Grus canadensis og bakkekran

Af Kari Kirschbaum og Marie S. Harris

Geografisk rækkevidde

I Nordamerika yngler denne art så langt nordpå som Alaska og Canadas arktiske kyst mod syd ind i Great Lakes-regionen og mod vest over Idaho, Nevada og Oregon. Den yngler også i det ekstreme sydøstlige USA og Cuba. Vinterområdet for denne art omfatter dele af Californien, New Mexico, Arizona, Texas, Georgia, Florida og det nordlige Mexico. Populationer af sandbakketraner findes også i det nordøstlige Sibirien, Andyrland og på Chyukotski-halvøen og Wrangel-øen.(Tacha, et al., 1992)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • introduceret
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

De fleste bestande af sandbakketraner yngler i åbne græsarealer, såsom våde enge og ferskvandsmoser eller moser. Der er seks underarter af sandbakketraner, og hver af dem yngler typisk i de åbne, våde græsarealer i deres region. Den cubanske befolkning af sandbakketraner (Grus canadensis nesiotes) er en undtagelse, der bor i tørre, isolerede områder, nogle gange i stenet og bjergrigt terræn.



Sandhill-kraner foretrækker at være langt fra menneskelig bolig. Men under migration ses de almindeligvis fodre med afgrøder og afgrøderester på landbrugsmarker. Om natten samles de for at raste i store moser.(Tacha, et al., 1992)



hundebørnsbassin
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • bog
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • river

Fysisk beskrivelse

Sandhill-traner er store fugle med tunge kroppe og lange halse og ben. De er omkring 1,2 m høje, med vingespænd på omkring 2 m. De er ensartet grålige med en hvid kind og en skaldet rød krone. Sandhill-traner kan skelnes fra andre store vadefugle i flugt på deres udstrakte hals og deres vingeslag, som er et langsomt nedadgående slag efterfulgt af et hurtigt opadgående svirp.

Mandlige og kvindelige sandbakketraner ligner hinanden i udseende, selvom hannerne normalt er større end hunnerne. For eksempel mænd afG. c. canadensisunderarter i gennemsnit 3,75 kg, mens hunner i gennemsnit vejer 3,34 kg. Unge sandbakketraner har en tendens til at være meget mere brunlige end voksne.



Der er seks underarter af sandbakketraner. Disse underarter skelnes baseret på morfologi (størrelse) og geografisk adskillelse.(Peterson, 1980; Tacha, et al., 1992)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • polymorf
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    3200 til 5200 g
    112,78 til 183,26 oz
  • Gennemsnitligt vingefang
    2 m
    6,56 fod

Reproduktion

Sandhill-traner er flerårigt monogame. Ynglende par forbliver sammen fra år til år og bevarer parforholdet ved at udføre frieri, forblive tæt på hinanden og kalde sammen i forening. Ynglepar dannes under forårstrækket. Denne art er kendt for sine omfattende frieriudstillinger. Fem frieri-udstillinger er blevet identificeret som en del af 'dans', den primære mekanisme for pardannelse hos denne art. Disse skærme er opretstående vingestrækning, vandret hovedpumpe, bue, lodret spring og lodret kast. Tre frieri-skærme bruges udelukkende af parrede voksne til at opretholde parbindingen og synkronisere reproduktiv udvikling. Disse er Bill up, Copulation og Unison call displays.(Tacha, et al., 1992)

  • Parringssystem
  • monogam

Sandhill-traner opdrætter én yngel om året. I ikke-vandrende populationer kan æglægningen begynde så tidligt som i december eller så sent som i august. I vandrende populationer begynder æglægningen normalt mellem begyndelsen af ​​april og slutningen af ​​maj. Begge medlemmer af et ynglepar bygger reden ved at bruge plantemateriale fra de omkringliggende områder. Redepladser er normalt i moser, moser eller svale, selvom traner lejlighedsvis rede på tørt land.



Hunnen lægger 1 til 3 (normalt 2) æg, der er ovale og matbrune med rødbrune aftegninger. Begge forældre deltager i inkubationen, som varer 29 til 32 (normalt 30) dage. Inkubationen begynder med lægningen af ​​det første æg og fortsætter, indtil det andet æg er klækket. Ungerne er præcociale; de klækkes tildækket i dun, med øjnene åbne og er i stand til at forlade reden inden for 24 timer efter udklækningen. Forældrene ruger ungerne i op til 3 uger efter udklækningen. De fodrer ungerne intensivt i de første par uger, og med faldende hyppighed, indtil de bliver selvstændige ved 9 eller 10 måneders alderen.

