Grus leucogeranus Sibirisk trane

Af Catherine Bartnik

Geografisk rækkevidde

Sibiriske traner har tre regionale bestande: østlige, centrale og vestlige. Disse bestande spænder fra arktisk Rusland i Yakutia til det vestlige Sibirien. Den centrale befolkning yngler på bassinet af Kunovat-floden i Rusland. Om vinteren migrerer disse traner til Keoladeo National Park, Indien. Mellem Kolyma- og Yana-floderne og sydpå til Morma-bjergene er rækken af ​​den østlige ynglebestand. Ikke-ynglende fugle sommer i Dauria, på grænsen til Kina, Mongoliet og Rusland. De vigtigste overvintringssteder er i midten til nedre del af Yangtze-floden, Poyang Hu-søen, Kina, Turkmenistan og Kasakhstan. Vestlige populationer yngler i Tyumen-distriktet, Rusland. De overvintrer i Fereidoonkenar og Esbaran i Iran.(Johnsgard, 1983)

  • Biogeografiske regioner
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Sibiriske traner yngler og lever primært i moser, moser og andre vådområder med brede vidder af lavt ferskvand og god sigtbarhed. De findes hovedsageligt i lavlands tundra, taiga/tundra overgang og taiga biogeografiske regioner.('Siberian Crane', 2003; Johnsgard, 1983)



fjollet ko
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • taiga
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • bog

Fysisk beskrivelse

Disse tynde, hvide fugle står på 1,4 m og har vingefang på 2,1 til 2,3 m. Sibiriske kraner vejer 4,9 til 8,6 kg. Voksne kan identificeres på deres hvide fjerdragt med undtagelse af de primære, som er sorte. På forkronen, panden, ansigtet og siden af ​​hovedet er der en fjerløs kasket, som er murstensrød. Unge traner har ikke denne kasket, i stedet har de fjer i det område, og deres fjerdragt er kanelfarvet. Kyllingernes øjne er blå ved udklækning og skifter efter omkring seks måneder. Voksne sibiriske traner har rødlig eller bleggul øjenfarve og rødlig-lyserøde ben og tæer. Det er vanskeligt at skelne hanner fra hunner, fordi de ligner hinanden i udseende; dog har hannerne en tendens til at være lidt større end hunnerne. Et unikt kendetegn er deres takkede næb, som hjælper med at fange glatte byttedyr og hjælper med at spise underjordiske rødder.(Johnsgard, 1983; Walkinshaw, 1973)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    4900 til 8600 g
    172,69 til 303,08 oz
  • Rækkevidde
    1080 til 1220 mm
    42,52 til 48,03 tommer
  • Range vingefang
    2,1 til 2,3 m
    6,89 til 7,55 fod
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    N/A cm3.02/g/time

Reproduktion

Grus leucogeranusindivider er monogame. Frieri og parbinding omfatter sang, kendt som unisont kald, og dans. Unison-opkald er en kompleks og udvidet serie af koordinerede opkald. Hanner indleder opkald ved at trække deres hoved og nakke tilbage i en S-form. De drejer derefter nakken nedad og drejer næbben mod brystet. De udsender et højt kald, mens de afslører primærvalgene, mens de langsomt drejer hovedet, indtil det er udvidet næsten lodret. Halsen hæves lodret under opkald og sænkes mellem opkald. positionen af ​​nakken opnås med hovedet hævet under opkald og sænket mellem dem. Vingerne er hængende i denne tid. Hunnen slutter sig til, efter at hannen er begyndt at kalde, holder hovedet opad og flytter det op og ned for hvert opkald i samklang med hannen. I stedet for at løfte deres vinger over ryggen, som hannerne gør, holder hunnerne dem ved siden og foldet.(Friedman, 1992; Johnsgard, 1983)

