur på mindre end 30°C og findes almindeligvis ved vegetativ dækning inden for 3m. Hvis deres hulers temperatur overstiger 30°C, eller der falder nedbør, findes de almindeligvis uden for hulerne. De tilbringer op til 85 % af deres liv i deres huler.(Aguirre, et al., 1994; Bacerra-Lopez, et al., 2017a; Bacerra-Lopez, et al., 2017b; Morafka, et al., 1989)



st.bernard savler
  • Habitatregioner
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Rækkevidde højde
    1000 til 2000 m
    3280,84 til 6561,68 ft

Fysisk beskrivelse

Bolson-skildpadder er de største nordamerikanske skildpadder med en gennemsnitlig rygskjoldlængde på cirka 295 mm. Rygskjoldets længde varierer normalt fra 164 til 371 cm. De har en gennemsnitlig masse på 85 kg (interval 35 til 100 kg). Basisfarven på plastronen er gullig, og skjoldets farve varierer fra mørkere nuancer af strågul til brun. Centrene af de epidermale laminae er mørkest og spænder fra brun til sort. De har et svagt radialt mønster på skjoldet, mest mærkbart på de centrale.



Deres bløde kropsvævsfarve varierer fra beskidt creme til gul på områder, hvor huden er granulær. Større skæl (f.eks. på deres forben og hoveder) er lysegule med mørke centre af varierende størrelse. De har en flad top, bagtil udstrakt skjold med laminater, der er blege i kontrast til de mørke centre. Kontrasten mellem den gule baggrund og de mørkere koncentriske ringe forårsaget af pladernes vækst er mere mærkbar hos unge.

Hos voksne er der 19 vækstzoner, inklusive den aktivt voksende zone og de zoner, der dannes i udklækkesæsonen. Vækstzoner dannet i samme år på forskellige laminae korrelerer positivt med den abdominale lamina, de vokser begge i lige store mål på samme tid. Disse skildpadder har tykke lemmer og stærke kløer. Hanernes plastron er lidt mere konkav i den abdominofemorale region end hos hunnerne. Hunnernes haler er kortere og sløvere, mens hos hannerne er halen bagved anus mere tilspidset og har en tydelig spids.



Iris er mørke neutral brun, plettet med guld eller grønlig gul på sin perifere halvdel; disse pletter er finere, mindre talrige og nærmere periferien hos hanner end hos hunner. Zonen af ​​øjeæblet perifert til iris er gul og er plettet med brun, pletterne mere talrige og kraftigere udviklede hos hanner end hos hunner. Den niktiterende hinde er lyserødgrå.(Aguirre, et al., 1994; Legler og Webb, 1961; Morafka, et al., 1989)

  • Andre fysiske egenskaber
  • ektotermisk
  • heterotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn formet forskelligt
  • Rækkevidde masse
    35 til 100 kg
    77,09 til 220,26 lb
  • Gennemsnitlig masse
    85 kg
    187,22 lb
  • Rækkevidde
    164 til 371 mm
    6,46 til 14,61 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    295 mm
    11,61 tommer

Udvikling

Bolson-skildpaddens gestationsperiode varer 75 til 100 dage efter parring i maj og juni. Æggene lægges mellem juli og august. Mødrenes huler har et 20 cm dybt hul uden for indgangen. Koblingen er tæt på kanten af ​​hunnernes huler til temperaturregulering. For ungerne bestemmes køn af æggets temperatur. Hvis temperaturen er over 31ºC, vil klækningen kun være hun; ved temperaturer under 30ºC vil afkommet udelukkende være hankøn.

Unger dukker op fra oktober til november. Bolsonskildpadder har ubestemt vækst, svarende til arter i samme slægt, såsom gopherskildpadder (Gopherus polyphemus). Bolson-skildpadder vokser dog hurtigst og er den største af alle skildpadder i slægtenGopherus. De få unger, der overlever til voksenalderen, vil fortsætte med at vokse omend i meget langsommere hastighed. Deres maksimale skjoldlængde kan overstige 350 mm.(Aguirre, et al., 1994; Legler og Webb, 1961; Morafka, et al., 1989; Urena og Cinthya, 2017)



  • Udvikling - Livscyklus
  • temperatur kønsbestemmelse
  • ubestemt vækst

Reproduktion

Bolsonskildpadder er polygynandrøse med deres parringssæson, der begynder i maj og slutter i august. Genkendelse af arter og køn sker ved at vippe med hovedet. Hanner har en tendens til at udvise hurtigere hoved-bobs og længere halsudstrækning, mens hunnerne vipper deres hoveder langsommere. Hannerne konkurrerer om dominans ved at have ram- og halsudstrækningskampe. De vindende hanner opnår rettigheder til hunner eller territorium.

