Gracilinanus microtarsusBrasiliansk gracile mus opossum

Af Leila Siciliano Martina

Geografisk rækkevidde

brasilianske gracile opossums (Gracilinanus microtarsus) findes i det sydøstlige Brasilien i kystnære regnskove fra den brasilianske delstat Minas Gerais, sydpå til Santa Catarina. Der har også været blandede rapporter om brasilianske gracile opossums fundet i Misiones-provinsen, Argentina.(Brito, et al., 2008; Creighton og Gardner, 2008; Geise og Astua, 2009; Voss, et al., 2009)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Brasilianske gracile opossums findes i sæsonbestemte lavland og præ-montane økosystemer. Denne art foretrækker atlantiske kystregnskove og våde stedsegrønne og løvfældende skove i områder med moderat til høj nedbør, men de er også blevet fundet på eukalyptusplantager. Brasilianske gracile opossums kan også findes i cerrado-habitater, som er karakteriseret som tropiske savanner. Disse dyr omtales ofte som 'habitatgeneralister' på grund af deres evne til at overleve i fragmenterede habitater og menneskeforstyrrede miljøer. Denne art er trælevende og findes ofte på grene og vinstokke, selvom de fouragerer på jorden. De kan bruge træhaller, forladte interne træreder og bambuskasser til hvilesteder.(Brito, et al., 2008; Creighton og Gardner, 2008; Geise og Astua, 2009; Martins, et al., 2006a; Pires, et al., 2010; Puttker, et al., 2008; Voss, et al. , 2009)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Brasilianske gracile opossums er små, pungløse pungdyr. Disse dyr har en lang, ensartet rødbrun rygpelage, med brungrå under pelsen. Blandt andre medlemmer af deres slægt har brasilianske gracile opossums især rødere pels end de andre. Deres ansigter er mærkbart lysere end resten af ​​deres krop, med en mørk, bred ring omkring øjnene, der når deres næse. Disse dyr er tilpasset til en trælevende livsstil, som vist ved de aflange cifre på deres hvide fødder. Ligeledes har de en lang, ensfarvet gribehale. Deres samlede kropslængde er omkring 230 mm, inklusive en halelængde på 131 mm, deres hale-til-krop-forhold er 1,25. Deres store bagfødder er cirka 15 mm lange. Denne art er lille og seksuelt dimorf. Hunnerne vejer typisk 20 til 30 gram, mens hannerne vejer mellem 30 og 45 gram. Ligeledes vokser hannerne hurtigere, omkring 1,5 gange så hurtigt som hunnerne; desuden har deres haler, fødder og ører tendens til at være større. Medlemmer af slægtengracilinanuskan vokse livslangt, disse arter er kortlivede, men de sjældne individer, der overlever flere år, har en tendens til at være mærkbart større. Generelt er temperaturen og stofskiftet afdidelphiderhar tendens til at være lavere end placentapattedyr af samme størrelse. Hunlige brasilianske gracile opossums i yngletilstand har en tendens til at have et meget højere stofskifte end dem, der ikke er i yngletilstand. Brasilianske gracile opossums tandformel er som følger: I 5/4, C 1/1, P 3/3, M 4/4 med i alt 50 tænder. På grund af deres udbredelsesoverlapning bliver brasilianske gracile opossums ofte forvekslet med deres slægtninge,agile opossums. Ud over deres røde rygpelage kan brasilianske gracile opossums skelnes på deres større ører og bredden af ​​deres okulære ringe.(Cooper, et al., 2009; Creighton og Gardner, 2008; Diaz, et al., 2002; Fernandes, et al., 2010; Geise og Astua, 2009; Martins og Bonato, 2004; Martins, et al., 2006b. ; Pires, et al., 2010; Voss, et al., 2009)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    20 til 45 g
    0,70 til 1,59 oz
  • Gennemsnitlig længde
    230 mm
    9,06 tommer

