Gracula religiosahill myna

Af Kelly Sims

Geografisk rækkevidde

Religiøs gracula(også kendt som Common Hill Myna, Common Grackle eller Talking Myna) er hjemmehørende i det østlige Indien, det sydlige Kina, Indokina, Thailand, Malaysia og Filippinerne. Denne art er imidlertid blevet introduceret og med succes etableret i andre områder, især Florida, Hawaii, Japan og Puerto Rico (Feare, 1999).

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Hill myna findes enten på bakker mellem 300 og 2000 m. højt eller ved havoverfladen (Feare, 1999). Den foretrækker områder, hvor både nedbør og luftfugtighed er høj, og beboer derfor de fleste jungler, stedsegrønne og våde løvskove i dens udbredelsesområde. Mynaen er almindelig ved skovbryn, lysninger eller udtyndede områder og dyrkede områder som kaffeplantager (Feare, 1999).



  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov

Fysisk beskrivelse

Bakkemynaen er i gennemsnit 27-30 cm lang. Den har et blankt sort udseende med fjer, der varierer i undertone. Kronen, nakken og brystet har en lilla glød, mens resten af ​​kroppen er tonet med grønt, og halen er poleret turkis. Vingerne er sorte med en hvid plet på primære 3-9. Ansigtet består af en rød næb, der falmer ind i en gul kroget spids, og kødfulde fladder, eller flapper af bar hud, der strækker sig ud til midten af ​​nakken (Feare, 1984).



gale mænds hund
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri

Reproduktion

Ynglesæsonen for Hill Myna varierer lidt afhængig af rækkevidde, men de fleste yngler i april-juli. Et monogamt par leder efter et lille hul i et træ i skovkanten. Begge køn fylder hullet med kviste, blade og fjer (Feare, 1999), og hunnen producerer ~2 æg, der er blå med brunlige pletter. Hunnen bruger mere tid på at ruge end hannen, men begge forældre passer ungerne lige meget, når de klækkes. Ungerne flyver efter en måned og kort efter begynder forældrene en ny kobling. Hill Myna har i gennemsnit 2-3 yngel årligt (Anonymous, 2000).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs

Opførsel

Som nævnt ovenfor er Hill Myna monogam. I den ikke-ynglesæson samler store flokke sig sammen, men parrene er stadig tydelige. Flere par kan rede i ét træ uden territorial aggression, men de fleste rummer deres reder ca.

1 km fra hinanden (Feare, 1999). Hunnerne anstifter parring ved at strække sig vandret og blafre med halen op og ned meget hurtigt (Bertram, 1970).

hundeklubber
Common Hill-mynaen er næsten fuldstændig trælevende. Den foretrækker at sidde på det højeste punkt af en udsat død gren (Feare, 1999). I modsætning til andre mynas og stære, der går, hopper denne Myna sidelæns på grene.
  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Hill Myna er generelt en trælevende frugivore, men inkluderer også nektar, insekter og firben i sin kost. Figner spises oftest, efterfulgt af bær og frø fra en række forskellige træer og buske. De fleste af de spiste insekter er hentet fra træer, men det har været kendt for at fange termitter med vinger i luften (Feare, 1999).

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Selvom Hill Myna ikke har en original sang, er den en af ​​de mest berømte sangfugle-mimikere. Dens evne til at efterligne menneskelig tale, fuglekald og en lang række andre lyde har gjort denne fugl mere efterspurgt end papegøjen (Orenstein, 1997). Denne efterspørgsel har ført til oprettelsen af ​​industrier, der høster og forbereder unge til kæledyrshandelen.

I det nordøstlige Indien plejede man at fange HIll myna for at få mad. Faktisk var karrymyna en favorit blandt folk der (Feare, 1999).

Endelig hjælper Hill mynas frugivore-diæten til bestøvning af skovtræer og frøspredning.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Den store efterspørgsel efter Hill Myna har skabt konkurrence blandt jægere, men der har ikke været nogen større konflikt mellem de indfødte endnu. Der kan være bekymring for stridigheder, hvis myna-bestanden falder langt under efterspørgslen.

Bevaringsstatus

På grund af deres store udnyttelse til handel er Hill myna-befolkningen faldet. Skovødelæggelse og tab af levesteder øger denne rate til et muligt bekymringsniveau. I øjeblikket bliver der dog ikke gjort meget for at bevare denne art.

hvordan man stopper hundegøen ved naboer

Bidragydere

Kelly Sims (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Terry Root (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.