Frieri begynder, når mændene eller hunnerne jager det modsatte køn, indtil individet bliver bragt i et hjørne eller holder op med at forsøge at flygte. Hannerne head-bob nu ved hver efterfølgende fase af frieriet. Hunnerne vipper hovedsageligt med hovedet i den indledende fase af frieriet, når skildpadderne er færdige med at inspicere hinanden. Hannerne begynder derefter at ramle hunnerne på deres sider og bagud i denne anden fase af frieri. Hunnerne trækker sig tilbage i deres skaller. Hannerne, med halsen helt udstrakt, monterer hunnerne.

Af årsager, der ikke er forklaret, er hanner mindre aggressive i nærvær af andre hanner, men bliver mere aggressive, når andre hanner er fraværende.(Germano, 1993; Legler og Webb, 1961; Truett og Phillips, 2009)



  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Bolsonskildpadder opnår seksuel modenhed inden for intervallet 10 til 20 år med gennemsnittet 15 år. De formerer sig seksuelt og er oviparøse, med den årlige ynglesæson fra maj - juni. Hunnerne yngler fra juli til august. Drægtighedstiden er i gennemsnit 88 dage (interval 75 til 100). Deres kløer varierer fra 6 til 18 æg, med et gennemsnit på 12 afkom. Ungerne kan veje fra 10 til 20 g med gennemsnittet 15 g. Når udklækningen begynder, klækkes koblingen ud af deres skaller på 15 minutter (interval 10 til 20 minutter). Bolsonskildpadder kan lægge nye kløer gennem hele deres liv, når de først er blevet seksuel moden. Efter at være klækket fra deres æg, lever Bolson-skildpadder ensomme liv.('Biology of North American Tortoises / redigeret af R.B. Bury, D.J. Germano', 1994; Aguirre, et al., 1994; Germano, 1994; Legler og Webb, 1961; Morafka, et al., 1989)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Bolson-skildpadder yngler en gang årligt
  • Parringssæson
    Bolsonskildpadder yngler fra maj til august
  • Range antal afkom
    6 til 18
  • Drægtighedsperiode
    75 til 100 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    88 dage
  • Tid til uafhængighed
    0 til 0 minutter
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    10 til 20 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    10 til 20 år

Kvinden er den eneste forældreplejer. Hunnerne bærer æg i en svangerskabsperiode, der varer 75 til 100 dage (gennemsnitligt 88 dage). Hunnerne lægger æg ved at grave et lille hul nær indgangen til deres huler. Denne placering beskytter æggene mod elementerne og prædation. Når først koblingen er lagt, ophører forældreinddragelsen.(Butler og Sowell, 1996; Legler og Webb, 1961; Truett og Phillips, 2009)



  • Forældreinvestering
  • ingen forældreinvolvering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter

Levetid/Længde

Bolson-skildpadder er blevet observeret at leve over 50 år i naturen (interval 20-70). Deres gennemsnitlige levetid i naturen er 35 år (interval 20-50). Årsagen til denne brede vifte i levetid skyldes den høje dødelighed, de oplever som unge. Inden for deres første 10 leveår er dødeligheden 90 %. Når de overstiger 10 år, falder prædationsraterne på grund af deres størrelse og hårde beskyttende skjold. De, der opdrættes i fangenskab og derefter sættes ud i naturen, har en gennemsnitlig levetid på 60 år (interval 50-70).(Aguirre, et al., 1994; Butler og Sowell, 1996; Legler og Webb, 1961; Morafka, et al., 1989)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    20 til 70 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    55 år
  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    40 til 70 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    50 år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    20 til 50 år
  • Typisk levetid
    Status: fangenskab
    50 til 70 år

Opførsel

Bolton-skildpadder er terricolous og fossoriale. Deres ben er korte og stumpede, og deres fødder har kløer til at grave. De etablerer huler i grupper, men er typisk ensomme og tilbringer over 95 % af deres tid i deres egne huler. De går kun ud for at spise og for at parre sig. De bruger disse huler som vinterhibernacula, tilflugtssted for ekstreme temperaturer på alle årstider og til at flygte fra rovdyr. De går i dvale fra december til februar.