  • Parringssystem
  • monogam

Yngle finder sted om foråret og sommeren i yngleområder. Sibiriske tranepar yngler normalt i moser, moser og andre vådområder. Hunnerne lægger to æg, og både hanner og hunner ruger på æggene. Inkubation tager omkring 29 dage. Begge æg klækkes, men kun én kylling overlever typisk og opdrættes. Denne kylling flyver inden for 70 til 75 dage og når seksuel modenhed på tre år.('Siberian Crane', 2003; Friedman, 1992; Johnsgard, 1983; Walkinshaw, 1973)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Sibiriske traner yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Yngle finder sted fra maj til august.
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    2
  • Tid til klækning
    27 til 29 dage
  • Range fledging alder
    70 til 75 dage
  • Tid til uafhængighed
    8 til 10 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 til 7 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    3 til 7 år

Hanner og hunner ruger begge æg, beskytter og fodrer deres unger. Hannerne bruger mere tid på at fodre ungerne end hunnerne.(Friedman, 1992; Johnsgard, 1983)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Sibiriske traner har været kendt for at leve mindst toogtres år i fangenskab. Der findes dog optegnelser over bestemte traner, der har levet i mere end 82 år. Levetiden forGrus leucogeranusi naturen er ukendt på nuværende tidspunkt, men den forventede levetid er kortere end de højeste levetider, der nås i fangenskab.(Friedman, 1992)

Opførsel

I modsætning til de fleste kraner,G. leucogeranuser ikke en særlig social art. Individer er territoriale i både yngle- og vintersæsoner. Familieflokke er relativt små og består af omkring 12 til 15 fugle. Sibiriske traner er de mest akvatiske i slægtenGrus, ved at bruge vådområderne til fodring, redelægning, rodfæstelse og andre adfærdsmæssige visninger. I løbet af dagen raster fugle på lavt vand, rede, pudser og passer på deres unger i ynglesæsonen. Om natten hviler sibiriske traner på det ene ben, mens hovedet er gemt under skulderen.(Johnsgard, 1983; Walkinshaw, 1973)



fejrer mops

Mens de raster forbliver de adskilt fra sarus-kranegrupper (Grus antigone), som bebor de samme damme. Sarus-traner er almindelige i overvintringsområder og fouragerer i levesteder lige fra tørre afgrødeområder til ret dybt vand. Sarus-traner er større, så ofte dominerer de lavvandede fourageringsområder.(Johnsgard, 1983; Walkinshaw, 1973)

Selvom dans ikke er direkte forbundet med reproduktionscyklussen hos sibiriske traner, afspejler det deres begejstring. En trane vil danse når som helst og med enhver eller ingen partner. Denne adfærd inkluderer spring og bukning. Hovedet og nakken føres frem fra en fuldstændig lodret stilling til en position, hvor halsen og hovedet rækker nedad og bagud mellem benene. Også dansen mangler paradetrinnet samt at kaste genstande op i luften.

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fluer
  • glider
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Social
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    625 km^2

Kommunikation og perception

Sibiriske traner bruger både visuelle og vokale skærme i deres parbindingsskærme. Deres stemme er blevet beskrevet som melodisk, men alligevel ejendommelig. Vokaliseringer inkluderer: vagtopkald, flyveopkald, kontaktopkald, stressopkald, alarmopkald, madtiggeopkald, lokaliseringsopkald såvel som det unisone opkald, der blev udstillet under frieri. Disse vokaliseringer læres i en tidlig alder og opretholder de sociale interaktioner mellem både parringsparret og gruppen.