Reproduktion

Brasilianske gracile opossums indgår i et polygynt parringssystem, der ligner andredidelphider. Den ekstreme konkurrence blandt hanner om ynglende hunner forårsager en enorm mængde stress for denne art. Som følge heraf betragtes brasilianske gracile opossums som delvist semelparøse, fordi mange af hannerne dør kort efter ynglen. Denne tendens betragtes som kun delvis, fordi et par hanner hvert år overlever til en anden eller endda tredje ynglesæson.(Fernandes, et al., 2010; Martins, et al., 2006b)

  • Parringssystem
  • polygyn

Brasilianske gracile opossums begynder at parre sig, når de er omkring 1 år gamle. Denne art formerer sig sæsonmæssigt; hunner er modtagelige i slutningen af ​​den kølige tørre sæson fra august til september. Flere drægtige og diegivende hunner er blevet fanget i september til december. Deres strategi med synkron østrus betyder, at deres unger bliver født i oktober til december, i den første halvdel af den varme våde sæson, hvor insekternes byttedyr er mest folkerige. Dette optimerer sandsynligvis hunnens evne til at fange føde, mens den passer på ungerne. Kuld er sammensat af 6 til 14 individer, med et gennemsnit på 11 afkom. Fravænning begynder ved omkring 2 til 3 måneders alderen, når ungerne vejer omkring 8 til 10 gram.(Martins, et al., 2006a; Martins, et al., 2006b; Pires, et al., 2010)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • semmelparøs
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Brasilianske gracile opossums yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Brasilianske gracile opossums yngler i den kølige tørre sæson fra august til september.
  • Range antal afkom
    6 til 14
  • Interval fravænningsalder
    2 til 3 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    12 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    12 måneder

Brasilianske gracile opossums er poseløse pungdyr. Hunnerne har typisk 6 til 14 unger pr. kuld, men findes ofte med 8 til 14 unger knyttet. Både tilknyttede og ubundne unger opholder sig normalt i nærheden af ​​deres mor; dog kan ældre afkom blive tilbage i reden, mens deres mor fouragerer. Hunnerne fravænner deres afkom, når de er omkring 2 til 3 måneder gamle, i den varme våde årstid.(Hershkovitz, 1992; Martins, et al., 2006a; Martins, et al., 2006b; Pires, et al., 2010)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Denne art har en kort levetid; generelt er deres forventede levetid omkring 1 til 2 år. Brasilianske gracile opossums betragtes som delvist semelparøse; de fleste hanner overlever ikke til en anden ynglesæson. Hannerne investerer så meget i at konkurrere om kammerater, at de ofte viser pelstab, dårlig kropstilstand og er mere tilbøjelige til at blive angrebet af parasitter efter begyndelsen af ​​ynglesæsonen. Selvom hunner også har en kort levetid, overlever de til et andet år hyppigere end hanner. Generelt erstatter afkom fra den foregående sæson de voksne hvert år.(Martins, et al., 2006a; Martins, et al., 2006b; Pires, et al., 2010)

hundefloat rose parade
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    12 måneder

Opførsel

Brasilianske gracile opossums er solitære og nataktive; de kommer typisk kun sammen til avl. Der kan dog være alt fra 8 til 29 artsfæller inden for et givet område, disse dyr kan fouragere på et lignende sted, men interagerer ikke. Denne art går i torpor, når den omgivende temperatur er koldere end 20°C; selvom beviser tyder på, at de kan komme ind i en daglig torpor, der varer op til 8 timer. Brasilianske gracile opossums er trælevende og er blevet fanget på grene og vinstokke, men også fourageret på jorden. Denne art reder i træhaller, forladtspættereder og menneskeskabtebambuskasser. Disse reder er fyldt med tørre blade og har et indre område, hvor dyrene kan hvile; det er dog uvist, om alle dyr bruger disse reder eller blot reproduktive hunner.(Creighton og Gardner, 2008; Martins og Bonato, 2004; Martins, et al., 2006a; Martins, et al., 2006b; Pires, et al., 2010)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • natlige
  • bevægelig
  • daglig torpor
  • ensomme
  • Områdets størrelse
    1200 til 1400 m^2