De er eksoterme med meget af deres aktiviteter (smedning, patruljering af territorium og gravespejder) udført i løbet af dagen. Efter at have spist stabilt i en halv time til en time, begynder de at bevæge sig hurtigt omkring deres territorium. De er sjældent observeret at drikke selv i nærværelse af lavt vand. De vil genkende hinanden med hovedet vipper. Når der er en territorial tvist eller makkeraggression mellem to individer, vil der være skalle-bankning og hovedrejsning.(Legler og Webb, 1961; Morafka, et al., 1989; Truett og Phillips, 2009; Urena, et al., 2015)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fossorial
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • dvale
  • aestivation
  • ensomme

Hjemmebane

Bolsonskildpadder tilbringer 95 % af deres tid i deres huler og fører stillesiddende liv, med hullængder på i gennemsnit 9 m og en bredde på 0,5 m til 1 m. De dækker et område på 3,5 ha (spændvidde 2 til 7 ha) omkring deres huler på jagt efter mad, venner eller nye huler. De har overlappende territorier med andre Bolson-skildpadder, hvilket resulterer i klynger af huler inden for et individs hjemmeområde. Da de ikke deler deres huler med andre skildpadder, vil det forsvarede territorium blive betragtet som volumenet i hulen.(Germano, 1993; Truett og Phillips, 2009; Urena og Cinthya, 2017; Urena, et al., 2015)

Kommunikation og perception

Bolson-skildpadder opfatter verden ved hjælp af visuelle, kemiske, taktile og auditive sanser. De kommunikerer med hinanden ved at vokalisere og positurere og støde deres skaller sammen. Fordi de oftest findes i samfund, bruger de afføring og analkirtelsekreter til at duftmarkere deres huler og hjemmeområder.(Edwards et al., 2014; Legler og Webb, 1961)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Bolsonskildpadder er planteædere, der hovedsageligt spiser ørkenkrat med det halofytiske græsHilaria muticaudgør 60 % af deres kost. De spiser også blade, bark, stængler, frugter og/eller blomster fra træer, buske, træagtige vinstokke, sukkulenter og urteagtige stauder og enårige planter. De får det meste af deres ernæringsbehov om foråret, når ørkenplanterne blomstrer. Deres vandbehov er minimalt, og de kan leve i uger uden det.(Legler og Webb, 1961; Urena og Cinthya, 2017; Urena, et al., 2015)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
    • frugivore
    • granivore
    • træædende
  • Plantefødevarer
  • blade
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder
  • frugt

Predation

Bolsonskildpadder har få rovdyr, når de først har nået voksenalderen på grund af deres størrelse, evne til at lave dybe huler og trække sig tilbage i deres skaller. de er også kryptisk farvede. Men dyr, der kan bryde gennem deres hårde skaller, er jaguarer (Panthera onca), pumaer (Puma concolor), hunde (Canis lupus familiaris), prærieulve (Canis latrans) og mennesker (Homo sapiens). Bolsonskildpadder har den højeste dødelighed, når de er unge, og de fleste kløer har kun 10% overlever til seksuel modenhed. Trusler mod unge inkluderer western diamondback klapperslange (Crotalus atrox), stribede stinkdyr (Mephitis mephitis), rødhalehøge (Buteo jamaicensis), sæt ræve (Vulpes macrotis), bobcats (Lynx rufus), vilde og tamhunde, vaskebjørne (Procyon lotor), grå ræve (Urocyon cinereoargenteus), ildmyrer (Solenopsis invicta), ni-båndede bæltedyr (Dasypus novemcinctus), prærieulve, huskatte (Kat), pumaer, western diamondback klapperslanger (Crotalus atrox), og mennesker.(Aguirre, et al., 1994; Butler og Sowell, 1996)

hvilken slags hund er mudder
  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Bolson-skildpaddegrave giver et stabilt, beskyttende levested for andre arter at leve i. Men i modsætning til andre arter af skildpadder som gopher-skildpadder (Gopherus polyphemus), er de ikke blevet observeret i en hule med nogen anden art. Arter, der er blevet observeret ved hjælp af forladte huler, er sætræve (Vulpes macrotis), ildmyrer (Solenopsis), stribede stinkdyr (Mephitis mephitis), western diamondback klapperslanger (Crotalus atrox) og sorthalede kaniner (Lepus californicus). De tjener også som bytte for adskillige arter, der bor i Mampi-bassinet. Almindelige parasitter, der inficerer Bolson-skildpadder, er nematoder i rækkefølgenOxyurida,Alaeuris gopheri gopheriogAlaeuris gopheri. Disse parasitter lever hovedsageligt i skildpaddernes tarme.(Aguirre, et al., 1994; Bacerra-Lopez, et al., 2017b; Germano, 1994; Hareless, et al., 2009; Urena, et al., 2015)

  • Økosystempåvirkning
  • skaber levesteder
Kommensale/snyltede arter
  • nematodeAlaeuris gopheri gopheri
  • nematodeAlaeuris gopheri