Vokalisering suppleres normalt af visuel kommunikation i form af dans. Visse opkald kræver visse kropsbevægelser. Det unisone kald, der er nævnt i det reproduktive afsnit, er et glimrende eksempel på sammenhængen mellem auditiv og visuel kommunikation. Andre udtryksformer består af halefladder, trusselsstillinger, såsom hvæsende, knurren og stempling, fjerknusning, forpudsning af bagsiden af ​​låret, flagrende og stiv strut. Det er blevet bemærket, at disse traner er mere vokalaktive om eftermiddagen i stedet for om morgenen, og muligvis langt ud på aftenen under rastning.(Johnsgard, 1983; Walkinshaw, 1973)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Sibiriske traner, der er altædende i sin kost, spiser en række forskellige fødevarer. De fouragerer tidligt om morgenen og om eftermiddagen og bruger deres takkede næb til at udvinde rødder og knolde fra vådområder. Sibiriske traner er primært planteædende, men i ynglesæsonen inkluderer de mere animalsk materiale og frugter i deres kost, herunder insekter, små pattedyr, snegle, orme, fisk og tranebær.('Siberian Crane', 2003; Matthiessen, 2001; Walkinshaw, 1973)



  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • Animalske fødevarer
  • pattedyr
  • fisk
  • insekter
  • bløddyr
  • terrestriske orme
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • frugt

Predation

Der er få oplysninger om mulige rovdyr. Måger og jægere jager æg på ynglepladser.('Siberian Crane', 2003; Friedman, 1992; Johnsgard, 1983)

Økosystem roller

Generelt er sibiriske traner altædende i deres spisevaner, der påvirker de vådområder, de opholder sig i, ved at fodre med planterødder og skud. Derudover er disse traner vært for parasitter, såsom bændelorm (Cestoda) og kapillærer (Kapelriet).(Friedman, 1992)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

De karakteristiske parringsdans fra sibiriske traner har inspireret mange kulturer og er blevet inkorporeret i deres egne danse.Grus leucogeranusbilleder findes kan findes på gamle hulevægge dateret til 6.000 år. Den gamle grav af Ti i Egypten viser et nøjagtigt billede af to traner. Russisk tradition fejrede tranens loyalitet med sange, der refererede til tranerne som soldater, der vender tilbage til deres hjemland. Disse storslåede fugle jages eller fanges også til mad eller som kæledyr. Der er truffet foranstaltninger for at mindske visse trusler ved at etablere helligdomme og håndhæve fredningslove.(Friedman, 1992)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Sibiriske traner forårsager nogle gange rodskader på afgrøder, da de lever af rødder og skud.('Siberian Crane', 2003; Friedman, 1992; Johnsgard, 1983)

Bevaringsstatus

Gennem tab af levesteder og nedbrydning er sibiriske traner kritisk truet og på randen af ​​udryddelse. Omdannelsen af ​​græsarealer, dæmninger og vandafledning, byudvidelse og jordudvikling, ændringer i vegetation, forurening og miljøforurening og kollision med forsyningsledninger er alle trusler, der påvirker befolkninger iG. leucogeranus. Direkte udnyttelse gennem overjagt, krybskytteri, forgiftning og fældefangst er yderligere årsager til befolkningsudtømning. Af de syv arter af truedekraner, sibiriske traner er de mest truede. Yngle- og overvintringspladser er i konstant fare for at blive yderligere ødelagt af menneskelig ekspansion.('Siberian Crane', 2003; Friedman, 1992; Johnsgard, 1983)

Øvrige bemærkninger

Majestætiske sibiriske traner er blevet beskrevet som poesi i bevægelse på grund af deres langsomme og bevidste bevægelser. Deres stemmer siges at være fløjte-lignende toner, der svæver ned som musik fra himlen. Sibiriske traner kan kalde uafbrudt, når de flyver under træk. Verdens ældste levende fugl, kaldet 'Wolf', opført i Guiness Book of World Records, er en sibirisk trane, som døde i en alder af 82 på International Crane Foundation i Wisconsin. På grund af deres kendte levetid viser japanerne billeder og statuer af traner ved deres bryllups- og fødselsceremonier. De er symboler på sundhed og velstand og et liv uden krig, derfor er disse fugle symbolet på fred.(Friedman, 1992; Johnsgard, 1983)

hund i bjørn kostume

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Catherine Bartnik (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.