Otariidaefur sæler og søløver

af Phil Myers

Denne familie omfatter 14 arter i 7 slægter. Deres fordeling er kompleks. I Stillehavet findes de langs de nord- og sydamerikanske kyster, kysten i det centrale og nordlige Asien og på New Zealand og flere andre øer, herunder Galapagos. I det sydlige Atlanterhav kan otariider findes langs den sydamerikanske kyst og på en række øer. I Det Indiske Ocean findes de kun langs kysten af ​​SW Australien og på øer.

Søløver er store, der spænder fra omkring 150 kg til over 1000 kg, og hanner har tendens til at være meget større end hunner. Deres kroppe er slanke og aflange. Små bruskagtige ydre ører er til stede. Alle otariider har pels. Hos søløverne dominerer relativt grove hår, mens der hos pelssælerne også er tæt underpels. Farverne er generelt brune nuancer uden striber eller andre kontrasterende markeringer. De forreste svømmefødder på otariider er lange og padle-lignende, mere end 1/4 af kroppens længde. Overfladerne på forflipperne er nøgne og læderagtige, og kløerne er til stede, men små. Bagflipperne er også store. De adskiller sig fra ægte sæler (focider) ved, at de kan drejes under dyret, når det er på land, hvilket delvist understøtter kroppen og hjælper i bevægelse. Otariider har også en lille, men tydelig hale. Hannerne har en baculum.



Kranierne på otariider er bjørnelignende. En alisphenoidkanal er til stede, ligesom postorbitale og supraorbitale processer. De occipitale kondyler er placeret højt på bagsiden af ​​kraniet. Den knoglede del af det eustakiske rør er ikke forstørret. Detdental formeler 3/2, 1/1, 4/4, 1-3/1 = 34-38. Postcanine tænder er homodont og generelt koniske i form. De to førstefortænderhar en markant tværrille, der deler dem i to spidser, mens den tredje er hundeagtig. Hjørnetænderne er store, konciale og buede.



Otariider har tendens til at være meget sociale og danner store flokke i ynglesæsonen. Inden for disse besætninger opretholder individuelle hanner harem. Hannerne ankommer til ynglepladserne før hunnerne og opretter territorier, som de forsvarer aggressivt. Hunnerne ankommer og adskiller sig i harems på 3 - 40 individer, afhængigt af hannens størrelse og styrke. Kort efter de ankommer, føder hunnerne unger fra det foregående års ynglesæson, og inden for et par dage kommer de i brunst. Parringen foregår på land. En periode med forsinket implantation sikrer, at ungerne bliver født om et år, hvor avlsbesætningerne igen dannes.

Disse dyr lever af fisk, blæksprutter og krebsdyr.



Otariider er kendt fra så tidligt som tidligt miocæn. Deres fylogenetiske forhold diskuteres i beskrivelsen af ​​ordenenCarnivora.

Tekniske karakterer 1

Tekniske karakterer 2



Citeret litteratur og referencer

nøgle og skræl søde hvalpe

Feldhamer, G.A., L.C. Drickamer, S.H. Vessey og J.F. Merritt. 1999. Mammalogi. Tilpasning, mangfoldighed og økologi. WCB McGraw-Hill, Boston. xii+563pp.

Paradiso, J. L. 1975. Walker's Mammals of the World, tredje udgave. Johns Hopkins University Press, Baltimore.



Savage, R.J.G. og M.R. Long. 1986. Pattedyrs evolution, en illustreret guide. Facts of File Publications, New York. 259 s.

Stains, H. J. 1984. Kødædere. Pp. 491-521 i Anderson, S. og J.K. Jones, Jr. (red.). Ordener og familier af nyere pattedyr i verden. John Wiley and Sons, N.Y. xii+686 s.



Vaughan, T. A. 1986. Mammalogy. Tredje Udgave. Saunders College Publishing, Fort Worth. vii+576 s.

Vaughan, T.A., J.M. Ryan, N.J. Czaplewski. 2000. Mammalogi. Fjerde Udgave. Saunders College Publishing, Philadelphia. vii+565pp.

Wilson, D.E. og D.M. Reeder. 1993. Pattedyrsarter i verden, en taksonomisk og geografisk reference. 2. udgave. Smithsonian Institution Press, Washington. xviii+1206 s.

Bidragydere

Phil Myers (forfatter), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.