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Bolsonskildpadder er gavnlige for deres lokalsamfund ved at bringe økoturisme til Mapimi-bassinet. Før 1970 fangede landdistrikterne Bolson-skildpadder og brugte dem som fødekilde, indsamlede kropsdele til at sælge såsom deres skaller (som blev brugt som hundeskåle) og solgte dem som kæledyr. I øjeblikket er de blevet ulovlige at jage og have som kæledyr.(Bacerra-Lopez, et al., 2017a; Germano, 1993; Legler og Webb, 1961; Urena og Cinthya, 2017)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af Bolson-skildpadder på mennesker.('Biology of North American Tortoises / redigeret af RB Bury, DJ Germano', 1994; Aguirre, et al., 1994; Ayala-Guerrero, et al., 1988; Bacerra-Lopez, et al., 2017a; Bacerra-Lopez , et al., 2017b; Butler og Sowell, 1996; Edwards, et al., 2014; Ernst og Barbour, 1989; Germano, 1993; Germano, 1994; Hareless, et al., 2009; Lamb og Lydeard, 1994; Legler, 1994 og Webb, 1961; Morafka, et al., 1989; Truett og Phillips, 2009; Urena og Cinthya, 2017; Urena, et al., 2015)

Bevaringsstatus

Bolson-skildpadder i USA er føderalt truet i henhold til Endangered Species Act (1979). IUCN's rødliste kategoriserer Bolson-skildpadder som 'Sårbare'. Disse skildpadder er beskyttet under mexicansk lov og er inkluderet i CITES Appendiks I. En Appendiks I-liste betyder, at CITES forbyder international handel med prøver undtagen til videnskabelige formål. Årsagen til deres alvorlige tilbagegang er menneskelig udvikling og ødelæggelse af deres levesteder.

Før 1940 blev Bolson-skildpadder overudnyttet til mad af lokale beboere og jernbanearbejdere. De blev også indsamlet og sendt med jernbane til kystbyer i Stillehavet til gourmetforbrug. Det sydlige område for artens forekomst er effektivt beskyttet af Mapimi Biosphere Reserve. Lokale oplysningsprojekter kombineret med håndhævelse af juridisk beskyttelse har resulteret i en befolkningstilvækst i Mapimi Basin Reserve.

Den sidste befolkningsundersøgelse estimerede færre end 10.000 skildpadder i live i begyndelsen af ​​1980'erne. Siden da er bestanden af ​​skildpadder faldet, hovedsagelig på grund af overindsamling til mad og kæledyrshandel. Indtrængen af ​​veje, jernbaner og landbrugsudvikling har accelereret tilbagegangen af ​​arten i de sidste 40 år.

I den centrale del af deres udbredelsesområde er de lokale meget opmærksomme på skildpaddernes beskyttede status og hjælper med at bevare. Men i den nordøstlige del af området, nær La Sierra Mojada, har bestanden af ​​skildpadden været faldende. Det menes, at skildpadder stadig indsamles og spises i dette område. Derudover udføres omfattende børsterydningsoperationer for at gøre plads til kvæggræsning.

I 1966 blev et nordligt Chihuahua Bolson-skildpadde-genindførelsesprojekt startet, da en gruppe på 30 Bolson-skildpadder blev indsamlet og opdrættet i 40 år af en privatperson, Ms. Appleton fra Arizona. Ms. Appletons levende samling blev doneret til Turner Endangered Species Fund (TESF). I 2006 blev 26 voksne skildpadder plus 7 udklækkede unger flyttet fra Arizona til Armendaris Ranch for at tjene som en avlskoloni i fangenskab for et andet genindførelsesprogram. I 2006 blev fire skildpadder (2 hanner, 2 hunner) doneret til Living Desert Zoo and Gardens (Carlsbad, New Mexico), hvor de er på udstilling. Succesfulde avlsprogrammer på Armendaris Ranch og i Living Desert Zoo har udklækket over 400 unge landskildpadder.

I 2008, efter opførelsen af ​​føderalt subsidierede ethanolfabrikker, begyndte omfattende majsdrift i Mapimi Biosphere Reserve. Gårde er blevet dyrket i skildpaddes habitat på trods af dens beskyttede status.

Genindførelsesbestræbelser i New Mexico har også været succesfulde. I 2016 steg bestanden af ​​400 skildpadder til 1000 skildpadder i løbet af den 30-årige indsats. Dette blev opnået med unge, der blev placeret i en rovdyrfri zone, indtil de blev store nok til at undgå predation. Fremtidige udviklinger omfatter en nedskalering til at begrænse menneskelig indblanding og tillade, at unge dyr udsættes for naturlig prædation. Dette vil hjælpe forskerne med at afgøre, om populationerne kan blive selvforsynende i deres nye levesteder.(Aguirre, et al., 1994; Ayala-Guerrero, et al., 1988; Edwards, et al., 2014; Legler og Webb, 1961; Morafka, et al., 1989; Urena og Cinthya, 2017)

Bidragydere

Neil McDonald (forfatter), Radford University, Alex Atwood (redaktør), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Joshua Turner (redaktør), Radford University.