Hjemmebane

Deres hjemmesortiment er baseret på deres kropsstørrelse; større individer har en større rækkevidde. Mandlige boligområder er i gennemsnit omkring 1.400 kvadratmeter og kvindelige boligområder i gennemsnit 1.200 kvadratmeter. Forskellen i hjemmebanestørrelsen mellem kønnene kan muligvis tilskrives den større mandlige kropsstørrelse eller konkurrencen mellem hannerne om avlskvinderne.(Fernandes et al., 2010; Pires, et al., 2010)

Kommunikation og perception

Der er meget lidt information om kommunikation eller opfattelse af slægtengracilinanus. Medlemmer af denne slægt kan producere en række forskellige lyde defensivt, eller når de bliver forskrækket, omfatter disse lyde hvæsende, knurren og skrigende. Det er blevet foreslået, at trælevende pungdyr er mere vokale og har mere dygtige syn end deres ikke-trælevende modstykker; der er dog ikke udført konklusive undersøgelser.(Bradshaw, et al., 1998; Delciellos og Vieira, 2009; Hershkovitz, 1992)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Brasilianske gracile opossums er primært insektædere; cirka 84 % af deres kost består af insekter, hvoraf 35 % erbiller(inklusivecurculionid,melodi,scarabaeid,allekulid,tenebrionid,krysomelid, ogelateridbiller). I tillæg tilbiller, viser maveindholdsanalyser, at de også lever af en række andre insektbytte, bl.atermitter,myrer og hvepse,kakerlakker,fårekyllinger og græshopper,møl,dipteraner,barkfluer, ogmajfluer. Derudover spiser desnegleog frugter fraBrasiliansk natskygge,passionsblomstog fra slægtenMiconia. De er også vigtige spredere af frø fra familienAraceae.(Araujo, et al., 2010; Creighton og Gardner, 2008; Martins og Bonato, 2004; Martins, et al., 2006a; Martins, et al., 2006b; Pires, et al., 2010; Puttker, et al. , 2008)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • frugt

Predation

Brasilianske gracile opossums er forudsat afkrabbeædende ræve,hvidhalehøge,oncillas,manede ulve,margaysogjaguarundis. Resterne af uidentificerede medlemmer af slægtengracilinanuser også blevet optaget i scat afocelots,coatisogstribede ugler. Yderligere rovdyr kan omfatte forskelligeugler,slangerogfirben.(Ferreira, et al., 2013; Granzinolli og Motta-Junior, 2006; Hershkovitz, 1992; Motta-Junior, et al., 2004; Pires, et al., 2010; af Cassia Bianchi og Mendes, 2007; af Cassia Bianchi , et al., 2011)

Økosystem roller

Brasilianske gracile opossums er insektædere og vigtige frøspredere for familienAraceae. De kan blive angrebet af nematoder (Pterygodermatites jagerskioldi) og kan være parasitiseret af flyvelarver (Cuterebra simulans), især i den varme våde årstid. Hannerne har en meget større risiko for parasitter efter ynglesæsonen begynder. Til sammenligning har brasilianske gracile opossums relativt få nematoder; dette kan skyldes, at de sjældent støder på parasitangrebet afføring på grund af deres trælevende livsstil.(Araujo, et al., 2010; Creighton og Gardner, 2008; Cruz, et al., 2009; Lopes Torres, et al., 2007; Martins og Bonato, 2004; Martins, et al., 2006a; Martins, et al. . ., 2006b; Pires, et al., 2010; Puttker, et al., 2008)



  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Brasilianske gracile opossums har ingen kendte positive virkninger på menneskelige populationer; de er dog vigtige frøspredere i deres habitat.(Pires, et al., 2010)

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Brasilianske gracile opossums er blevet fundet bosat iEukalyptusplantager; dog vides de ikke at forårsage nogen skade.(Pires, et al., 2010)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Brasilianske gracile opossums er i øjeblikket opført som en art af mindst bekymring på IUCNs rødliste over truede arter. Det er sandsynligt, at denne art har en relativt stor bestandsstørrelse og kan overleve i fragmenterede og menneskeforstyrrede levesteder.(Brito, et al., 2008; Pires, et al., 2010; Puttker, et al., 2008)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (forfatter), Animal Agents Staff.