Ungerne forbliver hos deres forældre indtil 1 eller 2 måneder, før forældrene begynder at lægge den næste gang æg. Efter at have forladt deres forældre danner ungerne nomadiske flokke med andre undervoksne og ikke-avlere. De forbliver hos disse flokke, indtil de danner ynglepar og begynder at yngle mellem 2 og 7 år gamle.(Tacha, et al., 1992)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Sandhill-traner opdrætter én yngel om året.
  • Parringssæson
    I ikke-vandrende populationer kan æglægning ske når som helst mellem december og august. I vandrende bestande lægger sandbakketraner normalt deres æg i april og maj.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 3
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    to
    AnAge
  • Tid til klækning
    29 til 32 dage
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    30 dage
  • Tid til uafhængighed
    9 til 10 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 til 7 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    2 til 7 år

Sandhill-kraner yder udvidet biforældrepleje til deres unger. Begge medlemmer af et ynglepar bygger reden, ruger æggene og fodrer og beskytter ungerne i op til 10 måneder efter udklækningen.(Tacha, et al., 1992)



  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • samvær med forældre efter selvstændighed

Levetid/Længde

Sandhill-kraner, der når uafhængighed, forventes at leve omkring syv år. Den ældste kendte sandbakketrane levede mindst 21,6 år.

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    21,6 (høj) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    375 måneder
    Fuglebåndslaboratorium

Opførsel

Sandhill-traner er daglige og delvist vandrende. Nordlige bestande bevæger sig sydpå i vintermånederne, mens sydlige bestande forbliver tæt på ynglepladserne året rundt.



Traner findes normalt i par og familiegrupper. Under migrationen og vinteren kan familiegrupper slutte sig til ikke-parrede traner for at danne overlevelsesgrupper, der spiser og raster sammen. Disse overlevelsesgrupper samles ofte ved trækpladser og på overvintringspladserne.(Tacha, et al., 1992)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Social
  • Områdets størrelse
    0,10 til 0,85 km ^ 2

Hjemmebane

To undersøgelser bosiddende sandhill-kranepopulationer i Florida anslåede gennemsnitlige hjemområder på 657 og 1366 hektar.

min kærestes hund døde

Kommunikation og opfattelse

Sandhill-kraner kommunikerer primært ved hjælp af fysiske displays (se afsnittet om parringssystemer) og vokaliseringer. Voksne sandbakketraner har et repertoire på mere end et dusin kald, som kan beskrives som variationer af 'triller', 'purrer' og 'rangler'. Opkald bruges i territorial reklame, sociale interaktioner og til at underrette andre om et nærliggende rovdyr. Ynglende par kan kalde i duet for at annoncere deres belægning af et territorium.(Tacha, et al., 1992)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Sandhill-traner er altædende fugle, der bruger deres næb til at søge efter føde under overfladen og samle frø og andre fødevarer. Disse fugle lever på land eller i lavvandede moser med vegetation. Maden varierer afhængigt af, hvad der er tilgængeligt. Kultiverede korn såsom majs, hvede og sorghum er en vigtig fødekilde i deres kost, når de er tilgængelige. På nordlige breddegrader indtages et bredere udvalg af fødevarer, herunder bær, små pattedyr, insekter, snegle, krybdyr og padder.(Tacha, et al., 1992)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • insekter
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • frugt

Predation

Når de nærmes af et fuglerovdyr, flyver sandbakketraner mod rovdyret og sparker det med fødderne. Når de nærmes af et pattedyrs rovdyr, bevæger sandbakketraner sig mod rovdyret med deres vinger spredt og deres næb pegende mod rovdyret. Hvis rovdyret fortsætter, vil sandbakketraner angribe, hvæsende, stikke med næb og sparke med fødderne.(Tacha, et al., 1992)

Økosystem roller

Unge og syge sandbakketraner sørger for mad til deres rovdyr. Sandhill-traner påvirker bestandene af arter, som de forgriber sig på. De er også vært for mindst 24 forskellige arter af parasitter.(Tacha, et al., 1992)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Sandhill-kraner lever af insekter og gnavere, der kan skade afgrøder.(Tacha, et al., 1992)

  • Positive påvirkninger
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Sandhill-kraner lever af afgrøder, hvor de er tilgængelige.

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Sandhill-traner er beskyttet under U.S. Migratory Bird Act og CITES Appendiks II. To underarter af sandbakketraner,Grus canadensis nesiotes(Cuba sandhill kran) ogGrus canadensis pulla(Mississippi sandhill crane), er føderalt truede i USA. Lave reproduktionsrater begrænser bestandens genopretning i denne art, især af befolkningen på midten af ​​kontinentet, som er genstand for jagt. Genindførelse af fugle, der er opdrættet i fangenskab, har været medvirkende til at opretholde bestandsstørrelsen. Beskyttelse af vådområders levesteder er også afgørende for overlevelsen af ​​denne art.(Tacha, et al., 1992)

kat med overbid

Bidragydere

Kari Kirschbaum (forfatter, redaktør), Animal Agents.

Marie S. Harris (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.